Cum să te rogi pentru ca o persoană rea să devină mai bună? – O rugăciune din 10 cuvinte

Cum să te rogi pentru ca o persoană rea să devină mai bună? – O rugăciune din 10 cuvinte

Publicat de Larisa Moldovan pe 16 November 2021 in Dezvoltare PersonalaRugaciuniSpiritualitateViata

De ce sunt oamenii supărați? Totuși, se pare că a fi amabil este mult mai ușor. De fapt, este dificil să arăți mereu bunătate și prietenie. Există o mulțime de evenimente în viață care ne enervează și strică starea de spirit. Fiecare om are propriul destin.

Există supărare și durere în viața fiecăruia, dar există și fericire și bucurie. O nouă zi aduce noi emoții. Iar în timpul zilei, starea emoțională se poate schimba. Depinde mult de acțiunile și gândurile unei persoane. Este foarte important cum reacționează el la evenimentele care au loc.

Oamenii diferă ca și caracter și temperament. În psihologie, se disting patru tipuri de personalități: sangvin, flegmatic, melancolic și coleric. O persoană poate combina caracteristicile mai multor tipuri simultan. Pe lângă caracter și ereditate, creșterea și mediul afectează dezvoltarea personalității.

În primul rând, copilul ia primul exemplu de la părinți. Ei îi explică ce este bine și ce este rău. Mamele și tații lor sunt de vină pentru răsfățarea copiilor. Nu ar trebui să-i permiți prea mult copilului tău. De asemenea, este important să rețineți că trebuie să creșteți un copil de până la trei ani.

Unele mame decid că fiul trebuie să facă propria alegere. Îi oferă opțiuni pentru mâncare: mâncare sau prăjitură. Și copilul de doi ani va alege, desigur, pe cea din urmă. Nu poți face asta. Copilul trebuie să aleagă între tipuri de mâncare, dar nu între mâncare sănătoasă și dulciuri.

Sunt copii care au fost abandonați de părinți încă din copilărie. Ei trăiesc într-o familie disfuncțională. Mama și tata beau alcool, se ceartă constant și nu lucrează. Iar copilul este lăsat singur. Nu-i oferă nici atenția, nici dragostea, nici afecțiunea. Iar astfel de traume din copilărie se formează negativ asupra dezvoltării personalității.

O persoană trăiește în societate. Aceasta este în contact cu oamenii din jurul lui. Învățând ce este bine de la unii dintre ei și rău de la alții. Compania are un impact deosebit asupra adolescenților. Vor să-și demonstreze independența, să iasă în evidență printre prietenii lor.

Singura modalitate de a atinge acest obiectiv, în opinia lor, este să faci lucruri rele. În timpul adolescenței, mulți oameni încep să fumeze. Acest obicei rău îl poartă cu ei toată viața.

Există o mulțime de evenimente care te pot enerva. Nu reușești să-ți termini treaba la timp, copilul a primit o notă rea, mașina nu pornește, salariile sunt plătite cu întârziere. Unii oameni încearcă să rămână calmi, în timp ce alții reacționează emoțional la fiecare lucru mic. Unii sunt supărați doar uneori, iar pentru alții această stare este obișnuită.

Este foarte dificil să comunici cu oameni care sunt în mod constant supărați. Nu au compasiune. Nu te poți aștepta la o faptă bună de la ei. Astfel de persoane nu vor oferi sprijin psihologic. Ce să faci când o persoană dragă este în mod constant supărată?

Creștinii știu că orice rău este rău. Contribuie la creșterea păcatelor și afectează negativ dezvoltarea spirituală. Este aproape imposibil să eviți evenimentele care te enervează. Dar este important să poți reacționa corect la ele și să dai dovadă de calm.

Pentru a atinge o astfel de stare, este necesar să te rogi lui Dumnezeu, să participi la slujbele bisericii și să citești cărți ortodoxe. De asemenea, îi puteți cere ajutor Domnului pentru o persoană dragă care este predispusă la mânie. Este suficient să spui câteva cuvinte simple, dar foarte valoroase:

Doamne, binecuvântează pe roaba/robul Tău (numele) cu harul Tău. Amin!

Cu cât o persoană se întoarce mai des la Dumnezeu, cu atât viața lui va deveni mai strălucitoare și mai liniștită.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!