Dacă ai circulația sângelui slabă și mâinile și picioarele reci, atunci ai nevoie de asta

Dacă ai circulația sângelui slabă și mâinile și picioarele reci, atunci ai nevoie de asta

Publicat de Larisa Moldovan pe 22 December 2020 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Ai picioarele și mâinile reci? Picioarele umflate? Senzație de furnicături? E posibil să suferi de probleme cu circulația sângelui. Circulația slabă a sângelui poate provoca probleme grave de sănătate. Acesta este motivul pentru care trebuie să te tratezi cât mai repede.

Astăzi îți vom prezenta câteva modalități de a îmbunătăți rapid și în mod natural circulația sângelui, dar mai întâi trebuie să identifici dacă ai următoarele simptome:

Simptome ale circulației slabe a sângelui:

1. Mâini și picioare reci

Acesta este unul dintre principalele simptome ale circulației slabe. Deoarece sângele ajunge mai greu la extremitățile corpului, scade temperatura corpului în zonele afectate.

2. Senzație de furnicături și mâncărimi

Amorțeala sau furnicăturile la nivelul extremităților indică faptul că depunerile de grăsime blochează fluxul sanguin în artere.

3. Epuizare constantă

Sângele este pompat mai încet și, prin urmare, transportul de oxigen, vitamine și substanțe nutritive către mușchi este mai lent.

4. Apariția varicelor la picioare

Acest lucru se datorează slăbiciunii pereților venoși, ceea ce duce la o acumulare anormală de sânge, care contribuie la extinderea venelor.

5. Umflături de vene la nivelul picioarelor și brațelor

Când venele sunt umflate, atunci există o vasodilatație a venelor. Acest lucru se întâmplă atunci când forța  corpului și a gravitației forțează sângele să se concentreze în zona picioarelor și poate provoca umflături.

6. Albăstrirea degetelor și a buzelor

Atunci când circulația sângelui este insuficientă, cantitatea necesară de oxigen nu ajunge la piele, provocând acest simptom, care apare mai ales pe vârfurile degetelor și pe buze.

7. Vindecarea lentă a rănilor

Acest lucru se poate întâmpla atunci când sistemul imunitar nu funcționează corect. Ca urmare a circulației slabe a sângelui, leucocitele se mișcă mai lent, deoarece sângele nu le poate transporta corect, ceea ce duce la o vindecare mai lentă a rănilor.

Acum că ai identificat simptomele unei circulații slabe, iată cum poți îmbunătății circulația:

Principalul lucru pentru îmbunătățirea circulației este să bei multă apă. Toți medicii recomandă acest lucru.

Alimentele care îți vor îmbunătățiți circulația:

1. Piper Cayenne: întărește inima și arterele datorită concentrației sale ridicate de capsaicină. Dacă ai cheaguri în vasele de sânge, acest aliment te va ajuta cu siguranță.

2. Extract de frunze de copac Ginkgo biloba: ajută să îți îmbunătățești memoria și circulația sângelui în creier.

3. Usturoi: reduce tensiunea arterială și depunerile de colesterol din artere, ceea ce te ajută să previi ateroscleroza.

4. Ulei de pește: ajută la îmbunătățirea circulației și la reducerea colesterolului rău din artere, datorită conținutului său de omega 3.

5. Uleiuri esențiale: Îmbunătățesc fluxul sanguin datorită proprietăților lor termogene și ajută la relaxarea mușchilor.

6. Ghimbir: conține gingeroli și zingeronă, care ajută la prevenirea formării cheagurilor de sânge și a bolilor cardiovasculare.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!