Daca intelegi cauza bolii, corpul se vindecă singur. Sase pasi simpli care te ajuta sa iti activezi mecanismul de auto-reparare a corpului tau.

Daca intelegi cauza bolii, corpul se vindecă singur. Sase pasi simpli care te ajuta sa iti activezi mecanismul de auto-reparare a corpului tau.

Publicat de Larisa Moldovan pe 15 October 2020 in Dezvoltare Personala

Nu trebuie sa fii mereu la mila raspunsurilor tale la stres. Poti fi proactiv in a activa vindecarea naturala autonoma a corpului tau. Incearca acesti pasi demonstrati stiintific:

1.Crede in conceptul ca te poti vindeca singur. Nu crezi ca gandurile pozitive pot vindeca corpul? Corpul medical a demonstrat ca mintea poate vindeca corpul de mai bine de 50 de ani. La numit „efectul placebo” si s-a demonstrat ca a adus schimbari fiziologice reale la o mare parte dintre pacientii care au facut parte din experiment. Acestia au fost tratati doar cu pastile de zahar sau dupa caz cu operatii false.

Atat timp cat crezi ca conditia ta nu poate fi vindecata atunci nu va fi. Nu crezi ca problemele tale de sanatate se pot rezolva? La mai mult de 3500 de cazuri de pacienti cu diferite boli de la cancer in stagiul 4 pana la pacienti cu HIV, diabet, tensiune mare, etc, s-au observat remisiuni spontane fara un tratament adecvat. Date stiintifice au demonstrat ca odata ce crezi ca vindecarea este posibila aceasta se intampla.

2.Gaseste suportul corect. A spune ca te poti vindeca este un fel de termen impropriu deoarece datele stiintifice au demonstrat ca la fel de esential precum credinta pozitiva este grija unei persoane ce este o adevarata vindecatoare. Adica o persoana pozitiva si optimista ce iti impartaseste credinta pozitiva, iti respecta intuitia, ii pasa de starea ta de bine, te trateaza ca pe un partener si te asigura ca nu vei fi singur in calatoria ta de auto-vindecare.

3.Asculta-ti corpul si intuitia. Nimeni nu iti cunoaste corpul mai bine decat tine, nici chiar un doctor. Poate ca un doctor iti cunoste anatomia organelor interne si oasele din corpul tau mai bine decat tine, dar tu stii ce este mai bine pentru propriul corp. Asa ca, asculta-ti intuitia si ai incredere in ceea ce iti spune. Nu stii sa iti asculti intuitia? Atunci asculta-ti corpul.

Daca ai o senzatie fizica in corpul tau – durere, greata, ameteli, spasme musculare – intreaba-ti corpul ce anume incearca sa iti comunice. Acesta este vocea intelepciunii interioare si intotdeauna te va directiona catre adevarata cale.

4.Diagnosticarea cauzelor de baza a bolilor tale. Doctorul tau poate ca iti da un anumit diagnostic – migrene sau sindromul intestinului iritat sau cancer mamar, etc. Dar diagnosticul despre care vorbim merge la radacina acelui lucru care a declansat acest raspuns de stres in organismul tau. Si care ti-a dezactivat mecanismul de auto-vindecare facandu-ti corpul vulnerabil la boli. Ce aspect din viata ta iti activeaza raspunsul de stres? Ce activitati care iti induc raspunsul de relaxare ai neglijat? Meditatia, expresia creativa, rasul, masajul, yoga, munca de care esti pasionat? Boala de obicei este un apel de trezire ce ne forteaza sa privim ce este cu adevarat real in viata noastra. Putem sa fim o victima a bolii sau putem sa ne trezim la realitate si sa facem pasii necesari spre vindecare.

5.Scrie-ti o reteta. Aceasta nu va fi genul de reteta plina de medicamente desi poate include elemente din medicina actuala. Este mai mult un ghid de actiune care iti va face corpul sa fie in conditii optime de sanatate si sa te recuperezi pe deplin. Asa ca, intreaba-te „De ce anume are nevoie corpul meu pentru a se vindeca?” Reteta ta poate include o schimbare de dieta, un regim de exercitii fizice si un plan conventional de tratament medical. Dar poate sa includa si sa elimini o relatie toxica, sa demisionezi dintr-un loc de munca stresant, sa faci pasii necesari pentru a iesi din datorii, etc.

6.Renunta la atasamentul fata de rezultat. Dar daca ai adoptat o atitudine pozitiva, ai gasit vindecatorul bun, ai descoperit intuitia si ai ascultat corpul tau, ai diagnosticat radacina problemei si ai scris reteta corecta, dar tot esti bolnav? Faci ceva gresit? Este vina ta ca esti bolnav? In mod sigur nu. Unii pacienti fac tot ceea ce trebuie cat mai corect si remisiunea spontana apare. Dar altii fac totul si tot sunt bolnavi. De ce se intampla acest lucru? Nu se stie. Singurul raspuns real este cel spiritual. Poate ca sufletele noastre vin pe acest pamant sa invete o lectie. Si boala poate fi o practica spirituala, un mod de a invata lectiile noastre de viata si o parte din destinul sufletului nostru.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!