Dacă aveți 2 ouă și un pahar de smântână, faceți acest tort delicios și ușor de preparat!

Dacă aveți 2 ouă și un pahar de smântână, faceți acest tort delicios și ușor de preparat!

Publicat de Larisa Moldovan pe 2 April 2023 in Retete

În acest articol vă vom prezenta o rețetă foarte simplă de prăjitură cu smântână, cu ingrediente simple care se găsesc în orice bucătărie sau la cel mai apropiat magazin. Această prăjitură este gata într-o oră, așa că o puteți face oricând, chiar și în timp ce așteptați să fiarbă ciorba. Merită încercată.

Ingrediente pentru blat:

  • 2 gălbenușuri de ou
  • 80 g de unt
  • 70 g zahăr
  • coaja de o lămâie
  • 200 g de făină
  • 1 lingura praf de copt

Ingrediente pentru cremă:

  • 2 albușuri
  • 80 g zahăr
  • 400 g smântână sau iaurt
  • 3 linguri făină sau amidon

Mod de preparare:

Pentru blat: Puneți gălbenușurile într-un recipient adânc, adăugați zahărul și amestecați cu ajutorul unui tel. Nu este necesar să bateți până când se topește tot zahărul, este suficient ca masa să devină puțin mai pufoasă.

Adăugați untul la temperatura camerei, apoi tot cu ajutorul unui tel amestecați bine totul. Apropo, este recomandat să folosiți unt cu un conținut de grăsime de cel puțin 82%.

Acum – urmează coaja de lămâie. Dați coaja de la lămâie pe o răzătoare fină, dar doar partea galbenă, nu și cea albă de dedesubt.

Apoi adăugați o parte din făina cernută în prealabil, praful de copt și sarea. Amestecați totul bine cu o spatulă.

Pe măsură ce amestecați aluatul, continuați să puneți treptat restul de făină, este mult mai convenabil să frământați aluatul astfel. Când devine greu să mai amestecați aluatul cu spatula, începeți să frământați cu mâinile, mai întâi în recipient, iar apoi pe masă.

Nu trebuie să frământați aluatul pentru mult timp, este suficient ca toate ingredientele să fie amestecate împreună și masa să fie omogenă.

După ce ați terminat de frământat, împărțiți aluatul în două părți, una mai mare și una mai mică. Înveliți aluatul cu folie transparentă și puneți-l la congelator pentru douăzeci de minute, în timp ce faceți umplutura.

Pregătirea cremei: Puneți albușurile într-un recipient curat și uscat, adăugați sarea și începeți să le bateți cu mixerul. Albușurile trebuie bătute bine, până când se transformă în spumă. De obicei durează cam 3-5 minute, dar totul depinde de puterea mixerului vostru.

Acum adăugați treptat zahărul, mixând în continuare. Trebuie să bateți albușurile cu zahăr foarte bine, astfel încât să nu cadă din vas atunci când întoarceți vasul pe dos.

Acum puneți smântână la temperatura camerei într-un bol și mai mare. Adăugați spuma de albușuri în porții mici, în timp ce amestecați încet și cu mișcări largi cu o spatulă.

Dupa ce ați adăugat toată spuma, puneți făina sau amidonul de porumb în ploaie și amestecați tot cu mișcări largi. Vă recomandăm mai mult amidonul de porumb, pentru că astfel textura cremei va fi mai moale.

Pregătiți o tavă rotundă de copt. Luați bucata mai mare de aluat și întindeți-o uniform pe fundul tăvii. Apoi puneți crema de smântână peste aluat și uniformizați cu o spatulă.

La sfârșit, dați partea mai mică de aluat pe răzătoarea mare peste crema de smântână. Radeți uniform pe toată suprafața cremei.

Acum puneți prăjitura la cuptorul încălzit la 180 de grade pentru o jumătate de oră. După coacere, vă recomandăm să lăsați prăjitura să se răcească complet înainte de servire.

Astfel, veți avea ca rezultat o prăjitură cu umplutură foarte fragedă și aluat crocant. Rapid, simplu și accesibil. Recomand cu încredere să încercați.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!