Cum să spălați geamurile fără urme: trucul cu șosete

Cum să spălați geamurile fără urme: trucul cu șosete

Publicat de Larisa Moldovan pe 4 April 2023 in Articole

Să fiu sincer, spălatul geamurilor a fost întotdeauna o sarcină pe care am amânat-o mereu. Doar sărbătoarea Sfântă a Paștelui mă determina să iau cârpă și soluția de curățare în mână.

Situația s-a schimbat atunci când vecina de la parter mi-a dat un sfat despre cum să curăț geamurile ușor, fără urme, folosind o șosetă de nailon. Acest truc simplifică semnificativ treaba, deoarece nu mai este nevoie să ștergi geamul cu o cârpă uscată ca să scapi de toate picăturile.

Cu siguranță aveți niște dresuri vechi sau o pereche de șosete lycra rupte, pe care urmează să le aruncați, toată lumea știe că nu rezistă așa de mult. Așadar, data viitoare nu vă grăbiți să le aruncați, mai bine le folosiți într-un mod mai util.

Cu toate acestea, pentru a evita urmele de pe geamuri, pe lângă șosete, veți avea nevoie și de o felie de lămâie. De ce? Vă voi explica mai jos.

Cum să spălați geamurile fără urme

Firele subțiri ale nailonului nu se dezintegrează și nu rămân pe suprafața sticlei, așa cum rămân particulele de la șervețele sau praful de pe cârpe. În plus, ele absorb în mod magic praful și fac față foarte bine murdăriei care se curăță greu, cum ar fi urmele de insecte.

Instrucțiuni pas cu pas

Dacă nu vreți să cheltuiți banii pe soluții scumpe de curățare, umpleți un lighean cu 4-5 litri de apă caldă și puneți o felie de lămâie în ea. Acidul neutralizează calcarul din apă, iar acesta nu se va mai depune pe sticlă și nu va mai lăsa urme.

Înmuiați o cârpă de microfibră sau de in în lighean, stoarceți ușor și curățați murdăria de pe geam. Fiți atenți dacă aveți pervaz de piatră: sucul de lămâie poate deteriora suprafața.

Ștergeți picăturile de apă cu o racletă specială pentru geamuri sau îndepărtați-le cu o cârpă de catifea.

Puneți șoseta de nailon pe mână și treceți-o peste geamuri, eliminând resturile de apă și praf.

Cum să curățați ferestrele foarte murdare

Uneori, apa cu lămâie nu poate face față murdăriei de pe ferestre. Excremente de pasăre, funingine, praful gros și grăsimea adunate de-a lungul timpului nu pot fi îndepărtate așa de ușor. În astfel de cazuri, veți avea nevoie de unul dintre aceste amestecuri.

Amestecați jumătate litru de apă cu 70 ml de oțet de 9% și o linguriță de detergent de vase. Puneți soluția obținută pe un burete sau o racletă specială cu 2 capete și ștergeți geamurile, îndepărtând toată murdăria. După aceea, clătiți suprafața cu apă și ștergeți-o bine, apoi treceți peste ferestre cu șoseta din nailon.

Diluați 3-4 ml de alcool metilic în 3 litri de apă. Întâi aplicați pe ferestre, apoi clătiți cu apă curată. De asemenea, puteți adăuga câteva picături de glicerină în soluție pentru a da sticlei un aspect lucios.

Aceste trucuri simple vă vor ajuta să economisiți timp la spălarea ferestrelor. Uneori, chiar și companiile profesioniste de curățenie apelează la astfel de soluții simple. Dacă încercați aceste metode, vă rugăm să ne spuneți părerea voastră în secțiunea de comentarii.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!