Darul lui Dumnezeu pentru noi – propolisul ! Cum sa prepari tincturii de propolis.

Publicitate

Amestec de substanţe de consistenţa răşinii, culese de pe cel puţin 20 de specii de arbori, propolisul este pentru stup o adevărată barieră de protecţie. De altfel, cuvântul propolis vine din greacă şi înseamnă „partea dinaintea cetăţii”.

El a fost denumit aşa de către învăţaţii greci care, observând cum îşi construiesc albinele stupul, au ajuns la concluzia că această substanţă joacă rolul de pavăză împotriva agresorilor externi, propolisul făcând din stup o adevărată cetate.

De 2 ani imi prepar singura tinctura de propolis,iese foarte buna,cu mare putere vindecatoare si se face foarte simplu. Cumpar de la un apicultor de incredere propolis brut pe care apoi il combin cu alcool pur alimentar,las la macerat cam 2 saptamani si rezultatul este un adevarat izvor de sanatate. Eu folosesc 35g propolis brut la 100 ml alcool pur.

De aceea as vrea sa va spun cum va puteti vindeca unele afectiuni cu ajutorul tincturii de propolis:

In caz de taieturi,rani ,micoze ale pielii

S-a dovedit ca folosirea tincturii de propolis ca dezinfectant a dus la o vindecare mult mai rapida si fara cicatrici (sau cu cicatrice foarte mica) comparativ cu cazurile cand s-au folosit alte solutii dezinfectante.Tinctura de propolis este un antibioic natural fara efecte secundare!

-propolisul e unul dintre cele mai puternice antimicotice. Se poate folosi in toate micozele, durata pana la vindecare fiind mai scurta decat in cazul medicamentelor conventionale
propolis-benefitsIn caz de arsura daca se pune pe locul afectat imediat vindecarea se va face fara basici

In afectiuni ale cavitatii bucale: paradontoze, afte, cancere foloseste o apa de gura preparata astfel: intr-un pahar mic (maxim 50 ml) se pun 1 pana la 5 ml de tinctura de propolis (dupa necesitati) si se adauga apa simpla. Solutia obtinuta se foloseste fie in mod curent, ca dezinfectant oral, fie spre a trata diverse afectiuni bucale precum parodontoza, aftele sau alte leziuni. In situatii patologice, se recomanda minimum 3 clatiri/zi. Cei cu parodontoze vor observa curand ca gingiile nu le mai sangereaza, iar dintii nu se mai clatina, putand sa redevina stabili dupa 1-2 luni de tratament.

Publicitate

Propolisul brut mestecat scade apetitul pentru fumat(pt cei care doresc sa lase aceasta dependenta)

Pentru hepatite cronice, cu virus B, C sau D tinctura de propolis poate fi utilizata in doze de 2 x 2-3 ml/zi, obligatoriu amestecata cu miere, care tamponeaza efectul nedorit al alcoolului. Polenul crud si laptisorul de matca crud, alaturi de armurariu administrate in paralel, refac structura hepatica

In ulcer se iau doze de 2-3 ml de tinctura de propolis, de doua ori pe zi, neaparat amestecata cu miere, inainte de mese, cu cel putin 15 minute. Uneori se pot resimti dureri la inceputul tratamentului. Ele trebuie suportate, nu vor persista prea mult. In functie de dimensiunile ulcerului, cura poate dura 1-3 luni.

In surditate un amestec de tinctura de propolis 1/4 si ulei 3/4 (porumb sau masline) da rezultate neasteptate. Se imbiba o mesa mica cu acest amestec, se pune in ureche seara si se lasa pana dimineata.Nu se aplica direct pe timpan tinctura de propolis.

In viroze respiratorii daca de la primele semne de raceala se administreaza tinctura de propolis in doze mai mari (2-3 x 3 ml/zi la adulti; 2-3 x 3 picaturi/Kg/zi la copii mici; evident amestecata cu miere), vindecarea este mult mai rapida si simptomele mai usoare. Este posibil si sa nu se mai instaleze toate semnele tipice ale racelii.

As vrea sa stiti ca in cazul sugarilor se poate folosi extract apos de propolis .

Studiile moderne privitoare la proprietăţile acestui preparat natural i-au uimit pe oamenii de ştiinţă: nu mai puţin de 21 de bacterii, 9 specii de ciuperci parazite, 30 de tipuri de virusuri (incluzând şi varietăţile lor) sunt distruse de către propolis, care este cel mai puternic medicament antiinfecţios cunoscut.

Va doresc sanatate!

Publicitate
Alte Articole
Sanatate

Dupa ce vei citi acest articol vei invata si tu sa ierti…

Publicitate

“Atunci cand ierti pe cineva nu inseamna ca te impaci cu acea persoana, de fapt, reusesti sa impaci o idee cu tine insuti” – Cristian Teleuca

-Eu n-o să iert, – a spus Ea

-Iartă, o să-ți fie mai ușor, – a zis Îngerul.

-Pentru nimic în lume, așa ceva nu se iartă. Niciodată. – a zis Ea.

-O să te răzbuni? – a întrebat Îngerul.

-Nu o să mă răzbun.

-Dar aștepți o pedeapsă cruntă?

-Nu știu dacă există vreo pedeapsă pe măsură.

-Cu toții vom plăti pentru deciziile noastre. Mai devreme sau mai târziu. E inevitabil.

-Da, știu asta.

-Atunci iartă, scoate această povară de pe inimă. Ești departe de cei care te-au supărat.

-Nu, nu pot, nu vreau. Nu merită să fie iertați.

-Bine, cum dorești și unde o să păstrezi această supărare?

-Aici și aici, – a răspuns Ea, arătând spre piept și cap.

-Te rog să fii mai atentă. Supărările sunt otrăvitoare. – i-a zis Îngerul.

Supărarea i-a cuprins mintea și sufletul, dar ea era atât de tânără, plină de viață. Apoi s-a căsătorit, și-a creat o familie, au apărut copiii, au trecut mulți ani până ea din nou a auzit cuvântul „a ierta”.

-Am fost trădată de soț. Nu mă înțeleg prea bine cu copiii. Nici cu banii nu stau prea bine. Ce să fac? – a întrebat Ea de un psiholog experimentat.

El a ascultat-o cu atenție, a concretizat multe lucruri, o ruga să povestească despre copilăria sa. Ea se supăra, încerca să evite discuțiile despre trecut, însă El a reușit să scoată adevărata problemă la iveală.

-Trebuie să-ți purifici sufletul. Prea multe rădăcini au prins supărările vechi. Din această cauză ai probleme în viața personală, probleme financiare.

-Simt și eu că ceva nu este în regulă. Sunt foarte nervoasă, deseori am stări depresive, iar uneori îmi vine să-i omor pe toți. Înțeleg că trebuie să scap de tot ce mă apasă, dar cum?

-Iartă acea prima supărare, care stă la baza tuturor și vei vedea cum toate se vor prăbuși după asta.

Publicitate

-Pentru nimic în lume. Eu am dreptul să mă supăr, am pentru ce.

-Vrei să fii dreaptă sau fericită?

Ea nu a răspuns, s-a ridicat și a plecat.

Au mai trecut câțiva ani… femeia a venit deja la consultația nu a psihologului, dar a medicului. Acesta examina rezultatele investigațiilor sale și nu știa de la ce să înceapă.

-Doctore, spuneți-mi ceva.

-Dvs. aveți rude?

-Părinții au decedat, de soț am divorțat, am copii și nepoți. Dar de ce întrebați?

-Înțelegeți, aveți cancer. E o tumoare la creier, care se dezvoltă foarte repede.

-Și ce putem face. O operație?

-Nu cred că e posibil. Cardiograma dvs. tot nu arată prea bine. Nu cred că inima dvs. o să poată suporta o intervenție atât de complicată. Și analiza sângelui e cu abateri de la normă. Eu o să vă prescriu niște medicamente, dar și dvs. trebuie să faceți tot posibilul pentru a face față operației, cel puțin din punct de vedere moral.

-Cum anume?

-Mai multe emoții pozitive, comunicare cu cei dragi. Îndrăgostiți-vă la urma, urmei. Iertați-i pe cei care v-au supărat. Și asta ajută foarte mult.

-Serios? A întrebat Ea ironic.

-Desigur, însănătoșirea se face nu doar prin metode medicale. Întotdeauna există și alți factori ajutători precum grija, de exemplu. Și iertarea poate fi un medicament, apropo gratuit și fără prescripție medicală.

Să iert sau să mor? s-a gândit Ea. În acest moment și-a aminit de acei primii care au supărat-o. De părinții care doar munceau și se certau, care nu vedeau cum fata lor încearcă să le câștige dragostea prin toate metodele pe care le știa: note de 10, diplome, comportament exemplar și din contra protest, sabotaj. Dar fără rost. La 16 ani s-a pomenit independentă, cu părinți divorțați, cu câțiva lei în buzunar și cu o valiză cu haine în drum spre colegiul din alt oraș…

Nu i-a iertat atunci, dar a ales să-i ierte acum, pentru că vrea să trăiască…

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet