Cum sa reactionezi atunci cand cineva te jigneste, nu lasa furia sa scoata din tine ce e mai rau

Cum sa reactionezi atunci cand cineva te jigneste, nu lasa furia sa scoata din tine ce e mai rau

Publicat de Larisa Moldovan pe 22 January 2020 in Dezvoltare Personala

“Alege bătălii destul de mari ca să conteze și destul de mici ca să le poți câștiga. ” – Jonathan Kozol

E uşor să îţi pierzi controlul atunci când o persoană nepoliticoasă vrea să îşi arate superioritatea în faţa ta sau pur şi simplu să te jignească. Pentru o abordare cât se poate de umană o serie de fraze pot aplana conflictul mult mai uşor .Un expert în combaterea furiei arată cum poţi să scapi de stările de nemultumire si nervozitate.

E greu să nu ripostezi atunci când cineva este nepoliticos cu tine. Dacă rezişti înclinaţiei fireşti de a răspunde cu aceeaşi monedă fără să îţi pierzi controlul vei fi surprins de ce se poate întâmpla.

Site-ul „Bright Side“ a testat câteva fraze-cheie cu care poţi să dezarmezi persoanele care te jignesc şi care te pot ajuta să le oferi o lecţie de viaţă.

1.„Mulţumesc“

Un simplu „Mulţumesc“ este magic cu adevărat. Dacă vei răspunde grosolăniei cu „Mulţumesc“ vei demonstră că nu eşti nervos.

Impoliteţea şi furia sunt semne ale unei persoane imature. Răspunsul tău politicos înseamnă că recunoşti lipsa de respect a celuilalt şi alegi să nu te laşi afectat.

2. „Apreciez perspectiva ta“

Această frază îi arătă celui nepoliticos că eşti dispus să continui conversaţia dacă eşti tratat cu respect, iar sentimentele nu îţi sunt date peste cap.

Dacă persoana continuă să fie nepoliticoasă, atunci mergi mai departe către următorul sfat.

3.„Cred că cel mai bine opresc conversaţia aici“

Dacă simţi că eşti pe cale să reacţionezi violent pur şi simplu pune capăt discuţiei. Făcând aşa nu vei regreta ce ai spus în momentele de tensiune maximă. Mai mult, interlocutorul tău se va gândi de două ori data viitoare înainte de a spune ceva ofensator.

4.„De ce spui asta? Ce speri să câştigi?“

Aceste întrebări sunt extrem de eficiente în întâlnirile de grup atunci când cineva încearcă să te pună într-o poziţie dificilă sau să te irite. Dacă cel nepoliticos obţine un răspuns calm şi încrezător va deveni agitat şi va încerca să se eschiveze. Graţie acestor întrebări poţi să întorci orice discuţie şi să eviţi punctele controversate.

5.„M-ai rănit prin ce mi-ai spus“

Explică celui care a fost nepoliticos cum te simţi după ce ţi-a spus cuvinte ofensatoare. Astfel, te vei proteja de remarci aspre şi nepotrivite pe viitor.

6.„Ai dreptate“

Foarte multă lume nu acceptă că nu are dreptate în unele situaţii. Pe de altă parte, e indicat să admiţi ceva şi să-i dai dreptate celuilalt dacă simţi că e cazul. Conservaţia se va încheia foarte scurt şi nu se va mai dezvolta într-o ceartă.

7.„Întotdeauna ai ceva negativ de zis. Îţi place să fii nepoliticos?“

De cele mai multe ori, oamenii nepoliticoşi nu-şi dau seama că spun ceva neplăcut. Atunci când le demonstrezi că au zis şi făcut ceva greşit îi încurajezi să-şi reconsidere comportamentul pentru ce vor spune data viitoare.

8.„Te iubesc“

Această frază poate să fie folosită doar în anumite situaţii, atunci când cei dragi sunt într-o stare proastă şi decid să-şi verse nervii pe tine. Aminteşte-le că îi iubeşti orice ar fi. Vei fi surprins de cât de repede statea de spirit le va fi schimbată, iar discuţia va fi din nou pozitivă.

9.Râzi

Râsul îl va pune pe cel nepoliticos într-o poziţie nedorită. Această reacţie nu poate fi prezisă de către cel nepoliticos. În cel mai rău caz, cel care a fost nepoliticos va pleca. În cel mai bun caz, acesta îşi va recunoaşte absurditatea comportamentului şi îşi va cere scuze.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!