Darul lui Dumnezeu pentru noi – propolisul ! Cum sa prepari tincturii de propolis.

Cine sunt manipulatorii? Cum reușesc ei să dirijeze oameni? Ei insuflă tacticos sentimentul de vină, recurg la șantaj, amenință, mint și victimele lor îndeplinesc toate dorințele în detriment sieși, parcă ar fi lipsite de voință, de caracter, parcă ar fi unelte. Citește și ia aminte la așa- zisele “legi” care îți vor explica tabloul manipulării și totodată, vei afla strategii pentru apărare împotriva manipulatorilor. Cele 8 legi de bază pentru a nu fi manipula 1.Țineți minte drepturile voastre fundamentale:
 • dreptul la respect din partea altor oameni
 • dreptul de a- și exprima sentimentele, opiniile și dorințele
 • dreptul de a- și stabili prioritățile
 • dreptul de a spune “nu” fără a se simți vinovat
 • dreptul de a primi ceea pentru ce s-a plătit
 • dreptul de a- și exprima punctul de vedere, care se deosebește de opinia celorlalți
 • dreptul de a se apăra de pericole fizice, morale și emoționale
 • dreptul de a – și construi viața în funcție de opinia proprie față de fericire.
Acestea sunt limitele spațiului vostru personal. Desigur, manipulatorii nu recunosc aceste drepturi. Numai tu ești responsabil pentru viața ta, nimeni altul. 2.Păstrați distanța Manipulatorii adesea schimbă măștile în comunicarea cu oamenii, cu unii- amabili, cu alții- agresiv, alteori- foarte neajutorați. Străduiți- vă fără necesitate să nu intrați în contact cu persoane care demonstrează așa comportament versatil. Rădăcinile unui astfel de comportament se află desigur, în copilărie. Dar să schimbați, să reeducați astfel de persoane NU ESTE SARCINA VOASTRĂ. 3.Nu recepționați pe cont propriu cuvintele manipulatorilor Sarcina manipulatorului este de a juca cu slăbiciunile voastre. Nu e de mirare că în compania unor astfel de oameni vă veți simți incomod, inferior, complexat și poate chiar anxios pentru că nu corespundeți doleanțelor manipulatorului. Analizați situația și amintiți- vă că problema nu este în voi. Sunteți manipulat, încât să nu aveți voință, să fiți smerit și supus. Răspunsurile la întrebările de mai jos vă vor ajuta să înțelegeți:
 • Problema e în mine sau în celălalt?
 • Cealaltă persoană manifestă respect sincer față de mine?
 • Cât de întemeiate sunt așteptările și cerințele celuilalt?
 • Cât de echilibrate sunt relațiile noastre, sau numai unul se implică în relație, iar celălalt trage foloase doar?
 • Nu mă împiedică oare aceste relații să am o atitudine bună față de mine însumi?
4.Adresați- le persoanelor bănuite de manipulare întrebări de control Manipulatorii vă atacă mereu cu cerințele și rugămințile sale, impunându- vă să uitați de sine și să trăiți cu viața, grijile și nevoile lor. Verificați manipulatorii cu un set de astfel de întrebări:
 • Consideri că este o rugăminte rațională din partea ta?
 • Consideri că este corect față de mine?
 • Pot eu avea o opinie despre asta?
 • Tu mă întrebi sau confirmi un lucru?
 • Ce voi primi eu în final?
 • Tu într- adevăr te aștepți ca eu să…(reformulați cerința acestuia față de voi)?
Cu astfel de întrebări puneți o oglindă în fața manipulatorului și, probabil, el va ceda sau, în cazul altor persoane, nici nu vă vor asculta și își vor continua cerințele. În așa caz, urmează pașii următori! 5.Nu vă grăbiți! O tactică a manipulării- de a obține totul și cât mai repede. Ținându- vă în grabă, în lipsă de timp, astfel ei obțin mai multe de la voi. Dacă simțiți că sunteți presat din exterior, nu vă grăbiți să luați o decizie. Folosiți factorul TIMP, distanțați- vă de încercările de presiune asupra voastră. Veți avea controlul situației doar spunând: “Mă voi gândi la asta”. Pauza și timpul vor fi în favoarea voastră. Și! Nu tărăgănați să dați un Nu sau un DA, dar numai în acord cu opinia voastră. 6.Învățați acest cuvânt scurt: “NU!” Capacitatea de a spune “NU” este o parte importantă a artei comunicării. Un refuz bine formulat permite să fiți ferm pe pozițiile proprii și totodată, să păstrați bune relații. Nu uitați că aveți dreptul să stabiliți priorități proprii, aveți dreptul de a spune NU fără a simți vreo vină și cel mai esențial: VOI VĂ FACEȚI FERICIREA! 7.Explicați acestor “binevoitori” care ar putea fi urmările La refuzul vostru de a- i executa cererea, manipulatorul poate rămâne surd, atunci explicați- i care ar putea fi urmările. Abilitatea de a prognoza și a formula convingător posibilele urmări- o puternică modalitate care vă permite a scoate manipulatorul din joacă. Asta îl dezechilibrează și va trebui să abordeze o atitudine de respect față de voi. 8.Respingeți astfel de manipulatori! Manipulatorii se agață de acei pe care îi consideră slabi de fire. Cât timp sunteți pasivi și cedați, sunteți potențiala lor victimă. Cu toate astea, să știți, că acești manipulatori sunt în mare parte, foarte lași. De ajuns să manifestați dârzenie, convingere, să refuzați, să insistați asupra drepturilor voastre, că acești “șmecheri” cedează. Această axiomă este valabilă pentru orice comunitate: școală, familie, serviciu. O curiozitate: o bună parte dintre acești manipulatori singuri au fost victime ale acelorași fraieri manipulatori. Desigur, asta nu le reduce din vină, dar e bine de știut ca să puteți mai rece să- i respingeți și să le arătați locul unde să stea. Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!
Publicitate

Amestec de substanţe de consistenţa răşinii, culese de pe cel puţin 20 de specii de arbori, propolisul este pentru stup o adevărată barieră de protecţie. De altfel, cuvântul propolis vine din greacă şi înseamnă „partea dinaintea cetăţii”.

El a fost denumit aşa de către învăţaţii greci care, observând cum îşi construiesc albinele stupul, au ajuns la concluzia că această substanţă joacă rolul de pavăză împotriva agresorilor externi, propolisul făcând din stup o adevărată cetate.

De 2 ani imi prepar singura tinctura de propolis,iese foarte buna,cu mare putere vindecatoare si se face foarte simplu. Cumpar de la un apicultor de incredere propolis brut pe care apoi il combin cu alcool pur alimentar,las la macerat cam 2 saptamani si rezultatul este un adevarat izvor de sanatate. Eu folosesc 35g propolis brut la 100 ml alcool pur.

De aceea as vrea sa va spun cum va puteti vindeca unele afectiuni cu ajutorul tincturii de propolis:

In caz de taieturi,rani ,micoze ale pielii

S-a dovedit ca folosirea tincturii de propolis ca dezinfectant a dus la o vindecare mult mai rapida si fara cicatrici (sau cu cicatrice foarte mica) comparativ cu cazurile cand s-au folosit alte solutii dezinfectante.Tinctura de propolis este un antibioic natural fara efecte secundare!

-propolisul e unul dintre cele mai puternice antimicotice. Se poate folosi in toate micozele, durata pana la vindecare fiind mai scurta decat in cazul medicamentelor conventionale
propolis-benefitsIn caz de arsura daca se pune pe locul afectat imediat vindecarea se va face fara basici

In afectiuni ale cavitatii bucale: paradontoze, afte, cancere foloseste o apa de gura preparata astfel: intr-un pahar mic (maxim 50 ml) se pun 1 pana la 5 ml de tinctura de propolis (dupa necesitati) si se adauga apa simpla. Solutia obtinuta se foloseste fie in mod curent, ca dezinfectant oral, fie spre a trata diverse afectiuni bucale precum parodontoza, aftele sau alte leziuni. In situatii patologice, se recomanda minimum 3 clatiri/zi. Cei cu parodontoze vor observa curand ca gingiile nu le mai sangereaza, iar dintii nu se mai clatina, putand sa redevina stabili dupa 1-2 luni de tratament.

Publicitate

Propolisul brut mestecat scade apetitul pentru fumat(pt cei care doresc sa lase aceasta dependenta)

Pentru hepatite cronice, cu virus B, C sau D tinctura de propolis poate fi utilizata in doze de 2 x 2-3 ml/zi, obligatoriu amestecata cu miere, care tamponeaza efectul nedorit al alcoolului. Polenul crud si laptisorul de matca crud, alaturi de armurariu administrate in paralel, refac structura hepatica

In ulcer se iau doze de 2-3 ml de tinctura de propolis, de doua ori pe zi, neaparat amestecata cu miere, inainte de mese, cu cel putin 15 minute. Uneori se pot resimti dureri la inceputul tratamentului. Ele trebuie suportate, nu vor persista prea mult. In functie de dimensiunile ulcerului, cura poate dura 1-3 luni.

In surditate un amestec de tinctura de propolis 1/4 si ulei 3/4 (porumb sau masline) da rezultate neasteptate. Se imbiba o mesa mica cu acest amestec, se pune in ureche seara si se lasa pana dimineata.Nu se aplica direct pe timpan tinctura de propolis.

In viroze respiratorii daca de la primele semne de raceala se administreaza tinctura de propolis in doze mai mari (2-3 x 3 ml/zi la adulti; 2-3 x 3 picaturi/Kg/zi la copii mici; evident amestecata cu miere), vindecarea este mult mai rapida si simptomele mai usoare. Este posibil si sa nu se mai instaleze toate semnele tipice ale racelii.

As vrea sa stiti ca in cazul sugarilor se poate folosi extract apos de propolis .

Studiile moderne privitoare la proprietăţile acestui preparat natural i-au uimit pe oamenii de ştiinţă: nu mai puţin de 21 de bacterii, 9 specii de ciuperci parazite, 30 de tipuri de virusuri (incluzând şi varietăţile lor) sunt distruse de către propolis, care este cel mai puternic medicament antiinfecţios cunoscut.

Va doresc sanatate!

Publicitate
Alte Articole
Sanatate
"Fericirea este o atitudine. Ne facem pe noi înșine fie îndurerați, fie fericiți și puternici. În ambele cazuri avem la fel de mult de muncit." - Francesca Reigler Aceasta lume este prea mare pentru tine pentru a o tine pe umeri. Lumea este prea aspra pentru asta. Este timpul sa nu te mai prefaci. Este timpul sa te eliberezi de tot. Sa faci o pauza. Sa respiri. Stiu ca esti de parere ca este responsabilitatea ta sa fii intotdeauna bine. Simti ca este datoria ta sa fii puternica. Nu vrei ca nimeni sa isi faca griji. Nu vrei ca nimenui sa ii fie mila de tine. Draga mea, o sa te rog ceva. Renunta la masti. Poarta-ti sufletul in palma. Vrei sa scapi de toate aceste griji. Sa le pui pe toate intr-o sticla, sa o sigilezi si sa o arunci in mare. Insa problema este ca sticla se va intoarce intotdeauna la tine. Aceste griji, aceasta tristete, aceste sentimente... se vor intoarce intotdeauna. Totul va fi readus de valurile marii. Insa... nu trebuie sa fii puternica tot timpul. Nu trebuie sa fie deloc asa. Esti doar o persoana. Esti un suflet. Este in regula sa fii trista. Este in regula sa nu te simti tocmai bine. Insa trebuie sa iti permiti sa te simti asa. Trebuie sa iti permiti sa renunti la aceasta frica. In cele din urma, trebuie sa renunti la aceasta sticla. Nu exista nicio putere care sa vina sa ignore adevaratele tale emotii. Puterea vine din acceptarea acestor emotii. Puterea vine din energia de a cere ajutor. Si de a spune ca sufletul tau trece prin multe momente dificile... si ca lupti pentru a merge mai departe. A fi puternica nu inseamna a sigila sticla. A fi puternica inseamna sa lasi totul afara... sentimente, emotii, ganduri... chiar daca te sperie. Nu este nicio rusine sa simti ca nu mai poti. Toti trecem prin astfel de momente. Si o aratam in moduri diferite. Nu este nicio rusine sa simti durere. Toti simtim. Si nu este nicio rusine sa ceri ajutor. Pentru ca uneori toti avem nevoie de ajutor. Aceasta lume este prea mare pentru tine pentru a o tine pe umeri. Lumea este prea aspra pentru asta. Este timpul sa nu te mai prefaci. Este timpul sa te eliberezi de tot. Sa faci o pauza. Sa respiri. Este in regula sa nu fii in regula uneori. Este in regula sa duci lupte in viata ta. Insa nu trebuie sa ascunzi aceste aspecte fata de lume... si nici fata de tine, de inima ta. Vorbeste. Spune ce ai pe suflet. Spune cuiva. Oricui. Nu tine totul pentru tine. Nu lasa ca grijile sa aduca negativitate in viata ta. In cele din urma, esti un simplu om. Nu trebuie sa ai un zambet pe fata ta in fiecare zi. Nu trebuie sa acoperi cicatricile care te bantuie zilnic. Nu trebuie sa lupti de una singura. Nu trebuie sa fii atat de tare. Nu trebuie sa fii o super femeie in fiecare zi. Uneori, trebuie sa ai puterea de a lasa pe altii sa te salveze. "Între căutătorii de comori există o zicală: Dacă vei căuta un anumit lucru, numai pe acela îl vei putea vreodată găsi." - Robert Flaherty