Dacă l-ați iertat pe cel care v-a făcut un rău, plecați cât mai repede. Iată patru motive de ce:

Dacă l-ați iertat pe cel care v-a făcut un rău, plecați cât mai repede. Iată patru motive de ce:

Publicat de Larisa Moldovan pe 26 September 2023 in Articole

Dacă cineva v-a făcut un rău și l-ați iertat, mai aveți un lucru important de făcut. Trebuie să vă depărtați cât mai mult de acea persoană și să nu mai aveți nicio relație cu ea. Ați iertat – minunat! Este foarte generos din partea voastră. Doar că el nu v-a iertat, asta e problema.

1. Acum știți lucruri rele despre acea persoană, nu-i așa? Ați văzut partea lui întunecată, ați înțeles la ce este capabil și puteți spune și altora.

Nu aveți de gând să spuneți nimănui! Dar el se gândește la asta și se teme. Și frica generează ură. Persoana pe care ați iertat-o pentru răul făcut vă urăște pentru ceea ce știți.

2. Răul pe care l-a făcut a fost intenționat. Știa ce face și de ce. Deci, din start, fără niciun motiv din partea voastră, el v-a rănit. El v-a făcut rău fără motiv. Asta este natura lui. Și acum are un motiv – l-ați demascat.

3. Iertarea voastră generoasă contrastează puternic cu fapta josnică a persoanei. V-ați diminuat valoarea în ochii lui prin bunătatea voastră. Și asta nu-i place. Cine vă credeți că sunteți, să îndrăzniți să iertați?

4. Păreți un obiectiv ușor. Dacă ați iertat o astfel de răutate, o astfel de josnicie, sunteți vulnerabil și slab. Și poate că va încerca să vă învețe o lecție din nou. Oricum, nu veți face nimic în schimb!

Iar cel care v-a făcut rău fără motiv va ataca din nou și va lovi. Din păcate. Deci, dacă ați iertat, ați uitat, ați făcut pace, acum luați-vă lucrurile și plecați cât mai departe de el!

Lermontov a fost un poet minunat. Dar a fost ucis într-un duel de Martynov, toată lumea știe asta. Lermontov și-a bătut joc de Martynov și a desenat caricaturi indecente cu el. Toată lumea știe și asta.

Puțini știu că părinții lui Martynov și sora lui tânără i-au încredințat unui prieten al familiei, Lermontov, să-i transmită lui Martynov un pachet cu jurnalul surorii, unde își scria sentimentele, și cu o scrisoare de la mama și tatăl lui.

Lermontov nu a dat pachetul. A spus că a fost atacat de hoți care au furat pachetul. Dar cele trei sute de ruble care erau în pachet le-a dat lui Martynov din propriul buzunar. Foarte nobil!

Doar că poetul nu putea să știe despre cele trei sute de ruble. Doar deschizând scrisoarea le-a putut găsi. Nu s-a gândit la asta.

Contemporanii scriu că Lermontov a avut o seară veselă cu prietenii săi ofițeri, citind în mod comic sentimentele fetei și scrisoarea părinților lui Martynov. A distrat publicul astfel în timpul unei petreceri. A deschis pachetul și s-a amuzat cu secretele altora.

Apoi a pierdut scrisoarea sau, în timpul petrecerii, aceasta s-a deteriorat; pete de vin, cerneală întinsă, diverse caricaturi…

Martynov a fost încrezător și nu a înțeles ce s-a întâmplat. A crezut, a mulțumit pentru bani. Dar părinții lui au înțeles perfect.

Martynov nu a fost supărat și a continuat să fie prieten cu Lermontov, uitând incidentul. El a uitat, dar conștiința vinovată a lui Lermontov nu l-a lăsat să uite. Poate de aceea a început să își bată joc de prietenul său simplu cu glume. Și totul s-a încheiat foarte rău.

Deci, dacă ați iertat răutatea, josnicia, fapta reprobabilă – excelent. Dar acum depărtați-vă cât mai mult. Cât mai departe.

Pentru că, poate, voi ați iertat. Dar cel care v-a făcut răul nu vă va ierta.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!