Cum sa ne vindecam sufletul si inima dupa o dezamagire mare… “Cand o usa se inchide, o alta se deschide!”

Cum sa ne vindecam sufletul si inima dupa o dezamagire mare… “Cand o usa se inchide, o alta se deschide!”

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 April 2019 in De Suflet

“Vedem întotdeauna drumul cel bun, dar nu apucăm decât pe cel cu care suntem obişnuiţi.” – Paulo Coelho

Dezamagirea e sentimentul acela amar si innecacios care ne indurereaza si care ne pune umbre de intristare pe fata. Dezamagirea apare cand ne-am straduit mult, cand am sperat mult, din toata inima noastra si cu toate acestea, ceea ce vroiam sa se intample nu s-a intamplat.

Cand oamenii in care am pus incredere nu s-au ridicat la masura asteptarilor sau cand poate, noi insine am dat gres.

Dezamagirea este poate, unul dintre cele mai sumbre sentimente pe care le poate cunoaste firea umana. Ea asterne anotimpuri reci peste noi si ne face uneori sa nu mai vrem sa mergem mai departe. Pentru ca nu mai vedem sensul, pentru ca e prea multa ceata. “Cu ce am gresit eu oare?” Te intrebi amarnic, cu o urma de glas interior ramas…

Apoi apar gandurile alea grele de auto-invinovatire care te asvarlesc intr-un cer fara iesire in care simti dezamagire si vinovatie pentru sentiment, pentru ca n-ai fost in stare sa faci mai mult ca cele ce s-au petrecut sa nu se intample. “N-am fost eu un om bun?” “N-am facut eu oare tot posibilul?” Sau “Dumnezeu nu ma iubeste.”… “Universul face glume cu mine.”…

Cum te poti vindeca de dezamagire:

Din pacate, acolo in subconstientul nostru se ascunde si obisnuinta de a ne astepta la cel mai rau scenariu posibil, chiar daca in mod constient spunem ca ne dorim altfel de manifestare a vietii noastre. Dar te rog nu te simti vinovata pentru asta. Suntem invatati de cand suntem mici sa ne temem, iar ingrijorarea este in profunda legatura cu dezamagirea. Iata ce trebuie sa faci ca sa iesi din starea de dezamagire, sa iti recapeti fortele sis a o iei usor, usor, de la capat:

1. Da-ti voie sa simti sentimentul de dezamagire. Da-i voie sentimentului sa se manifeste, sa se consume, sa fie! Ceea ce incercam sa ascundem, reizbucneste mereu, mai devreme sau mai tarziu. Da-ti voie sa simti acest sentiment! Fii ingaduitoare cu tine, recunoaste ca sunt adevarate si indreptatite toate acele aspecte care te-au suparat si te-au dezamagit. Incearca sa scrii ceea ce simti.

2. Ia-ti o pauza! Nu te mai gandi la viitor, nu te mai consuma. Permite inspiratiei sa te patrunda. Ia o pauza de la orice si fii constienta ca si aceasta perioada va trece. Asa vei putea sa te deschizi incet, incet, pentru noi oportunitati in viata ta.

3. Apoi, urmeaza etapa cand vei reusi sa privesti dintr-o perspectiva mai laraga tot ceea ce s-a intamplat. Incearca sa intergrezi evenimentele, sa te impaci cu ceea ce a fost. Scrie o lista de aspecte pozitive pe care le-a adus cu sine ceea ce s-a intamplat, dupa principiul japonez Yin si Yang – Acolo unde este bine este si rau si invers.

4. Acum fa-ti un nou plan, gandeste-te la noi oportunitati. Este poate momentul sa schimbi ruta. FII DESCHISA! Cand atingem acel prag al relaxarii, permitem energiilor universului sa isi teasa lucratura magica si sa ne indeplineasca cele mai arzatoare dorinte.

5. “Cand se inchide o usa, se deschide un portal”, este o veche zicatoare. Nu renunta niciodata. Ai convingerea ca meriti fericire.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!