Dacă vrei să fii fericit, nu-ți împărtăși viața personală cu toți cei din jur.

Dacă vrei să fii fericit, nu-ți împărtăși viața personală cu toți cei din jur.

Publicat de Larisa Moldovan pe 29 September 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturi

În majoritatea cazurilor oamenii nu se bucură atunci când văd că o duci bine și mulți dintre ei sunt hotărâți să te încurce din cauza invidiei. Acesta este motivul pentru care trebuie să vă alegeți cu mare atenție cercul de încredere – oamenii cu care vorbiți despre orice.

A fi fericit nu este atât de greu, fericirea vine din lucruri mici, putem fi fericiți când afară este vremea frumoasă, când mâncăm felul nostru preferat de mâncare, când realizăm cât de norocoși suntem că suntem sănătoși, putem fi fericiți atunci când petrecem timp cu o persoană specială, atunci când suntem mulțumiți de nivelul la care suntem în viață. Există o mie de motive pentru a fi fericit, iar pentru fiecare persoană aceste motive vor fi diferite, deoarece fiecare persoană percepe fericirea într-un mod unic, personal.

Dar nu poți fi fericit dacă te lauzi constant la alte persoane sau le spui tot ce faci. Cu cât împărtășești mai multe informații despre tine cu ceilalți, cu atât vei pierde tot mai mult din fericire. Chiar dacă nu vedem acest lucru, fiecare persoană este încărcată cu energie pozitivă sau negativă. Atunci când povestim oamenilor cât de fericiți suntem, invidia lor ne va transfera energie negativă în corp, lucru care ne poate afecta norocul în viață.

Cu cât ne deschidem mai mult față de alți oameni, cu atât au mai multă putere asupra noastră. Desigur, dacă împărtășiți anumite informații cu persoane în care aveți încredere totală, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la acest lucru. Însă persoanele mai puțin apropiate, cum ar fi colegii de la muncă, nu ar trebui să știe detalii cu privire la viața voastră personală.

De asemenea, nu ar trebui să vă deschideți în fața unor persoane despre care nu știți nimic. Dacă ei nu vorbesc despre viața lor personală, atunci nici voi nu aveți de ce să vorbiți despre viața voastră personală. Acest lucru ar trebui să fie reciproc, în caz contrar, înseamnă că persoanele respective nu vă consideră destul de apropiate.

Țineți minte, cu cât vă deschideți inima mai mult către străini, cu atât veți avea mai mult de suferit. Această lume este plină de oameni răi care se bucură de eșecurile altora. Niciodată nu poți știi ce este în mintea oamenilor, în față se pot arăta prietenoși și înțelegători, iar când pleacă de lângă tine te pot vorbi de rău la alte persoane.

Dacă, de exemplu, te-ai certat cu partenerul tău, nu trebuie să începi să spui la toată lumea acest lucru. Încearcă mai întâi să te calmezi și apoi, dacă totuși simți nevoia să te descarci și să vorbești cu cineva, alege pe cineva apropiat, în care știi sigur că poți avea încredere. De asemenea, atunci când te cerți cu partenerul tău și spui cuiva despre asta, acea persoană își va face o impresie proastă despre el. Și chiar dacă voi vă împăcați într-un final, acea persoană va rămâne cu aceeași impresie despre el, în acest fel îi strici imaginea prietenului tău.

De asemenea, cu cât le spui oamenilor mai mult despre succesul tău, cu atât vor fi mai invidioși, oricât de trist ar suna acest lucru. Evitați să dați detalii despre viața voastră personală.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!