Dacă doar te gândești la bani – nu-i vei avea. Dacă dorești bani – începe prin a-ți satisface nevoile interioare.

Dacă doar te gândești la bani – nu-i vei avea. Dacă dorești bani – începe prin a-ți satisface nevoile interioare.

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 October 2023 in De SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăSfaturiViata

Banii sunt necesari doar pentru a dobândi lucrurile care îți permit să simți starea pe care o cauți.

  • Pentru unii, banii înseamnă liniște. Ei cred că atunci când au bani, se simt liniștiți.
  • Pentru alții, banii reprezintă dragostea și cred că atunci când au bani, vor fi înconjurați de dragoste.
  • Pentru alții, banii înseamnă putere și o senzație de siguranță. Ei cred că atunci când au bani, se simt puternici și în siguranță.

Aceasta este o auto-iluzie, fiecare dintre noi are nevoi interioare diferite, așadar asociază banii cu lucruri diferite.

Să analizăm câteva exemple:

Atunci când spui: “Vreau să-mi măresc venitul”, începe prin a te întreba sincer ce înseamnă “bani” pentru tine. Pentru fiecare, aceasta poate însemna o nevoie diferită.

Adesea, banii sunt asociați cu dragostea. Oamenii cred că vor obține dragoste dacă au bani. Cu cât au mai mulți bani, cu atât cred că vor primi mai multă dragoste, dar asta este o iluzie.

Mintea noastră inconștientă are propriile sale lanțuri logice. Dragostea nu poate fi obținută prin bani, nu poate fi cumpărată, la fel cum nu pot fi cumpărate multe alte stări. Starea trebuie simțită în interior.

Pentru mulți dintre noi, în copilărie, percepția de “iubire” a fost distorsionată. Pentru părinții noștri, a iubi însemna a hrăni, a oferi educație, a îmbrăca, a oferi un adăpost. Pentru ei, aceste lucruri erau suficiente. Nu știau altceva, dar această manifestare a iubirii poate să nu fie suficientă pentru noi.

Iubirea poate fi oferită în mai multe moduri. Uneori banii devin unul dintre resursele prin care cumpărăm lucrurile care creează starea de iubire. Cu toate acestea, atunci când ne concentrăm doar pe bani, uitând de nevoi și de starea pe care o căutăm, pierdem atât starea, cât și banii.

Este un paradox, dar adevărul este că acesta ne aduce în contact cu noi înșine, astfel încât să înțelegem mai bine ce nevoie avem și să învățăm să o satisfacem în alte moduri.

Să presupunem că ai nevoie de dragoste. Poți să îți oferi și singur dragoste, fără bani. Grija pentru tine, odihna, atenția acordată corpului, ascultarea dorințelor tale. Sunt zeci de moduri.

Ajuns în această stare, omul încetează să mai ceară dragoste de la alții. Dispar cerințele și așteptările, dar apare libertatea interioară. Uimitor, apare o senzație de flux interior și te transformi într-un “magnet” pentru bani, dragoste și altele.

Atunci când nu există iubire în interior, omul încearcă să o găsească în afară.

Imaginează-ți un butoi. Dacă butoiul este spart, oricât de multă apă ai turna în el, totul se va scurge și nu va rămâne nimic. Exact așa se simte cineva care nu știe să simtă și să ofere iubire în interior. Orice sumă de bani pe care o primește pare prea mică.

Fundația este creată de om însuși, și se umple cu iubire. Dacă există o fundație, el poate primi și oferi iubire cu ușurință, pentru că simte că, cu cât oferă mai mult, cu atât primește mai mult înapoi. Legea bumerangului în acțiune.

Iubirea este una dintre nevoile de bază. Când știm cum să satisfacem această nevoie, în interiorul nostru se creează o bază și un fundament, pe care se construiește tot ceea ce ne dorim: prosperitate, relații fericite, o carieră de succes, bani.

Această bază creează starea de flux. Starea de flux nu poate fi atinsă, ci doar simțită. În cele din urmă, în interior se va instala o senzație uimitoare de liniște, încredere și conștientizare a direcției sigure pentru tine.

Înțelegerea că, undeva adânc în interior, mergi pe drumul corect pentru tine. Această stare atrage ca un magnet tot ceea ce dorește o persoană. Această stare necesită o muncă interioară imensă, dar în cele din urmă se merită fiecare efort.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!