Dalai Lama: 6 sfaturi despre cum să te protejezi de energia negativă

Dalai Lama: 6 sfaturi despre cum să te protejezi de energia negativă

Publicat de Larisa Moldovan pe 19 December 2020 in Dezvoltare PersonalaSfaturiSpiritualitate

„Scăpați de cei care vin întotdeauna la voi cu plângeri, probleme, povești despre necazurile lor, temeri și critici față de ceilalți. Dacă cineva caută o barcă în care să-și încarce toate gunoaiele, încearcă să nu reacționezi la acea persoană. ”

Cu toții suntem făcuți din energie. Ne permite să obținem rezultatele dorite, să ne îmbunătățim viața și să dezvoltăm pacea interioară. Prin urmare, este important ca să poți avea grijă de energia ta, completându-ți rezervele și să-ți exersezi abilitățile interioare în fiecare zi. Acesta este modul în care o persoană devine cea mai bună versiune a sa.

Având în vedere influența pe care energia o are asupra noastră, Dalai Lama identifică 6 categorii de vampiri energetici. Cunoașterea fiecăruia dintre ei vă va ajuta să evitați experiențele care vă împiedică să profitați la maximum de energia voastră.

1. Acceptați prezentul

Trăim într-o epocă în care frica zilei mâine a început să predomine mai mult decât prezentul. Pierdem din vedere puterea prezentului, consumând timpul pe planuri pentru viitor și nu apreciem suficient ceea ce avem deja.

Această stare ne obligă să ignorăm situațiile negative, deoarece suntem incapabili să admitem că nu le putem schimba. Prin urmare, trebuie să practici recunoașterea și acceptarea ca mantra. Acceptând ceea ce nu poate fi schimbat, avem șansa de a schimba destinul în sine, făcându-ne mai deschiși la noi posibilități.

“Accept. Aceasta nu este deloc o renunțare, doar că nimic nu te face să pierzi mai multă energie decât să te confrunți și să lupți cu o situație care nu poate fi schimbată. ”- Dalai Lama.

2. Odihnește-te când e nevoie

Capacitatea de a accepta timpul fără a-i deveni sclav este adevărata forță a omului.

„Permiteți-vă să vă odihniți când aveți nevoie și să acționați atunci când aveți ocazia” – Dalai Lama.

Este important să știți când să vă opriți și când este timpul să acționați. Dacă nu există o astfel de înțelegere, atunci nu ne prețuim pe noi înșine și viața noastră. Deschidem ușa către anxietate, tristețe și depresie care ne paralizează gândurile, împiedicându-ne să fim cea mai bună versiune a noastră.

3. Înconjoară-te de oamenii potriviți

Când vorbim despre oamenii potriviți, ne referim la cei care fac parte din noi înșine, cărora le suntem loiali și cărora nu le cerem nimic în schimb. Oameni care ne motivează să simțim că trăim și liberi să fim noi înșine.

„Scăpați de cei care vin întotdeauna la voi cu plângeri, probleme, povești despre necazurile lor, temeri și critici față de ceilalți.”- Dalai Lama.

4. Ai grijă de sănătatea ta

Sănătatea este fundamentul, a cărui fiabilitate ne arată cât de bine ne gestionăm viața.

„Fă din sănătate prioritatea ta. Nu vă suprasolicitați. Luați pauze. Nimeni nu vă ridică o statuie la locul de muncă!”- Dalai Lama.

5.Învață să ierți

Conștientizarea emoțiilor negative, precum durerea, furia, resentimentele și dorința de răzbunare, înțelegerea scopului acestora și capacitatea de a ierta pot îmbunătăți viața unei persoane și, în timp, clarifică faptul că decizia a fost luată corect.

„Renunță la situațiile care te face să suferi. Poți oricând să decizi să lași durerea amintirilor din trecut. ”- Dalai Lama

6. Nu îți încălca promisiunile

Făcând o promisiune, oferim altei persoane o bucată din inima noastră. Încrederea se bazează pe dragostea față de alții și dragostea noastră pentru noi înșine.

Dacă ți-ai încălcat promisiunea, întreabă-te care a fost motivul. Aveți întotdeauna dreptul de a vă schimba punctul de vedere, de a vă cere scuze, de a vă repara, de a vă reconsidera și de a oferi o alternativă la o promisiune neîndeplinită. Principalul lucru este să nu devină un obicei. Iar cel mai simplu mod de a evita ceea ce nu vrei să faci este să renunți la promisiune.

„Spiritualitatea este modelată de sentimentele și atitudinile noastre față de ceilalți oameni” – Dalai Lama.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!