De ce ar trebui sa-i iertam pe cei care ne-au gresit…

Publicitate

În toate religiile există un aspect care marchează puterea iertării și efectul ei asupra oamenilor. Mai pregnant însă se remarcă în religia creștină, care s-a născut din iertarea Mântuitorului pentru cei ce l-au răstignit, omul dobândind prin sacrificiul Lui șansa de a duce o viață fără păcat prin Taina Botezului.

De ce să ierți celor care ți-au greșit

Credința nu are dovezi, doar fapte prin care a arătat oamenilor că printr-o putere mai mare decât a lor nu sunt uitați pe această lume, iar Dumnezeu este cu ei tot timpul vieții lor.

Viața oamenilor este plină de tentații, de intrigi care îi atrag spre păcate, alterând ființa din punct de vedere fizic și sufletesc. Oamenii aleg răul prin propriul lor discernământ, pentru că Dumnezeu ne-a dăruit liberul arbitru: putem alege dacă dorim să credem în puterea Sa sau nu. Astfel, suntem liberi să facem rău, suntem liberi să dușmănim pe aproapele nostru, dar acest lucru presupune să fim conștienți de Dreptatea Judecății de Apoi. Sentința este de infinit de ori mai aspră și mai puternică decât rezultatul oricărei judecăți a oamenilor pe Pământ în această viață trecătoare.

Nu suntem singuri niciodată și trăim cu un scop

Unii se pot gândi că după ce trec cei aproximativ 70 de ani pe Pământ nu mai există absolut nimic care să le ceară socoteală dincolo de această viață. Pot considera că nerespectarea unui decalog arhaic nu aduce niciun beneficiu vieții lor bine planificate. Nimic nu este mai superficial decât acest lucru. Ce dovezi ai că nimic nu se petrece după moarte? Un om prevăzător și un bun credincios ar alege Viața veșnică și ar privi cu seninătate la păcatele acestei existențe trecătoare.

Astfel, iertarea ta este așteptată atât de vecinul care se pare că pur și simplu nu te place și dorește să-ți facă rău, până la omul care a luat de lângă tine pe nedrept o ființă dragă.

Publicitate

Trebuie să ne așteptăm ca viața să fie nedreaptă, nu răspunde obligatoriu cu bine celor care fac fapte bune. Nici chiar pentru cei care nu au văzut prea mult din ea nu are îndurare. Prin nevoia iertării, Dumnezeu testează fiecare om. El ne iubește pe toți, ca fii ai lui, chiar și atunci când ne considerăm fără șansă, prea răzbunători și păcătoși pentru a ajunge în Ceruri alături de El.

Reproșurile și învinovățirea ne răpesc din abilitatea de a ne bucura de cel mai de preț bun dăruit de Divinitate: Viața. Sacrificiul cerut unui creștin pentru a se bucura de liniștea sufletului său este enorm. Nu este ușor să ierți și, mai presus de acest lucru, să iubești un om care prin acțiunile sau inacțiunile sale ți-a răpit tot ce aveai mai drag. Ființa umană are nevoie de iertare pentru a se împăca cu sine însăși astfel, pentru a porni de la ea fără a aștepta de la alții procesul care face o lume mai bună pentru ea, copiii ei, aproapele ei, chiar și pentru un necunoscut. A ierta nu costă nimic, dar oferă o comoară asupra sufletului.

Mă vor crede slab dacă iert și îmi vor face și mai mult rău…

Te poți teme sau socoti că lumea te va crede un om slab dacă ierți. Aproape toate alegerile vieții tale le-ai făcut cu gândul la ce crede lumea. Poate ar fi timpul să te eliberezi de povară, să fii liber să faci ceea ce consideri mai bine în viața ta, fără a aștepta aprobarea celorlalți.

A crede nu înseamnă a fi sclavul aproapelui nostru. Un strop de înțelepciune spune că „trebuie să fim blânzi ca porumbeii și înțelepți precum șerpii”. A face o faptă bună dezinteresat ne costă timp și energie, dar timpul nostru e limitat aici, pe Pământ, prea scurt ca să te trezești a doua zi cu gând de răzbunare…

Iertarea ne aduce o viață mai lungă, grijile care o scurtează fiind diminuate. Chiar și grijile lumești Dumnezeu ne cere să I le lăsăm Lui, odată cu trufia care ne face să credem că putem controla mai presus de El tot ceea ce ni se întâmplă.

Sursa: yve.ro

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet

Ce este vocea interioara sau intuitia si cum poti sa o recunosti printre toate gandurile din mintea ta!

Publicitate

“Este de o mie de ori mai bine să fii optimist și să te înșeli, de cât să fii pesimist și să ai dreptate.” – Jack Penn

Multa lume ar dori sa afle ce este aceasta voce interioara si cum poate deveni manifesta .

Aceasta voce interioara se manifesta doar dupa mult exercitiu si lucru cu tine insuti. In interiorul nostru exista o multitudine de voci .

Tot timpul auzim ceva in interiorul nostru, le numim ganduri .La orice se intampla in jurul nostru , gandim. La fiecare gand emis un alt gand vine si il contrazice ,apoi un altul si un altul si ne oprim in momentul in care luam o hotarare.De fapt ni se pare ca ne-am oprit pentru ca intrebarile noastre continua, chiar daca nu le verbalizam si raman la stadiu de gand ,ele sunt voci care se aud in mintea noastra .

Se spune ca cel care aude voci trebuie dus la doctor ,dar pun intrebarea: Cel care constata ca persoana care care aude voci trebuie dusa la doctor pe ce fond a rostit aceasta constatare,nu cumva pe fondul unui gand care l-a auzit ca o voce in mintea lui . Deci diferenta intre cei doi este ca unul recunoaste ca aude voci iar celalalt nu.

De aici putem trage o concluzie ,gandurile sunt vocile care se aud in interiorul nostru.Dar cate din aceste ganduri sunt personale , strict ale noastre.Putine , pentru ca multe sunt emise ca urmare a unor reflexe sociale ,culturale,mostenite de la generatiile anterioare , cand am fost invatati ca ASA trebuie facute lucrurile.

De ce la unii functioneaza aceste instructiuni de folosire a eului propriu si la altii nu ? Pentru ca oamenii sunt diferiti,nu exista doi indivizi la fel ,chiar daca anumite caracteristici ii pot grupa pe oameni in categorii, proportiile in care se manifesta sunt diferite. Sa zicem ca la moduri de gandire ar putea exista moduri de a reactiona la fel pe grupe de indivizi ,dar la trairi sentimente si afinitati fata de alte persoane nu mai exista posibilitati de incadrare .

Publicitate

Pe acesta latura deja nu se mai poate explica rational de ce iubesti pe cineva ,de ce esti prieten cu cineva,Si aici ma refer la prietenia reala ,cea in care exista un soi de chimie pe care mintea nu o poate explica .Sentimentele fata de cineva la care omul nu aduce argumente ca sa le sustina ci pur si simplu nu are cuvinte de a sustine mental sentimentul in cauza si declara doar ca asa simte ,sunt trairi autentice si sunt rezultatele a ceea ce va dicteaza vocea interioara.

Daca faceti un experiment pe voi ,si realizati ca toate lucrurile minunate din existenta fiecaruia s-au intamplat in momentele in care mintea era goala de ganduri si erati rupti de realitatea monotona de zi cu zi ,o sa va dati seama cand ati auzit vocea interioara. Exista multe modalitati de a scapa de ganduri ,meditatie,rugaciune ,contemplare a unor obiecte sau locuri care va fac placere,si multe alte metode descrise in ezoterism.

Dar acelasi dusman care te indeparteaza de a pune in practica ,mintea incepe sa aleaga dintre metodele care ar putea fi puse in aplicare.Si uite asa cu ajutorul mintii ne indepartam de actiune,si ramanem la stadiul de planificare.Reale sunt sentimentele , gandurile tin de trecut ,nici un gand nu este o proiectie a prezentului.Toate iau in calcul trecutul si ceea ce am invatat in trecut , sunt proiectii care planifica viitorul ,dar nu au legatura cu prezentul ,singurul element palpabil din toata ecuatia. Viitorul il putem cladi doar traind prezentul pentu ca ieri nu se mai intoarce, miine este relativ ,poate fi sau nu ,deci nu ramane decat azi.

Constientizand asta , gandurile despre trecut vor disparea ,despre viitor si veti avea posibilitatea de a trai in prezent si sa te apropii de sinele tau divin si sa comunici cu el. Credinta, munca cu tine insuti si trait prezentul la maxim .Multi vor spune ca e usor de zis si greu de facut ,dar pana nu faci de unde stii daca e greu sau usor.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Spiritualitate