Dacă nu dormi suficient vei avea probleme cu încrederea în tine!

Dacă nu dormi suficient vei avea probleme cu încrederea în tine!

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 November 2020 in Sanatate

Când ne gândim la probleme de sănătate, rareori luăm în considerare calitatea somnului nostru.

Somnul insuficient este considerat în mod normal un simptom al anumitor probleme de sănătate mintală, cum ar fi depresia.

Dar cel mai adesea somnul insuficient nu este un simptom, ci o cauză a bolii. Acest lucru a fost confirmat de oamenii de știință.

Un studiu realizat de Universitatea Oxford a fost publicat în revista științifică The Lancet Psychiatry.

Oamenii de știință au urmărit calitatea somnului a 3.755 de studenți din Marea Britanie. Au fost împărțiți în două grupuri. Primul a primit terapie interactivă cognitiv-comportamentală pentru insomnie, iar al doilea a urmat un tratament mai clasic.

Drept urmare, primul grup a arătat o îmbunătățire a sănătății mai rapidă, iar atacurile de panică și paranoia au dispărut.

Potrivit lui Daniel Freeman, investigator principal, se presupune adesea că somnul insuficient este un simptom decât cauza multor boli.

„Problemele de somn fac parte dintr-un set complex de cauze ale tulburărilor mentale. Somnul insuficient creează o dublă problemă pentru minte: afectează atât ceea ce gândești, cât și modul în care gândești. ”

Somnul insuficient îți modifică gândurile în direcția lucrurilor deprimante, înspăimântătoare, începi să observi doar lucrurile rele, care îți afectează psihicul. Ca urmare, persoana devine mai nervoasă și mai fricoasă.

Stima noastră de sine suferă direct de acest lucru – devenim suspicioși și nu putem evalua situația în mod real.

Freeman a adăugat că cu cât persistă problemele de somn pe perioade mai îndelungate, cu atât efectele psihologice sunt mai puternice.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!