De ce ar trebui să consumi semințe de in? 10 avantaje

De ce ar trebui să consumi semințe de in? 10 avantaje

Publicat de Larisa Moldovan pe 17 March 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Semințele de in vindecă corpul din interior, iar în ceea ce privește aspectul, acestea ajută la încetinirea îmbătrânirii premature, adică întârzie apariția ridurilor.

Semințele de in sunt bogate în acizi grași omega-3, antioxidanți și alți nutrienți importanți care acționează ca suplimente nutritive care promovează sănătatea. Programele nutriționale pentru scăderea în greutate sunt rareori făcute fără acest produs. Dar beneficiile nu se termină aici!

Deci, ce fac semințele de in?

1. Ajută la slăbit.

Fibrele vegetale din semințe de in sunt aliați puternici atunci când vine vorba de pierderea în greutate sănătoasă. Acești nutrienți îmbunătățesc digestia și vă mențin să vă simțiți plini, astfel încât să nu mâncați excesiv.

2. Controlează colesterolul.

Conținutul ridicat de fibre solubile din in contribuie la prevenirea oxidării colesterolului în artere și, de asemenea, la eliminarea naturală a acestora din ele. Acest lucru se datorează faptului că fibra se înfășoară în jurul lipidei dăunătoare și o împiedică să rămână în sânge.

3. Tratează bolile inflamatorii.

Aceste semințe conțin o substanță cunoscută sub numele de acid linolenic, care are proprietăți antiinflamatorii. Acesta este motivul pentru care consumul zilnic de semințe de in poate fi cheia prevenirii și tratamentului:

  • Gastrită
  • Tendinite
  • Colita
  • Artrită
  • Osteoartrita

4. Ajută la reducerea riscului de can cer.

S-a constatat că semințele de in conțin 27 de compuși anticarcinogeni care ar putea deține cheia prevenirii și tratamentului can cerului. În plus, unul dintre cei mai benefici compuși ai săi, lignina, este un puternic antioxidant care depășește chiar și vitamina E.

Din această cauză, semințele de in ajută la protejarea celulelor împotriva deteriorării și pot reduce probabilitatea de a dezvolta tumori maligne.

5. Îmbunătățește echilibrul hormonal.

Mulți nutriționiști sunt de acord că semințele de in sunt unul dintre cele mai bune alimente pentru femeile aflate la menopauză sau pentru cele care suferă de dezechilibre hormonale. Acest lucru se datorează faptului că conține fitoestrogeni care ajută în mod natural la echilibrarea hormonilor.

În plus, consumul acestui aliment poate contribui la creșterea fertilității și la controlul simptomelor fizice rezultate din scăderea nivelului de estrogen.

6. Îmbunătățește digestia.

Fibrele solubile și insolubile din țesutul vegetal sunt benefice în tratarea problemelor digestive, cum ar fi arsurile la stomac, gastrita și constipația. Datorită capacității lor ridicate de absorbție, pot ajuta la reducerea excesului de acid gastric și la prevenirea ulcerelor.

În plus, semințele de in sunt un laxativ natural care facilitează mișcările intestinului fără a modifica pH-ul florei intestinale.

7. Crește energia.

În ciuda conținutului redus de calorii, semințele de in au o rezervă energetică ridicată, ceea ce ne permite să îmbunătățim performanțele fizice și mentale. Acest lucru este benefic mai ales în timpul antrenamentelor sportive și al altor activități fizice.

8. Protejează sistemul cardiovascular.

Datorită conținutului său de acizi grași omega-3 și a conținutului de antioxidanți, semințele de in ajută în mod eficient la prevenirea cheagurilor de sânge și la pierderea elasticității arterelor. Aceste proprietăți vor fi întotdeauna eficiente dacă consumul de semințe de in este însoțit și de o dietă echilibrată și alte obiceiuri sănătoase.

9. Previne îmbătrânirea prematură.

Semințele de in conțin vitamine care acționează ca antioxidanți: complexul de vitamine B, acid folic, vitamina C și vitamina E. Aceste vitamine sunt extrem de benefice în reducerea procesului de îmbătrânire prematură care are loc datorită acțiunii radicalilor liberi.

10. Reduce retenția de apă.

Datorită conținutului său de minerale și fibre, semințele de in îmbunătățesc funcția rinichilor, astfel încât rinichii să poată filtra mai bine excesul de apă și sodiu. În plus, efectul său diuretic micșorează țesuturile corpului și le împiedică să acumuleze din nou excesul de apă.

Cum să consumați corect semințe de in pentru a obține toate aceste beneficii? Doar adăugați-l la mese sau mâncați 1 lingură odată cu masa sau înainte de mese. Cel mai bine este să pre-măcinați semințele într-o râșniță de cafea, deoarece acest lucru le va îmbunătăți digestia.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!