Dacă doriți ca Dumnezeu să vă ajute, amintiți-vă acest sfat al preotului

Dacă doriți ca Dumnezeu să vă ajute, amintiți-vă acest sfat al preotului

Publicat de Larisa Moldovan pe 21 October 2023 in CredințăLecții de viațăSfaturi

Odată, o mamă a venit în biserică cu fiica sa. Fetița avea patru ani și privea curioasă icoanele. I-au plăcut reprezentările pe care le-a văzut pe pereți. Desigur, slujbele religioase sunt dificile pentru copii, deoarece le este greu să stea într-un singur loc o perioadă lungă de timp.

La sfârșitul serviciului, fetița a început să-i ceară mamei să iasă afară. Mama a fost nevoită să o însoțească. Atunci fetița i-a cerut să o învețe să se roage ca restul oamenilor din biserică și să-i spună cine este Dumnezeu.

Seara, femeia i-a explicat fiicei ei de ce oamenii merg la biserică. A citit povestea creației lumii și i-a vorbit despre Iisus Hristos. I-a plăcut că fiica ei a arătat interes pentru religie.

Fetița chiar a studiat imaginile din Biblia pentru copii. Mai târziu, a pus-o pe mama ei într-o situație delicată, punându-i o întrebare relativ simplă. Dacă Dumnezeu îndeplinește toate rugămințile, înseamnă că El este un vrăjitor?

Oamenii au nevoie de minuni.

Întrebarea fetiței a fost naivă, dar într-o oarecare măsură corectă. Mulți oameni se raportează la Dumnezeu ca la un vrăjitor. Ei nu doar așteaptă să li se îndeplinească toate dorințele, ci se supără dacă acestea nu se împlinesc.

Domnul este, desigur, omnipotent. El știe toate gândurile și nevoile fiecărui om. Cu toate acestea, nu se grăbește să îndeplinească orice dorință, ci doar ceea ce El consideră necesar. De asemenea, El va face asta la momentul potrivit și în modul potrivit, noi trebuie doar să deschidem ochii și să ne dăm seama de lucrările Domnului.

Când tânăra a ajuns la vârsta de optsprezece ani, aceasta s-a îndrăgostit de un băiat din sat. Ea nu a vrut asta, dar pur și simplu s-a întâmplat, nu a putut să facă nimic în privința asta. El era destul de popular în sat și multe alte fete îl plăceau. Tânărul a profitat activ de asta. În schimb, fata era tânără și naivă.

Ea credea în dragostea pură, așa că a răspuns favorabil atenției acestui băiat. Când a realizat că el doar o folosește, a izbucnit în lacrimi. Această relație a durat câțiva ani, dar din păcate a fost o relație toxică care a făcut-o să sufere. Dar de fiecare dată ea alerga înapoi în brațele lui.

De multe ori, fiind nefericită, ea cădea în genunchi în fața icoanelor, plângând, promițând că va pune capăt relației. Dar acum, ea era foarte îndrăgostită, așa că se ruga la Dumnezeu ca băiatul o cheme înapoi. 

După o jumătate de oră de suferință, a sunat cineva la ușă. Băiatul venea la fată. Fata l-a mulțumit Domnului că l-a trimis la ea, dar nu s-a gândit că cerința ei o să-i multiplice păcatele. Faptul că trăia cu acel băiat și nu erau cununați reprezenta un mare păcat.Să scapi de el este dificil.

Poate că la rugăciunile pline de lacrimi ale fetei nu răspundea Dumnezeu, ci Diavolul, pentru că acesta poate îndeplini și el dorințe, în special atunci când contribuie la sporirea păcatelor. Cu toate acestea, tânăra îndrăgostită a decis în cele din urmă că această relație îi distruge liniștea interioară.

A mers la biserică și a început să se roage pentru viața ei personală. După o lună, fata a întâlnit un alt bărbat și au format o familie puternică și fericită. Nu dorea să-și amintească de trecut. Dumnezeu întotdeauna ajută oamenii. Ceea ce este important este ca ei să-și amintească că Domnul le vrea doar binele.

Ce trebuie să faci ca Domnul să te ajute?

Această întrebare îngrijorează mulți oameni. Răspunsul la ea poate fi găsit în diferite scrieri ale preoților  sau în cărțile creștine. De exemplu, preotul Alexandr Pashkovsky a răspuns la această întrebare în felul următor.

,,Misiunea noastră este să învățăm să trăim astfel încât să-i facem loc lui Dumnezeu în viața noastră. În orice situație în care avem de făcut o alegere și ne gândim la cum să acționăm, trebuie să acționăm cu Dumnezeu în suflet. Atunci Domnul va fi prezent în viața noastră și ne va ajuta.” – Preotul Alexandr Pashkovsky”Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!