De ce ajungem sa ne atasam de persoane nepotrivite

De ce ajungem sa ne atasam de persoane nepotrivite

Publicat de Larisa Moldovan pe 24 January 2020 in Relatii

“Timpul nu este deloc pretios, pentru ca este o iluzie. Ceea ce percepeti ca pretios nu este timpul, ci singurul moment existent in afara sa: Clipa de acum, cel mai pretios lucru care exista, pentru ca este singurul care exista. Este tot ceea ce exista.”

Ar fi ideal daca ne-am indragosti doar de persoanele potrivite, de oamenii pe care ii vrem in viata noastra, dar pe care nu-i putem iubi asa cum merita. Inima noastra nu tine cont de dorintele noastre, ea se indragosteste fara limite doar de cine vrea ea. Viata noastra ar fi mult mai simpla daca am putea sa hotaram pe cine sa iubim. Nu ne-am implica in relatii nepotrivite, nu am suferi fara sens, nu am regreta tot ce am trait si nu ne-am mai darui unor persoane care nu ne pretuiesc. Astfel am putea cunoaste doar latura blanda si frumoasa a dragostei.

Desi stim sau presimtim cand o persoana este nepotrivita pentru noi, tot ne simtim atrase puternic de ea. Poate ca este cu adevarat fermecatoare la prima vedere sau poate ca tanjim prea mult dupa dragoste si nu ne mai gandim ca vom ajunge sa iubim doar noi. Ne punem toate visele in acea relatie, incercam sa imbinam doar ce este bun, insa ne trezim tarziu ca doar noi am acceptat compromisuri si ne-am implicat, incercand sa gasim solutii. Ajungem sa mimam fericirea intr-o relatie in care ne simtim neglijate, dar continuam pentru ca iubim. Din pacate, nu putem sa apasam simplu un buton de delete pentru toate sentimentele noastre de dragoste si sa iubim brusc alt om. Insa viata merge mai departe si trebuie sa iei o decizie salvatoare.

Si totusi, de ce ne indragostim de persoane nepotrivite? Cum de ne simtim atrase de oameni cu care nu avem nimic in comun? Poate ca asa vom sti sa apreciem mai tarziu adevarata iubire. Poate ca avem nevoie de cateva lectii din care sa intelegem esentialul, apoi sa plecam mai departe dupa ce am invatat ceva nou. Sau pur si simplu consideram ca sunt mai atragatoare situatiile complicate care ne trezesc pasiunea, care ascund imprevizibilul la tot pasul. Viata are misterele ei, care se lasa greu de elucidat, iar iubirea este printre cele mai mari.

In ce moment devine partenerul tau „persoana nepotrivita”? Atunci cand drumurile voastre se despart, cand aveti idealuri diferite si nu va mai intelegeti, cand dragostea dispare in neant si mai pot urma multe exemple de acest gen. Tu hotarasti cand persoana de langa tine a devenit nepotrivita, insa ia aceasta decizie inainte sa fie prea tarziu. Relatiile in care nu te regasesti si trebuie sa duci multa munca de lamurire pot fi obositoare sufleteste.

Mergi mai departe, fara sa te umpli de mahnire si dezamagire pentru ca meriti sa ai parte de o relatie care sa te faca sa plutesti, dar in acelasi timp sa te simti in siguranta.

Viorica Ghinea

“Cand te uiti la o fiinta umana si simti o mare iubire pentru ea sau cand tu si frumusetea naturii rezonati impreuna, inchide-ti ochii cateva clipe si simte esenta acelei iubiri sau a acelei frumuseti, inseparabile de cine esti tu, de adevarata ta natura. Forma externa este o reflexie temporara a ceea ce esti in interior, in esenta ta. Acesta este motivul pentru care iubirea si frumusetea nu te vor parasi niciodata, desi alte forme exterioare o vor face.”Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!