Cum să înțelegi dacă un bărbat iubește cu adevărat: un sfat de la Gabriel García Márquez

Cum să înțelegi dacă un bărbat iubește cu adevărat: un sfat de la Gabriel García Márquez

Publicat de Larisa Moldovan pe 27 September 2023 in De SufletLecții de viațăPersonalitatePsihologieRelatiiSfaturi

Nu avem capacitatea de a citi gândurile altor oameni. Pe de o parte, ar fi mai ușor să trăim astfel. Nu ar exista iluzii, dezamăgiri dureroase sau speranțe false. Ar fi clar imediat cum se simte cineva față de noi și ce intenții are. Cuvintelor nu li se poate da crezare; poți spune ceva astăzi și face altceva mâine.

Câți bărbați sunt care jură că iubesc și sunt fideli, dar pleacă și la alte femei? Iar femeile, de parcă ar fi vrăjite, se îndrăgostesc tocmai de aceștia, în timp ce bărbații buni și cinstiți sunt lăsați deoparte.

Pe de altă parte, omul este o ființă supusă temerilor, îndoielilor și stărilor de spirit. Dacă cineva ar putea auzi sau simți tot ceea ce gândim într-o zi sau într-o viață, nimeni nu ar dori să fie alături de noi.

Ce am înțeles eu este că, dacă te întrebi “Oare el mă iubește?”, ar trebui să te pregătești pentru ce e mai rău. Faimoasa intuiție feminină nu minte. Inima nu va rămâne tăcută.

Când un bărbat iubește, acest lucru este atât de evident încât te-ai putea sătura de atenția lui constantă, prezența sa constantă, de grija și implicarea lui în orice ai face.

Sau, dimpotrivă, el nu se amestecă în nimic, este ocupat cu munca și hobby-urile lui, planurile și visurile, dar nici nu îți trece prin minte să te îndoiești de sentimentele lui. Iubește? Desigur!

În cuplurile care trăiesc împreună o viață întreagă, există mult spațiu personal și libertate. Fără critici, reproșuri sau plângeri despre lipsa de atenție și afecțiune. Doar fericire și bucurie de realizările personale și dorința de a le împărtăși cu cel de lângă tine.

De altfel, dacă viața ta este plictisitoare, nu este vina bărbatului. El nu are obligația de a aduce schimbări în ea. Fiecare dintre noi este responsabilă pentru felul în care trăiește. De cele mai multe ori, luăm decizii de unii singuri. Iar când suntem nemulțumiți de rezultate, este bărbatul de vină? Nu, nu este așa.

Femeile se uită la melodrame, unde totul este exagerat și concentrat. Și încep să creadă că un bărbat ar trebui să iubească mai mult – să găsească mai mult timp pentru a petrece împreună, să facă mai multe surprize, să sacrifice ceva pentru ea, să dea mai multe cadouri, să investească mai mulți bani în ea și să o laude mai mult în fața prietenilor.

În viața reală, dacă un bărbat este alături și nu îți face rău, poate că chiar te iubește? Dar tot vrei să fii 100% sigură.

O cunoștință de-a mea i-a spus soțului că a moștenit un apartament într-un alt oraș de la unchiul ei. Acum au șansa să trăiască în două case diferite, deoarece ambii lucrează de acasă. Ea era sigură că soțul ei va împărtăși bucuria cu ea, dar el a reflectat asupra acestui lucru. Apoi, în glumă, ea a sugerat să locuiască separat pentru un an, având în vedere această oportunitate. Acesta a fost de acord. Și chiar s-a bucurat.

Gabriel García Márquez are o frază genială care simplifică relațiile complicate: “Dacă iubești pe cineva, lasă-l să plece. Dacă este al tău, se va întoarce.”

Dar femeile noastre nu știu cum să lase lucrurile să meargă. La cel mai mic semn de discordie, caută pe internet sfaturi despre cum să îl lege, cum să îl țină, cum să manipuleze fără ca el să se prindă. Ele strâng pumnul unde ar trebui să îl deschidă. Se agață ca vița de vie și sufocă acolo unde ar trebui să dea drumul.

“Fii împingătorul celui care cade”, spunea Nietzsche.

O ceașcă spartă nu se lipește. Se adună bucățile de pe podea și se aruncă.

Cel mai sigur mod de a verifica dragostea unui bărbat este să te îndepărtezi de el, să te dai jos de pe umerii, mâinile și genunchii lui. Și dacă el vine singur după tine și îți spune cât de mult îi lipsești – atunci chiar te iubește. Dacă însă fuge bucuros în direcția opusă, atunci acolo este locul lui.

Nu vă fie teamă să vă separați de bărbați. Pentru o săptămână. Pentru o lună. Pentru un an.

De ce? Iată răspunsul:

“Separarea ucide sentimentul slab și aprinde pasiunea puternică, la fel cum vântul stinge lumânările și aprinde focul!” – François de La Rochefoucauld.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!