Cum se prepară un remediu pentru ameliorarea durerilor articulare, reducerea tensiunii arteriale, prevenirea cheagurilor de sânge și multe altele

Cum se prepară un remediu pentru ameliorarea durerilor articulare, reducerea tensiunii arteriale, prevenirea cheagurilor de sânge și multe altele

Publicat de Larisa Moldovan pe 24 January 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Simplu, economic și eficient! Apa cu usturoi are o serie de proprietăți unice și efecte de vindecare asupra corpului uman. Toată lumea știe probabil cum să prepare apă cu lămâie, pepene verde sau castraveți. Dar apa cu usturoi, pe de altă parte, are o rețetă mai complexă.

Cum se face apă de usturoi?

De fiecare dată când vreți să consumați trebuie să pregătiți o băutură nouă, deoarece apa cu usturoi își pierde instantaneu beneficiile.

Vei avea nevoie de: 2 căței de usturoi, 3-4 picături de ulei de măsline, 1 lingură de apă caldă, 3 felii de lămâie, vas din oțel inoxidabil.

Mod de preparare:

Tăiați usturoiul în felii mici și puneți-l într-un castron. Apoi adăugați lămâia, uleiul, apa și lăsați-l timp de 15 minute la infuzat. După ce a trecut timpul de infuzare, se recomandă consumul imediat al băuturii, pentru a nu se pierde beneficiile acesteia.

Lămâia protejează corpul de compușii puternici din usturoi. Uleiul de măsline îmbunătățește absorbția compușilor solubili din usturoi în grăsimi.

Care sunt beneficiile apei cu usturoi?

  1. • Consumul de apă de usturoi în fiecare zi poate ajuta la creșterea imunității corpului.
  2. • Apa de usturoi curăță vasele de sânge, protejându-vă astfel de apariția atacurilor de cord sau a accidentului vascular cerebral.
  3. • Apa de usturoi ajută la subțierea sângelui, prevenind formarea cheagurilor de sânge.
  4. • Apa de usturoi reduce tensiunea arterială și echilibrează nivelul colesterolului.
  5. • Apa de usturoi va ameliora durerile articulare.
  6. • Apa de usturoi va îmbunătăți funcția rinichilor și a ficatului.
  7. • Apa de usturoi va îmbunătăți starea pielii.
  8. • Apa de usturoi are proprietăți antiinflamatoare.

Datorită faptului că apa de usturoi are un efect foarte intens asupra corpului uman, nu se recomandă să o beți zilnic. Este suficient să o consumi doar o dată sau de două ori pe săptămână, dimineața, cu o jumătate de oră înainte de masă.

Aveți grijă să nu beți apă de usturoi atunci când luați diluanți de sânge. Consultați un specialist înainte da a încerca acest remediu.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!