Cum se comportă oamenii toxici atunci când vorbesc cu ceilalți și ce îi dă de gol

Cum se comportă oamenii toxici atunci când vorbesc cu ceilalți și ce îi dă de gol

Publicat de Larisa Moldovan pe 15 February 2021 in PersonalitatePsihologieSpiritualitate

Având în vedere că există miliarde de oameni pe planetă, nu este surprinzător faptul că, din când în când, putem întâlni oameni cu care ne este greu să ne înțelegem. Oamenii otrăvitori îi fac adesea pe ceilalți să arate și să se simtă prost încă din primele minute de la întâlnire.

Lucrurile pe care le fac oamenii toxici încă din primele minute de la întâlnire:

1. Îi ceartă pe alți oameni

Dacă te afli în prezența cuiva care ceartă lumea din jur, mai bine te întorci și pleci. Oamenii care vorbesc urât cu străinii sunt, de cele mai multe ori, foarte toxici. Dacă se comportă așa cu străinii, atunci cu siguranță o să aibă ceva de spus și în privința ta, așa că mai bine stai la distanță .

2. Se plâng non-stop 

Oamenii otrăvitori sunt atât de negativi încât este greu de crezut că cineva poate trăi lângă ei. Se plâng mereu de toate: mașina este prea rece, mașina este prea veche, mâncarea nu este bună, mâncarea este prea scumpă, slujba lor este rea, casa lor este prea mică, șeful lor este un arogant, copiii lor sunt enervanți. Această atitudine a oamenilor negativi îți poate afecta vitalitatea, așa că stai departe de acești oameni.

3. Se așteaptă la un tratament special

Oamenii toxici cred că toată lumea ar trebui să se supună în fața lor și să-i trateze în mod special. De exemplu, vor cere un concediu într-o perioadă foarte aglomerată și se vor aștepta să îl obțină. Ei își consideră propria viață mult mai importantă decât viața celorlalți, și nimeni nu le poate schimba părerea.

4. Se laudă într-una cu realizările lor

Deși este perfect în regulă să vorbești despre tine în timpul unui interviu de angajare, nu este la fel de bine să vorbești numai despre realizările tale atunci când te întâlnești cu cineva. Oamenii care fac acest lucru vor doar să își compenseze neajunsurile, pentru ca tu să nu îți dai seama de ele. Acești oameni vor lua fiecare poveste de succes și o vor transforma într-o poveste despre ei înșiși.

5. Nu le pasă de tine și de problemele tale

Oamenii toxici îți vor vorbi mereu despre ei, dar nu te vor întreba niciodată ce mai faci, dacă ești bine, sau orice altceva care are legătură cu viața ta. Nu le va pasă că ai probleme, și mai mult de atât, nu te vor ajuta niciodată să-ți rezolvi problemele, pentru că nu va păsa.

6. Te fac să te simți prost

Oamenii otrăvitori sunt nemulțumiți de ei înșiși, așadar îi vor face pe cei din jur să se simtă prost, pentru ca ei să se simtă mai bine și mai superiori. Dacă vă aflați în prezența cuiva care vă suprimă în mod direct sau indirect, mai bine încetați să mai vorbiți cu ei. Acești oameni nu se schimbă niciodată și fiți sigur că nu își vor cere scuze pentru acțiunile lor.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!