Cum să faci îngrășământ pentru florile tale

Cum să faci îngrășământ pentru florile tale

Publicat de Larisa Moldovan pe 3 November 2020 in ArticoleCuriozități

Dacă ai multe flori acasă, atunci știi că au nevoie de multă grijă și întreținere. Și pentru ca florile să ne facă pe plac, acestea trebuiesc fertilizate. Și cel mai bine este să vă fertilizați florile cu remedii naturale nu cu substanțe chimice cumpărate.

Sunt îngrășăminte naturale care ajută foarte mult plantele de interior.

Iată ce puteți folosi ca îngrășământ natural, pentru a vă hrăni plantele sănătos:

1. o linguriță de zahăr

2. 30 ml de pastă de dinți

3. apa în care au fiert cartofii

4. zaț de cafea

1. Este foarte bine să hrăniți florile cu zahăr, deoarece zahărul conține glucoză și fructoză. La rândul său, glucoza servește ca sursă de energie pentru plante. Pentru hrănire, presărați 1 linguriță de zahăr uniform pe suprafața solului și apoi udați florile. Trebuie să efectuați o astfel de hrănire o dată pe săptămână.

2. Florilor de interior nu le place solul acid, iar pasta de dinți le va ajuta să facă față acestui lucru. Amestecați 30 ml de pastă de dinți în 1 litru de apă și udați planta. Este, de asemenea, un pansament bun, deoarece calciul va intra direct în sol și va hrăni rădăcinile.

3. Plantele sunt foarte mari iubitoare de amidon, prin urmare, atunci când fierbeți cartofii, nu aruncați apa, ci folosiți-o pentru udarea plantelor de interior.

4. Adăugați zațul după ce ați terminat cafeaua în solul din ghiveci. Cafeaua conține mult azot, iar plantele îl iubesc foarte mult. În plus, zațul de cafea slăbește solul, ceea ce este un lucru bun pentru plante.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!