Cum să recunoști un vampir energetic pe internet și să îl eviți

Cum să recunoști un vampir energetic pe internet și să îl eviți

Publicat de Larisa Moldovan pe 2 December 2020 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturiSpiritualitateViata

Vampirii energetici sunt printre noi, dar nu numai acasă, la serviciu și la universitate. Adevăratul focar al persoanelor toxice este internetul și rețelele sociale. Vampirii energetici trăiesc în comentarii, pe paginile de socializare și site.

Energia emanată pe internet te poate expune riscului. Forumurile și rețelele sociale ne pot distruge apărarea. Dar poți scăpa de o astfel de influență negativă. Pentru a face acest lucru, trebuie să urmați sfaturile importante descrise mai jos.

Tipurile de vampiri energetici întâlniți pe internet:

1. „Sunt cel mai deștept”

În comentarii, există persoane care încearcă să pară mai inteligente decât ceilalți. Știu totul despre punctuație, ortografia corectă a cuvintelor și plasarea lor în propoziții. Le place să-i învețe pe ceilalți și să le arate greșelile.

Acesta este cel mai ușor tip de vampirism, deoarece în majoritatea cazurilor nu este nevoie să petreceți mult timp pe el. Se afirmă, dar nu așteaptă un răspuns de la tine, nu lasă un negativ prea puternic.

2. Agresorii

Categoria agresorilor îi include pe toți cei care, fără niciun motiv special, încearcă să te conducă la emoții negative. Acești oameni vă pot vorbi la mișto, pot fi nepoliticoși cu voi în cel mai urât mod.

Scopul lor este să te enerveze. Poți scrie un comentariu inofensiv, poți încărca o fotografie non-provocatoare. Dar un astfel de vampir energic va găsi cu siguranță cum să te rănească. Este foarte ușor să te protejezi de o astfel de persoană, deși nu toată lumea este capabilă de asta.

Nu trebuie să răspunzi la nimic. Unii oameni își spun: „Îi voi răspunde acum, și după îi nu voi mai scrie nimic”. Dar se trezesc implicați într-un dialog negativ care îi lasă fără puteri. Provoacă nervozitate, anxietate, apare un sentiment de stres. Asta înseamnă că vampirul și-a atins scopul.

3. Criticii

Aceștia sunt cei cărora nu le place ceva despre ce ați scris sau despre un videoclip postat. Criticii găsesc în mod constant un motiv pentru a provoca o persoană la o discuție, la o bătălie a „minților”.

Au nevoie de recunoaștere, au nevoie ca tu să le spui că au dreptate. Și acest lucru este dificil, pentru că nu au întotdeauna dreptate iar aceasta este singura cale de ieșire din comunicare. Există o altă opțiune – să nu răspundeți. Dar acest lucru este extrem de dificil de realizat. Dacă devii agresiv, criticul se va răspândi și mai mult.

Vânător pentru „aprecieri”

Un astfel de vampir vrea atenție, și nu numai a ta, ci a tuturor. Uneori este inofensiv. Dar uneori poate scrie comentarii sarcastice despre orice, doar pentru a atrage atenția celorlalți. Cu cât mai multe „aprecieri”, cu atât mai bine. În căutarea atenției, un astfel de vampir atrage laude, sprijin și emoție din partea utilizatorilor, fără a da nimic în schimb.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!