Cum sa scapi în mod natural de arsurile la stomac – 5 remedii din bătrâni

Cum sa scapi în mod natural de arsurile la stomac – 5 remedii din bătrâni

Publicat de Larisa Moldovan pe 25 September 2021 in Remedii NaturisteSanatate

Arsurile la stomac sunt cauzate de prezența unei cantități prea mari de acid în stomac. Acest acid pătrunde în partea inferioară a gâtului și astfel veți simți arsuri și în capul pieptului. Acest lucru se datorează aproape întotdeauna consumului de prea multă mâncare. Din fericire, remediile naturale pentru arsurile la stomac pot ameliora disconfortul.

De regulă, aceasta nu este o tulburare foarte gravă și dispare destul de rapid. Cu toate acestea, este important să acordați atenție arsurilor la stomac, deoarece pot provoca ulcere, inflamații și alte complicații gastrice care necesită intervenție medicală.

Din fericire, pe lângă antiacidele tradiționale pe care le găsiți în farmacii, există remedii 100% naturale pentru arsurile la stomac care pot regla pH-ul stomacului.

1. Remediu cu scorțișoară

Scorțișoara este cunoscută pentru proprietățile sale antiinflamatoare și antispastice. Prin urmare, este un bun remediu natural care poate reduce arsurile la stomac, care apar după consumul de alimente nesănătoase. Uleiurile sale naturale contribuie la reducerea iritației stomacului și la neutralizarea acizilor stomacului.

Veți avea nevoie de o linguriță praf de scorțișoară, o lingură de miere și un pahar de apă. Puneți lingurița de scorțișoară într-un pahar de apă fiartă și lăsați la infuzat 10 minute. Apoi strecurați ceaiul și îndulciți-l cu miere. Beți acest ceai la 30 de minute după ce ați mâncat.

2. Ceai de salată verde

Ceaiul de salată are compuși antiacizi și antiinflamatori. Acești compuși reduc iritația stomacului cauzată de arsuri la stomac. Acest ceai calmează arsurile la stomac și îmbunătățește digestia.

Veți avea nevoie de 3 frunze de salată proaspătă și un pahar de apă. Tăiați salata proaspătă în mai multe fâșii și puneți-o în apa clocotită. Lăsați la infuzat 10 minute, după care strecurați și este gata de consumat. Beți un pahar din acest ceai la primul semn de durere.

3. Remediu cu aloe vera

Sucul de aloe vera este unul dintre cele mai recomandate remedii naturale pentru arsurile la stomac. Ajută la controlul supraproducției acide și previne ulcerul. Principalii săi nutrienți hrănesc flora bacteriană din intestin. Acest lucru reduce riscul de boli digestive și infecții.

Ingrediente: 5 linguri de gel de aloe vera, jumătate de pahar de apă, 2 linguri miere, 2 linguri suc de lămâie. Puneți toate ingredientele într-un blender și amestecați până obțineți un lichid omogen. Bea acest suc dacă simți arsuri la stomac. Dar nu bea prea mult, deoarece acest remediu are un efect laxativ, care poate avea efecte secundare nedorite.

4. Remediu cu mărar

Proprietățile vindecătoare ale mărarului sunt folosite de sute de ani. Acesta este benefic pentru reducerea tulburărilor digestive. De asemenea, reduce simptomele cauzate de cantitatea excesivă de acid. Atât semințele, cât și rădăcinile au proprietăți antiacide și antiinflamatoare. Calmează stomacul și arsurile la stomac.

Veți avea nevoie de o lingură de mărar mărunțit, 2 linguri suc de lămâie, o lingură miere, un pahar de apă. Puneți mărarul în apa clocotită, lăsați la infuzat 5 minute, apoi strecurați, adăugați mierea și sucul de lămâie.

5. Remediu cu pătrunjel

Datorită proprietăților sale de curățare și digestive, pătrunjelul poate fi considerat un remediu alternativ pentru arsurile la stomac, refluxul acid și gastrita. Compușii săi contribuie la combaterea digestiei lente. De asemenea, neutralizează dezechilibrul acidului gastric.

Puneți o lingură de pătrunjel ras într-un pahar de apă clocotită și lăsați la infuzat 5-10 minute, apoi strecurați ceaiul și este gata de consum.

Beți acest ceai atunci când aveți probleme digestive sau acid în gât. De asemenea, dacă doriți să îl utilizați pentru prevenire, beți de trei ori pe zi înainte de mese.

Dacă aveți arsuri la stomac, încercați aceste remedii naturale și veți vedea cum arsurile se vor ameliora cât mai curând posibil. De asemenea, dacă suferiți în permanență de arsuri la stomac, consultați-vă medicul pentru a afla dacă este o problemă mai gravă. Încercați să evitați cât mai mult posibil mâncărurile grase, condimentate și dulciurile.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!