Cum trebuie să Îi mulțumim Lui Dumnezeu după ce ne-a ajutat?

Cum trebuie să Îi mulțumim Lui Dumnezeu după ce ne-a ajutat?

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 October 2023 in CredințăSfaturiSpiritualitate

Dacă ne întoarcem cu câteva secole în urmă, o să vedem că oamenii erau mult mai devotați lui Dumnezeu, decât sunt în ziua de azi. Ei își mărturiseau păcatele și se împărtășeau mult mai des decât creștinii moderni.

Strămoșii noștri nu se temeau de pedeapsa divină, ci Îl iubeau și Îl cinsteau pe Mântuitor. Ei vedeau în imaginea Domnului un Tată iubitor. După ce păcătuiau, își cereau iertare de la El, iar pentru binecuvântările primite, Îi mulțumeau întotdeauna.

Oamenii obișnuiau să spună “mulțumesc” Domnului pentru mâncare, haine și chiar pentru fiecare zi în care se trezeau. Lumea modernă a corupt omul. O cantitate mare de informație acoperă sentimentele, emoțiile și chiar rațiunea.

Creștinii cred în Dumnezeu, dar își îndeplinesc dorințele formal. Ei participă la slujbe, încearcă să se roage dimineața și seara, citesc rugăciuni și țin Postul, dar uită să Îi mulțumească Domnului pentru tot ceea ce primesc în viață.

Poate că nu știu cum să facă asta. Mulți oameni nici măcar nu mai spun rugăciuni înainte de masă sau înainte de o călătorie, dar acest lucru este foarte important.

Oamenii nu trebuie doar să vorbească despre credință, ci să Îl iubească cu adevărat pe Domnul. Ei trebuie să Îi mulțumească pentru tot, chiar și pentru ziua care a început sau pentru ploaia care udă recoltele.

Cum să faci asta?

Este suficient să trăiești cu Dumnezeu în minte și în suflet și să te rogi către El. Oamenii le datorează Domnului tot ce au, chiar și viața le-a fost dăruită de El. Omul nu poate oferi nimic în schimb, pentru că nu există nimic în lume mai valoros decât viața. Prin urmare, recunoștința unui creștin nu este un schimb de politețe, ci este iubire adevărată.

Unii oameni necredincioși îi judecă pe cei credincioși pentru că cer mereu ceva. În realitate, nu este nimic rău în a cere ajutor de la Dumnezeu. Este cu totul natural și nu este rușinos. Important este ca dorințele să nu fie nesăbuite sau inutile.

Oamenii se adresează lui Dumnezeu chiar și cu nevoile lor cotidiene, iar El le îndeplinește. Dar, din păcate, unii creștini, după ce obțin ce-și doresc, uită să mai spună “mulțumesc”. Iau darurile ca pe ceva normal și imediat se gândesc la ce să mai ceară. Dar asta nu este corect.

Domnul lucrează cel mai mult prin oameni. Prin intermediul cunoștințelor, rudelor și prietenilor, omul primește ajutor și sprijin, iar lor nu uită să le mulțumească. Acest lucru se întâmplă pentru că omul nu se gândește că acest ajutor a fost trimis de Dumnezeu.

Iar uneori problemele se rezolvă de la sine. Din nou, omul consideră că acest lucru este normal. El uită complet să Îi mulțumească lui Dumnezeu. Cu toate acestea, El continuă să-i ajute, pentru că îi iubește foarte mult.

Preoții ne dau mereu sfaturi despre cum să Îi mulțumim Lui Dumnezei. Cea mai bună metodă este să mergem la biserică și să începem să îi mulțumim. Trebuie să aprindem lumânări, să ne apropiem de cruce sau de icoana lui Iisus Hristos și să Îi adresăm sincere mulțumiri. Putem vorbi cu Dumnezeu cu propriile noastre cuvinte.

Dacă nu avem posibilitatea de a merge la biserică, putem citi acasă rugăciunea “Slavă lui Dumnezeu pentru tot”. Trebuie să ne punem în fața icoanelor, să ne eliberăm mintea de gânduri și să Îi aducem mulțumirea noastră Domnului.

Domnul nu uită de creațiile Sale, așa că nici oamenii nu ar trebui să uite de Creatorul lor. Este foarte plăcut să auzi chiar și câteva cuvinte de mulțumire. Creștinii ar trebui să comunice în primul rând cu Mântuitorul, apoi cu cei apropiați sau prietenii care vin în ajutor în momentele dificile.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!