Dacă vă doare sufletul… 7 adevăruri care vă vor ajuta

Dacă vă doare sufletul… 7 adevăruri care vă vor ajuta

Publicat de Larisa Moldovan pe 26 July 2023 in De SufletDezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologieSfaturi

Sufletul doare… El este viu, vulnerabil și sensibil. Există motive pentru asta, de aceea doare. Nu veți putea să nu observați durerea voastră sau să o minimalizați. Ea vă străpunge cu o spini ruginiți și urâți. Uneori, pare că acești ghimpi chiar sunt și răsuciți.

Unii trec chiar acum prin trădare. Alții au fost respinși de persoana iubită. Sufletul cuiva este dureros din cauza singurătății. Cineva chiar și-a pierdut propria persoană și sensul vieții.

Este dureros din cauza pierderilor. Este dureros din cauza așteptărilor neîmplinite. Este dureros din cauza sentimentului că ați fost folosit. Este dureros din cauza propriilor greșeli comise.

Iată câteva adevăruri simple despre ce este cel mai important în astfel de perioade.

1) Nu trăiți doar cu durerea

Da, este dificil să ștergeți imediat durerea și să vă concentrați pe altceva. Ea va continua să vă amintească de ea pentru o vreme. Dar nu puteți trăi doar cu durerea. Este important să vă implicați treptat în alte activități, în orice fel de activitate, să vă concentrați pe altceva.

2) Ați trecut deja prin multe. Cu siguranță nu pentru a renunța

Ați crezut în ceva și credeți în ceva acum. Ați depășit deja multe. Și lumina voastră personală a strălucit. Acum este momentul să vă îndreptați către această flacără strălucitoare.

3) Luptați indiferent de orice

Cum a spus Mike Tyson: “Dacă renunțați, tot nu va fi mai ușor.” Așadar, căutați opțiuni, creați-vă propriile șanse. Vă puteți prăbuși în disperare în orice moment, dar înainte de asta, încercați să explorați diverse opțiuni.

4) Dumnezeu trimite încercări doar celor care cred în El, și le dă mereu după puterea lor

Da, poate sună puțin reconfortant. Dar să nu uitați că încercările voastre sunt cu siguranță pe măsura voastră. Aveți puterea, timpul, experiența, veți înțelege, veți găsi o ieșire.

5) Speranța moare ultima, iar restul poate fi reparat

Da, acum nu este totul roz și perfect. Dar cel mai important este că nu este fără speranță. Faceți măcar ceva, înotați către mal.

6) Chiar și în timpurile întunecate puteți găsi o sursă de lumină

Puteți găsi această sursă sau o puteți crea. Orice va fi potrivit: visurile, scopurile, interacțiunea cu altă persoană, ajutorul altor oameni, munca, creativitatea.

7) Fericirea care va veni mai târziu va merita toată durerea îndurată

Credeți în acea fericire. Căutați puncte de sprijin, adunați putere, învățați să iubiți viața chiar și în astfel de perioade.

Dragi cititori, pe voi ce vă ajută să vă susțineți?Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!