Cum să recunoaștem adevărata natură a unei persoane: sfatul lui Gabriel Garcia Marquez

Cum să recunoaștem adevărata natură a unei persoane: sfatul lui Gabriel Garcia Marquez

Publicat de Larisa Moldovan pe 16 November 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturi

“Viața nu este doar ceea ce o persoană a trăit, ci și ceea ce își amintește și ceea ce povestește despre asta.”

Cu toții am dori să putem înțelege oamenii, să ne dăm seama de la prima vedere ce fel de persoană avem în fața noastră. Toate acestea pentru a nu fi dezamăgiți ulterior. Pentru a nu ne oferi energia și timpul în zadar, ci în mod intenționat. Către cei care vor aprecia, înțelege și respecta.

În trecut se credea că, a înțelege o persoană rapid este o sarcină dificilă. Trebuie să petreci mult timp cu ea. Să experimentezi stresul împreună, să vezi cum se comportă o persoană în condiții extreme.

Alți psihologi sugerează să aduci în discuție problemele tale, prin ce ai trecut prin viață. Astfel persoana va începe să-ți enumere necazurile și tristețile, prin care să îți arate că ție ti-a fost ușor.

Înțelepții din India spuneau: “O persoană este ca un vas plin. Dacă vrei să-l cunoști mai bine – dă-i un impuls. Și vei vedea ce va ieși din el.” Asta înseamnă să scoți o persoană din zona de confort și să fii atent la reacția lui. Poate să rămână calm și neperturbat ca o broască țestoasă de un secol, sau poate să sune ca o sonerie de ușă. Și vei afla adevărata lui atitudine față de lume.

În situația în care o persoană este extrem de iritată, nu are posibilitatea să se prefacă sau să mintă.

Erich Maria Remarque susținea că vei înțelege adevărata natură a unei persoane doar atunci când devii dependent de ea. El va deveni șeful tău, proprietarul casei sau creditorul tău.

Sau un membru al familiei, a cărui sarcină este să te susțină și să îți satisfacă nevoile primare. Îți va da o sumă modestă pentru alimente și se va plânge că este greu să întreții o familie singur? Sau nu va menționa cât de greu îi este.

Atunci fă-ți propriile concluzii despre ce reprezintă el. Despre generozitatea lui, despre toleranță, egoism. Însă totul trebuie să fie cu măsură.

Dacă o persoană este dispusă să-ți ofere totul și să închidă ochii la multe lucruri – asta ar trebui să te facă să fii atent. Poate că are o problemă cu stima de sine. Această slăbiciune își va face simțită prezența.

Gabriel Garcia Marquez are un citat despre viață. Dacă citești cu atenție, devine clar cum poți folosi această înțelepciune în scopuri practice. Este foarte important să înțelegi ce crede o persoană despre viață:

“Viața nu este doar ceea ce o persoană a trăit, ci și ceea ce își amintește și ceea ce povestește despre asta.”

Dacă un bărbat te ține pe un piedestal, îți îndeplinește orice dorință, promite munți de aur și spune că ești cea mai bună – nu te grăbi să îți creezi perspective strălucite. Ascultă-vă amintirile lui. Dacă mama lui a fost foarte rea, iar fostele lui partenere erau personalități inutile și materialiste, atunci ai șanse mari să fii inclusă în aceeași categorie.

Există oameni care consideră că, oriunde ar fi, șefii sunt răi, orice autoritate este plină de hoți și impostori, orice artist este un clovn sau un parazit.

Atunci ce este el în această schemă? Un critic dezamăgit și rănit?

Există și o categorie de oameni ale căror cuvinte despre viață sunt plăcute de ascultat. Amintirile lor despre bunătatea bunicilor, despre căldura casei lor, despre frumusețea locurilor în care s-au născut și au crescut.

Cât de buni pedagogi au avut ei. Și ce susținere inestimabilă le-au oferit părinții lor. Însă viața, așa cum se spune, este frumoasă. Și trăind bine este chiar mai bine.

Poți vedea imediat dacă o persoană este recunoscătoare, bună, generoasă sufletește, optimistă. Nu are ură și resentimente adânc îngropate în ea, pe care le-ar putea arunca asupra ta doar pentru că ai ajuns în calea ei într-un moment nepotrivit.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!