Cum sa reactionezi atunci cand cineva te jigneste, nu lasa furia sa scoata din tine ce e mai rau

Publicitate

“Alege bătălii destul de mari ca să conteze și destul de mici ca să le poți câștiga. ” – Jonathan Kozol

E uşor să îţi pierzi controlul atunci când o persoană nepoliticoasă vrea să îşi arate superioritatea în faţa ta sau pur şi simplu să te jignească. Pentru o abordare cât se poate de umană o serie de fraze pot aplana conflictul mult mai uşor .Un expert în combaterea furiei arată cum poţi să scapi de stările de nemultumire si nervozitate.

E greu să nu ripostezi atunci când cineva este nepoliticos cu tine. Dacă rezişti înclinaţiei fireşti de a răspunde cu aceeaşi monedă fără să îţi pierzi controlul vei fi surprins de ce se poate întâmpla.

Site-ul „Bright Side“ a testat câteva fraze-cheie cu care poţi să dezarmezi persoanele care te jignesc şi care te pot ajuta să le oferi o lecţie de viaţă.

1.„Mulţumesc“

Un simplu „Mulţumesc“ este magic cu adevărat. Dacă vei răspunde grosolăniei cu „Mulţumesc“ vei demonstră că nu eşti nervos.

Impoliteţea şi furia sunt semne ale unei persoane imature. Răspunsul tău politicos înseamnă că recunoşti lipsa de respect a celuilalt şi alegi să nu te laşi afectat.

2. „Apreciez perspectiva ta“

Această frază îi arătă celui nepoliticos că eşti dispus să continui conversaţia dacă eşti tratat cu respect, iar sentimentele nu îţi sunt date peste cap.

Dacă persoana continuă să fie nepoliticoasă, atunci mergi mai departe către următorul sfat.

3.„Cred că cel mai bine opresc conversaţia aici“

Dacă simţi că eşti pe cale să reacţionezi violent pur şi simplu pune capăt discuţiei. Făcând aşa nu vei regreta ce ai spus în momentele de tensiune maximă. Mai mult, interlocutorul tău se va gândi de două ori data viitoare înainte de a spune ceva ofensator.

4.„De ce spui asta? Ce speri să câştigi?“

Publicitate

Aceste întrebări sunt extrem de eficiente în întâlnirile de grup atunci când cineva încearcă să te pună într-o poziţie dificilă sau să te irite. Dacă cel nepoliticos obţine un răspuns calm şi încrezător va deveni agitat şi va încerca să se eschiveze. Graţie acestor întrebări poţi să întorci orice discuţie şi să eviţi punctele controversate.

5.„M-ai rănit prin ce mi-ai spus“

Explică celui care a fost nepoliticos cum te simţi după ce ţi-a spus cuvinte ofensatoare. Astfel, te vei proteja de remarci aspre şi nepotrivite pe viitor.

6.„Ai dreptate“

Foarte multă lume nu acceptă că nu are dreptate în unele situaţii. Pe de altă parte, e indicat să admiţi ceva şi să-i dai dreptate celuilalt dacă simţi că e cazul. Conservaţia se va încheia foarte scurt şi nu se va mai dezvolta într-o ceartă.

7.„Întotdeauna ai ceva negativ de zis. Îţi place să fii nepoliticos?“

De cele mai multe ori, oamenii nepoliticoşi nu-şi dau seama că spun ceva neplăcut. Atunci când le demonstrezi că au zis şi făcut ceva greşit îi încurajezi să-şi reconsidere comportamentul pentru ce vor spune data viitoare.

8.„Te iubesc“

Această frază poate să fie folosită doar în anumite situaţii, atunci când cei dragi sunt într-o stare proastă şi decid să-şi verse nervii pe tine. Aminteşte-le că îi iubeşti orice ar fi. Vei fi surprins de cât de repede statea de spirit le va fi schimbată, iar discuţia va fi din nou pozitivă.

9.Râzi

Râsul îl va pune pe cel nepoliticos într-o poziţie nedorită. Această reacţie nu poate fi prezisă de către cel nepoliticos. În cel mai rău caz, cel care a fost nepoliticos va pleca. În cel mai bun caz, acesta îşi va recunoaşte absurditatea comportamentului şi îşi va cere scuze.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala

Trecerea de la vara la toamna iti afecteaza organismul si imunitatea este atacata

Publicitate

Odată cu trecere sezonului cald și sosirea toamnei, corpul suferă anumite anumite presiuni ale vremii. Pentru ca vizita la farmacie să nu mai existe, vă dăm câteva sfaturi utile pentru a păstra o imunitate puternică.

Totul pleacă de la sistemul imunitar de care trebuie să aveți mare grijă. Ceea ce mănânci poate susține sau, din contra, slăbi sistemul imunitar. În plus, un mod de viață sănătos este un alt factor important pentru ca sistemul tau imuniatar sa functioneze la parametri maximi.

Studiile au arătat că oamenii fericiți în viata personală trăiesc mai mult. Un alt sfat este acela de a elimina tensiunile din viața ta, o stare de echilibru interior va aduce echilibru și în viața exterioară.

Trecerea de la sezonul cald la cel rece pune presiune asupra corpului nostru. Acesta trebuie sa se adapteze noilor conditii. Deloc intamplator, odata cu venirea ploilor si a temperaturilor mai scazute, ne oprim la farmacie mai des decat de obicei. Cheia pentru face fata cu bine aceasta tranzitie este sistemul imunitar.

Prin urmare, poarta-te bine cu sistemul tau imunitar si vei reusi sa tii la distanta orice atac venit din partea unor organisme straine iar, pe termen lung, chiar a celulelor canceroase.

Sistemul imunitar este compus din celule speciale (care includ si celulele din sange) si proteine (numite anticorpi) care ne ajuta sa luptam impotriva diversilor invadatori, de la bacterii la anumite otravuri. Acelasi sistem este capabil sa reactioneze impotriva cancerului, prin recunoasterea si distrugerea celulelor care se inmultesc peste masura.

Publicitate

Nu uita ca esti ceea ce mananci prin urmare alimentatia poate sustine sau, din contra, slabi sistemul imunitar.

O dieta sanatoasa, saraca in grasimi rele este cheia catre un sistem imunitar puternic. Aceasta presupune sa consumi multe seminte – nuci, caju, migdale, fistic, fructe – alege fructe de sezon, de preferat proaspete si bio, si legume – dupa aceleasi criterii ca si fructele. In in calcul posibilitatea introducerii in regimul tau alimentar a unor suplimente nutritive care contin un complex de vitamina B, vitaminele A,C, E, fier si zinc.

Din cauza modului defectuos in care mancam, este putin probabil sa ne putem lua toate vitaminele si mineralele de care avem nevoie doar din alimente.

Un mod de viata sanatos este un alt factor important pentru ca sistemul tau imuniatar sa functioneze la parametri maximi. Armonia si echilibrul reprezinta cuvintele de ordine. Aloca timp egal profesiei si relaxarii, familiei si indatoririlor profesionale. Nu iti neglija prietenii si partenerul de viata. Studiile au demonstrat ca oamenii fericiti in viata personala traiesc mai mult si au rezultate bune si la serviciu.

Elimina tensiunile din viata ta, fi ca vorbim de dureri musclare, de ganduri sacaitoare sau conflicte cu alte persoane. O stare de echilibru interior va aduce echilibru si in viata ta exterioara.

Practica yoga si pilates, fa miscare in mod regulat, hidrateaza-te si dormi atat cat iti cere organismul. Nimic pe aceasta lume nu merita platit cu pretul sanatatii tale.

Publicitate
Alte Articole
Sanatate
Sfaturi