Cum să vă normalizați tensiunea arterială cu rețete din medicina populară?

Cum să vă normalizați tensiunea arterială cu rețete din medicina populară?

Publicat de Larisa Moldovan pe 24 March 2021 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Un număr imens de oameni din întreaga lume suferă de hipertensiune și hipotensiune arterială (tensiune arterială crescută și scăzută). Există multe remedii populare care vă vor ajuta să scăpați de această problemă, iar noi am selectat pentru dvs. cele mai eficiente rețete din medicina populară.

Remedii naturale pentru normalizarea tensiunii arteriale:

Tinctură de sunătoare pentru hipotensiune 

Pentru persoanele care suferă de tensiune arterială scăzută, medicina populară recomandă utilizarea tincturii de sunătoare. Prepararea acestei băuturi este foarte ușoară. Se amestecă 4 linguri de sunătoare tocată mărunt cu 500 de grame de coniac sau vodcă. Tinctura se lasă timp de trei săptămâni într-un loc întunecat la temperatura camerei, după care se strecoară. Se consumă câte o lingură, de trei ori pe zi, cu 20 de minute înainte de mese.

Este important să vă amintiți să verificați tensiunea arterială în mod regulat. De îndată ce se normalizează, ar trebui să încetați să luați tinctura.

Un amestec de plante pentru hipertensiune

Cu siguranță, mulți oameni care suferă de hipertensiune arterială cunosc câteva rețete populare care îi ajută cu această problemă. Vă prezentăm un amestec de plante care este cu adevărat eficient în combaterea hipertensiunii.

Pentru început trebuie să obțineți următoarele plante (uscate): rădăcini de cicoare, frunze de salcie, gură de diavol (nu folosiți niciodată planta în forma sa proaspătă, neprelucrată, deoarece este otrăvitoare) și cenușă de munte. Apoi tocați-le cu atenție și amestecați-le (în proporții egale).

Puneți 3 litri de apă la fiert. După ce apa a ajuns la punctul de fierbere puneți 8 linguri din amestecul de plante și mai lăsați la fiert încă 3 minute la foc mic. Se lasă la infuzat pentru 10 ore și apoi se strecoară.

Luați câte 2 linguri de trei ori pe zi. Prima lingură trebuie luată dimineața, cu 30 de minute înainte de micul dejun. A doua și respectiv a treia, după-amiaza și seara, cu 2 ore după prânz și cina.

Este important să știți că este necesar să utilizați acest decoct într-o formă caldă (încălzirea se face într-o baie de aburi, numai cantitatea consumată pe moment). Păstrați decoctul într-un recipient de sticlă închis bine la frigider.

De asemenea, trebuie să știți că, dacă sunteți gravidă sau alăptați, salcia și gura diavolului sunt contraindicate pentru dvs. Prin urmare, trebuie să înlocuiți aceste plante cu flori de păducel. Restul decoctului se prepară în același mod. Puteți sări peste lingura de dimineață al amestecului de plante pe stomacul gol. Luați 2 linguri din decoct după amiază și seara, cu 30 de minute înainte de mese sau la 2 ore după mese.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!