Dacă începi să bei apă pe stomacul gol, vei observa aceste 8 schimbări!

Dacă începi să bei apă pe stomacul gol, vei observa aceste 8 schimbări!

Publicat de Larisa Moldovan pe 28 November 2022 in Remedii NaturisteSanatate

Este extrem de benefic să bei apă pe stomacul gol imediat după ce te-ai trezit. Experții susțin că consumul de apă dimineața pe stomacul gol poate preveni apariția multor afecțiuni în organism.

Acest ritual de dimineață te va ajuta să scapi de următoarele afecțiuni: dureri de cap, dureri de corp, probleme cu sistemul cardiovascular, bătăi rapide ale inimii, exces de greutate, bronșită, astm bronșic, tuberculoză, meningită, boli ale rinichilor și ale tractului urinar, vărsături, gastrită, diaree, diabet, constipație, boli oculare, boli uterine, tulburări menstruale, boli ale urechilor, nasului și gâtului – și asta nu este tot!

Beneficiile consumului de apă dimineața pe stomacul gol:

1) Curăță organismul de toxinele care se acumulează în corpul uman din cauza gustărilor frecvente, a consumului de fast-food, a utilizării produselor chimice de uz casnic și a industriei cosmetice, din cauza ecologiei slabe etc. Apa de băut are un efect pozitiv asupra sănătății părului și a pielii.

2) Accelerează metabolismul cu 24%. Acest lucru va ajuta la obținerea unor rezultate mai bune pentru cei care doresc să slăbească. Apa băută imediat după trezire curăță colonul, ceea ce facilitează absorbția nutrienților.

3) Normalizează greutatea corporală. Curățarea colonului de toxine te va ajuta să scapi de senzația de foame constantă și de pofta excesivă de dulciuri. Care, la rândul său, va ajuta la reducerea greutății cauzate de supraalimentarea.

4) Elimină arsurile la stomac și disconfortul stomacal cauzat de acestea. Apa, băută pe stomacul gol, diluează acizii din stomac, eliminând simptomele arsurilor la stomac. De asemenea, consumul unui pahar cu apă este cea mai bună modalitate de a începe ziua.

5) Îmbunătățește procesul de regenerare a celulelor. Apa stimulează activitatea sistemului circulator, precum și reînnoirea celulelor pielii datorită eliminării toxinelor și impurităților.

6) Îmbunătățește starea pielii și a părului. Deshidratarea poate provoca păr fragil și subțire. Pentru a le îmbunătăți calitatea, bea mai multă apă în fiecare zi. De asemenea, dacă faci din consumul de apă dimineața un obicei, poți preveni uscarea pielii și apariția ridurilor. 

7) Previne formarea pietrelor la rinichi și a infecțiilor vezicii urinare. Apa, băută pe stomacul gol, diluează acizii care duc la formarea pietrelor la rinichi. Cu cât bei mai multă apă (în limita rațională), cu atât vei fi mai protejat de diferite tipuri de infecții ale vezicii urinare cauzate de toxine.

8) Întărește sistemul imunitar. Cu ajutorul apei, activitatea sistemului limfatic din organism este stabilizată, procesul de producere a cortizolului este normalizat, imunitatea generală este întărită și procesul de combatere a bolilor infecțioase este simplificat.

Iată cum ar trebui să bei apă corect:

  • imediat după trezire, beți 640 ml de apă, împărțind volumul în 4 porții (160 ml fiecare);
  • dupa ce ați băut apa, spălați-vă pe dinți și nu mâncați și nu beți nimic în următoarele 45 de minute;
  • după 45 de minute puteți lua micul dejun;
  • după micul dejun, prânz și cină, nu beți nimic timp de două ore.

Dacă nu puteți bea 4 pahare de apă pe stomacul gol, începeți cu cât mai multă apă puteți bea. În fiecare zi, creșteți doza până când ajungeți la 640 ml.

De asemenea, nu uitați că doza zilnică necesară de apă este de cel puțin 2 litri, așa că trebuie să beți apă și pe parcursul zilei, nu doar dimineața.

Iată câte zile ar trebui efectuat acest ritual:

  • dacă aveți hipertensiune arterială – 30 de zile;
  • dacă aveți gastrită – 10 zile;
  • dacă aveți diabet zaharat – 30 de zile;
  • constipație – 10 zile;
  • pentru tuberculoză – 90 de zile.

În mod ideal, ar trebui să faceți din acest ritual un obicei zilnic deoarece vă umple corpul cu energie și sănătate. Trebuie doar să țineți cont că va trebui să folosiți toaleta mult mai des.

Informațiile au doar scop informativ și educațional și nu înlocuiesc sfatul, diagnosticul sau tratamentul medical profesional. Consultați întotdeauna medicul dumneavoastră cu orice întrebări pe care le puteți avea despre sănătatea dumneavoastră.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!