Cum să nu mai atragi energia negativă a altor persoane

Cum să nu mai atragi energia negativă a altor persoane

Publicat de Larisa Moldovan pe 3 March 2021 in Lecții de viațăSpiritualitate

Compasiunea este capacitatea de a simți nevoia de a ajuta alte persoane. Empatia merge cu un pas dincolo de asta. A fi „empatic” înseamnă că nu numai că vezi emoțiile altora, dar le simți ca și cum ar fi ale tale.

Prea des, oamenii care sunt puternic implicați în ceea ce li se întâmplă altora absorb mult mai mult decât durerea și suferința din mediul lor. Acest lucru îi descompune emoțional și le blochează capacitatea de a funcționa la un nivel înalt.

Dacă te afli într-o cameră cu o persoană negativă, știi cât de tangibil îi poți simți emoțiile. Simțiți că greutatea sa se scurge în voi și vă este greu să depășiți situația. A învăța să te protejezi de acest tip de energie toxică este un instrument de bază al vieții, deoarece starea ta emoțională te afectează mental, fizic și spiritual.

Iată cinci moduri de a nu mai lua negativitatea oamenilor:

1. Nu mai fă pe placul oamenilor

Dacă cineva se plânge despre tine, bârfește sau vorbește împotriva ta, nu-l lua personal sau nu fi obsedat de încercarea de a-i face pe plac. Acest lucru te va atrage mai adânc în câmpul său de negativitate și te va face dependent energetic și emoțional de opinia sa.

Ai grijă de tine și înțelege că nu toată lumea te va plăcea – și nu este nimic în neregulă cu asta! Fiecare om are câte un caracter diferit, unora le palce și altora nu le place, acțiunile creează experiențe diferite pentru individ, o experiență diferită a vieții. Arată mai întâi dragoste pentru tine însuți și acest lucru va acționa ca un câmp de forță în jurul tău, care te va împiedica să fii epuizat de opiniile oamenilor.

2. Învățați când să spuneți „NU”

Dacă ar veni un musafir acasă, i-ați permite să intre de pe hol și să păteze întregul covor cu noroi sau i-ați cere să-și șteargă pantofii înainte de a intra în casa voastră? Dacă l-ai invita la cină o dată și apoi s-ar invita el însuși o lună întreagă? Și dacă ar fi insistat să doarmă pe canapea pentru a nu mai trebui să vină a doua zi? Toate acestea fără invitația ta?

Generozitatea poate fi un lucru grozav, dar există o linie clară pe care trebuie să o urmezi pentru a te asigura că oamenii nu profită de tine și de generozitatea ta. Nu permiteți niciunui om, persoană negativă sau vampir emoțional să pătrundă în zona dvs. de confort. Stabilește limite și impune-le!

Aceasta este viața ta. Corpul, spațiul și timpul personal sunt templele voastre sacre, așa că gândiți-vă cu atenție la ce tip de oameni permiteți accesul. Nu este nimic în neregulă să spui nu oricât de des crezi că trebuie. Stabiliți standarde clare pentru ceea ce vă așteptați de la alții înainte de a le oferi un loc în viața voastră.

3. Nu mai hrăni vampirii emoționali

Folosesc mai sus termenul „vampir emoțional”. Aceștia sunt indivizi paraziți care se hrănesc cu atenția și dragostea ta și te storc de energie, în ciuda tuturor eforturilor tale. Investiția emoțională în acești oameni poate părea utilă la început, dar în cele din urmă veți descoperi că sunteți epuizat de energie, iar multe dintre problemele lor sunt încă nerezolvate. Setea lor de dragostea ta nu poate fi niciodată satisfăcută dacă sunt hotărâți să nu înceteze să se simtă victimizați.

Puteți oferi sprijin persoanelor care au nevoie de el, puteți asculta un prieten sau un străin care are nevoie, dar acordați atenție atunci când eforturile dvs. încep să devină excesive sau când cererile lor de ajutor încep să pară mai degrabă o cursă pentru atenția dvs. Cu cât acordați mai multă atenție problemelor lor, cu atât vor fi mai puține soluții.

4. Mergeți în natură

Uneori trebuie să te odihnești departe de toată lumea. Energiile lor haotice pot fi dificil de eliminat din mintea ta, așa că ia-ți un weekend, o după-amiază sau chiar o oră pentru tine și mergi într-un loc liniștit. Lasă numeroasele sunete ale naturii să înlocuiască zgomotul lumii moderne. Acordați atenție simplității în lumea naturii, lipsa motivelor și considerațiilor, coexistența dintre plante, animale și pământ.

Respirați profund și meditați. Concentrați-vă pe umplerea corpului cu oxigen proaspăt și stimulați-vă starea de spirit, iar când vă întoarceți la rutina zilnică, vă veți simți revigorat și mai puțin probabil să absorbiți negativitatea decât alții.

5. Amintește-ți cine este responsabil pentru TINE

Ești singura persoană care are un cuvânt de spus în felul în care te simți. Sunteți 100% responsabil pentru ceea ce permiteți să vă afecteze gândurile și emoțiile și, dacă vreun aspect al fericirii dvs. este dezechilibrat, aveți capacitatea de a repara lucrurile. Propriile tale percepții despre tine sunt mai puternice decât cele ale oricui altcineva, cu excepția cazului în care alegi să înlocuiești acea abilitate cu aprobarea lor.

Odată ce alegi să fii responsabil pentru sentimentele tale, ești liber de influența altora. Când ești încrezător în ceea ce ești și cum vrei să te simți, este mult mai greu pentru ceilalți să te dezechilibreze.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!