Cum se face un cheesecake cu jeleu fără coacere. Capodopera de piersici!

Cum se face un cheesecake cu jeleu fără coacere. Capodopera de piersici!

Publicat de Larisa Moldovan pe 29 March 2023 in Articole

Astăzi vă propunem pregătirea unui cheesecake (prăjitură cu brânză) fără coacere, cu fursecuri și gelatină, care este și rapid de preparat, și plăcut la gust, dar arată și foarte apetisant. Ca să fim sinceri, va arăta așa de bine, încât vă va fi milă să îl tăiați. Cu siguranță veți obține niște poze frumoase de postat pe internet. 

Cheesecake-urile erau adorate de grecii și romanii antici. Cu mult înaintea erei noastre, acest fel de mâncare era deosebit de popular printre sportivii olimpici. Desigur, rețeta desertului a suferit multe schimbări de atunci și doar cele mai bune versiuni ale sale au rămas până astăzi. Iată cum se face un cheesecake în zilele noastre.

Cheesecake cu piersici

Ingrediente pentru blat:

 • 200 g de biscuiți digestivi
 • 100 g de unt

Ingrediente pentru crema de brânză:

 • 600 g brânză de vaci
 • 300 g iaurt cu piersici
 • 200 ml frișcă lichidă
 • 1 pahar zahăr
 • 10 g zahăr vanilat
 • 25 g gelatină

Ingrediente pentru decorul cu piersici:

 • 1 piersică
 • 500 ml sirop de piersici (sau nectar, dar să fie puțin mai transparent la culoare)
 • 10 gr gelatină

Mod de preparare:

1. Zdrobiți biscuiții foarte bine și apoi amestecați-i cu untul topit. Trebuie să rezulte o textură de nisip umed. Puneți amestecul de biscuiți și unt într-o tavă rotundă, apoi presați foarte bine. Se recomandă o tavă rotundă cu inelul detașabil, tava pe care am folosit-o eu are un diametru de 26 de centimetri.

2. Se diluează gelatina cu apă caldă (nu fierbinte), apoi se lasă la răcit.

3. Amestecați bine brânza, iaurtul, zahărul și zahărul vanilat.

4. Mixați frișca lichidă până când devine spumă și adăugați-o peste crema de brânză.

5. Adăugați cu grijă și gelatina (dizolvată în prealabil) în crema de brânză mixați foarte bine.

6. Acum puneți cremă de brânză în tavă, peste blatul de biscuiți. Puneți prăjitura la frigider pentru o oră ca să se răcească.

7. Se diluează cele 10 gr de gelatină în 100 ml apă caldă. După ce s-a înmuiat, puteți amesteca gelatina cu siropul de piersici.

8. Între timp, tăiați piersica în felii subțiri și așezați feliile frumos, exact ca în poza de mai jos. Puneți puțină gelatină de piersici peste piersici, numai cât să le acopere puțin, ca să își mențină forma, apoi puneți la frigider jumătate de oră.

9. Acum rămâne să turnăm restul de gelatină de piersici și să-l lăsăm la frigider pentru câteva ore, până se întărește complet.

9. Cheesecake-ul fără coacere cu piersici este gata. Poftă bună!

Cel mai bine este să începeți să pregătiți acest desert seara. Apoi ziua următoare va fi perfect pentru consumat. Cu siguranță se va bucura toată familia de această prăjitură!

În plus, puteți folosi absolut orice fruct. Unii adaugă căpșuni sau kiwi în loc de piersici, iar unii pun chiar și jumătăți de struguri mari. Principalul lucru este să nu vă fie frică să experimentați. În orice caz, familia va fi încântată.

Asigurați-vă că împărtășiți această rețetă cu prietenii!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!