Cum se transmite negativitatea și de ce este bine să ai oameni pozitivi în jurul tău

Cum se transmite negativitatea și de ce este bine să ai oameni pozitivi în jurul tău

Publicat de Larisa Moldovan pe 30 November 2020 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologieSpiritualitateViata

Starea de spirit este contagioasă, mai ales în timpul unei discuții lungi. Asta se întâmplă deoarece că în creier există așa-numiții neuroni oglindă, care sunt responsabili de empatie și ne permit să ne punem în locul unei alte persoane. Și, deși această abilitate în sine este utilă, are și un dezavantaj: ne punem în locul celorlalți atunci când sunt situații mai puțin bune.

Negativul generează și mai mult negativ.

Deși nu o recunoaștem întotdeauna, un studiu realizat de Indiana State University a constatat că gândurile altor persoane ne afectează și comportamentul nostru. Mai mult, psihologii au descoperit că gândurile negative au putere mai mare și influențează mai mult decât cele pozitive.

În timpul experimentului, participanții au evaluat diferite produse. Apoi au împărtășit feedback-ul (atât pozitiv cât și negativ) altora. Oamenii de știință au descoperit că recenziile negative afectează atitudinea celorlalți față de produs: dacă au fost negative la început, a devenit și mai negative, iar dacă au fost pozitive, rar s-au schimbat în negative.

Mai mult, atunci când participanții au comunicat personal cu cei care au dat un răspuns negativ, au devenit și mai puternici într-o atitudine negativă. Concluzia este clară: negativul generează și mai mult negativ.

Starea de spirit proastă este, de asemenea, contagioasă.

Observăm o atitudine negativă și agresivă, iar creierul nostru reacționează la aceste manifestări într-un mod foarte particular. Orice comunicare începe să fie percepută de noi ca o nesimțire, în urma căreia adoptăm noi înșine o stare proastă.

Acest lucru a fost demonstrat de psihologii de la Universitatea din Florida, cerând participanților la experiment să discute cu parteneri la întâmplare. S-a dovedit că cei care s-au confruntat cu nesimțiți sunt mai nepoliticoși față de următorul partener, iar starea de spirit agresivă a persistat uneori o mai mult timp.

Într-un alt experiment, au cerut participanților să găsească cuvinte într-o grămadă de litere aleatorii. S-a dovedit că cei care s-au confruntat cu nesimțirea sunt mai predispuși să găsească cuvinte asociate cu emoții negative.

Se pare că atragem ceea ce este proiectat asupra noastră de alții, și mai ales – emoții negative.

Înconjoară-te de oameni pozitivi.

Indiferent dacă îți place sau nu, starea de spirit a oamenilor din jur îți este transmisă și îți afectează comportamentul. De aceea este atât de important să nu lași oamenii negativi să se apropie prea mult de tine.

Contactul constant cu negativul va da roade triste, deci trebuie să te înconjori cu oameni care te afectează pozitiv. Desigur, tu însuți trebuie să îi tratezi pe alții într-un mod pozitiv.

Când te confrunți cu un om negativ, încearcă să răspunzi într-un mod pozitiv. Chiar dacă emoțiile pozitive nu sunt la fel de contagioase, este cel mai bun lucru pe care îl putem face pentru o persoană cu o dispoziție proastă!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!