Cum să scapi de mentalitatea omului sărac

Cum să scapi de mentalitatea omului sărac

Publicat de Larisa Moldovan pe 3 December 2020 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSpiritualitate

Anii trec, veniturile cresc, împreună cu ele cresc și cheltuielile și datoriile. Adesea, pentru o persoană obișnuită, cu așa-numitul „venit mediu”, se pare că, indiferent de cât se străduiește să strângă bani, mereu îi va cheltui pe toți. Poate că nu știi să gestionezi banii sau nu ai stabilit un buget lunar, uite cum te putem ajuta:

Cum să scapi de mentalitatea omului sărac:

1. Situația ta financiară stă doar în mâinile tale.

Nu în mâinile statului, mătușii, unchiului, mamei sau bunicii. Numai în ale tale! Există doar două variante: ori începi să gestionezi mai bine banii, ori începi o afacere. Nu trebuie să fie ceva mare, începe cu ceva mic și dezvoltă afacerea în timp. Ce experiență poți transforma în propria afacere și sursă de venit?

2. Învață să faci un plan personal de economii

Învață să gestionezi banii cu cap. Scrie pe o foaie toate cheltuielile dintr-o lună și începe să analizezi. Dacă există lucruri pentru care e posibil să scazi costurile, banii care îți rămân îi poți economisi.

3. Începe să faci un buget familial, să ți evidența veniturilor și cheltuielilor

Trebuie să îți planifici o anumită sumă de bani pe care să o cheltuiești pe lună, dar în niciun caz să nu treci de acea sumă, nici măcar dacă vezi lucruri la reducere. Dacă nu este urgent, înseamnă că nu ai nevoie de ele și că reprezintă doar cheltuieli inutile.

4. Analizează ce active și datorii are familia ta

Analizează câți bani intră în casă și câți bani trebuie să dai pe datorii. De obicei, suma datoriilor trebuie să fie maximum jumătate din suma de bani care intră în casă, iar cheltuielile totale trebuie să fie mereu mai mici decât veniturile. Dacă acestea vor fi mai mari, se va apela mereu la noi împrumuturi, care vor înrăutăți situația.

5. Elaborează un plan de cheltuieli pentru anumite perioade de timp (zi, săptămână, lună)

Dacă iei salariul o dată sau de două ori pe lună trebuie să îți planifici cheltuielile astfel încât să nu rămâi fără bani înainte să primești următoarea sumă de bani. Trebuie să stabilești câți bani poți cheltui pe săptămână, astfel încât să te descurci până vine din nou salariul.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!