Cum să distingi mierea reală de falsă? 10 moduri ușoare de a testa naturalitatea mierii

Cum să distingi mierea reală de falsă? 10 moduri ușoare de a testa naturalitatea mierii

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 January 2021 in CuriozitățiLifeStyleSfaturi

Mierea naturală este foarte benefică și delicioasă. Înlocuiește ușor zahărul procesat industrial, care are un efect mult mai nociv asupra organismului. O lingură de miere proaspătă și parfumată dimineața este o sursă excelentă de energie, care va dura câteva ore.

Singura problemă este că în piețe și chiar în magazine se vând adesea produse contrafăcute. Doar privind aspectul exterior este greu de identificat dacă o miere este naturală. În plus, mulți producători își hrănesc albinele cu sirop de zahăr pentru a crește cantitatea de miere produsă. Este extrem de dificil să nu le confunzi cu cele naturale.

Deci, cum trebuie să testezi mierea? Toți toți vrem să consumăm miere produsă natural. Iar dacă este oferită copiilor, calitatea mierii ar trebui să fie absolut perfectă.

Cum determinați calitatea mierii: naturală sau contrafăcută?

Pentru a identifica mierea naturală, apicultorii recomandă:

1. Frecați câteva picături de miere între degete. Miere contrafăcută nu îți va da senzația de grăsime. Iar degetele vor simți structura cristalină a mierii contrafăcute. Mierea adevărată va lăsa o senzație ușoară de grăsime.

2. Ai încredere în simțul mirosului. Este extrem de greu și costisitor să simulăm mirosul de miere adevărată. Vă sfătuim să cumpărați miere, a căror autenticitate nu este pusă la îndoială (de exemplu, de la un apicultor cunoscut), suficient pentru a vă obișnui cu aroma ei și încercați să vă amintiți pe viitor pentru a putea determina cu exactitate naturalețea produsului apicol.

3. Verificați mierea de albine cu ajutorul unui pahar de apă. Autenticitatea mierii poate fi determinată prin amestecarea unei lingurițe de de miere de albine într-un pahar de apă la temperatura camerei. Dacă se formează un precipitat, acest lucru indică faptul că făina de grâu ar putea fi adăugată pentru a o face mai groasă.

4. Presărați o cantitate mică de iod pe miere. Acest test simplu vă va ajuta să alegeți mierea care nu conține amidon. Dacă nu a fost adăugat amidon, mierea din lingură, peste care a fost presărat iod, nu va deveni niciodată albastră.

5. Folosiți hârtie simplă pentru a determina dacă produsele sunt diluate cu apă. Un alt test simplu, ușor de realizat acasă. Puneți câteva picături de miere pe hârtie, apoi ștergeți-o. Dacă pe foaie rămâne un semn umed, acesta indică faptul că există adaos de apă în miere.

6. „Înfășurați” o cantitate mică de miere pe o linguriță. Această metodă simplă vă va ajuta să determinați exact dacă produsul natural pe care l-ați achiziționat sau nu. Mierea de calitate va curge ca un fir frumos, lin. Produsul fals va curge ca apa.

7.Folosiți o foaie de hârtie și chibrituri. Iată cum puteți verifica mierea dacă are adaos de zahăr. Presară câteva picături de miere pe o hârtie și dă-i foc. Un produs bun nu arde. Doar hârtia din jurul picăturii de miere ar trebui să se transforme în cenușă. Mierea de albine care conține un exces de zahăr adăugat artificial începe să ardă împreună cu hârtia.

8. Urmăriți mierea după cumpărare. Produsul natural apicol devine zaharat în timp. Prin urmare, mierea transparentă cumpărată dintr-un supermarket sau pe piață ar trebui să cristalizeze. Excepția este o miere destul de rară de castan. „Fratele” său de salcâm se îngroașă, de asemenea, ușor. Cele mai comune soiuri se cristalizează în noiembrie-decembrie.

9. Aflați să determinați calitatea mierii de albine vândută în magazine. Este clar că nimeni nu vă va permite să deschideți borcanul și să efectuați experimentele de mai sus cu apă, foc și hârtie. Prin urmare, atunci când alegeți miere în supermarket, explorați uniformitatea produsului din borcan. Mierea trebuie să fie exclusiv omogenă. Dacă observați straturi pronunțate, puteți fi sigur că vă confruntați cu un fals.

10. Acordați atenție volumului. 1 kg de miere naturală încape într-un borcan de 800 ml. Dacă volumul mierii cu greutatea menționată este mai mare, indică un conținut crescut de apă. Nu este necesar să cumpărați miere care s-a zaharisit. Această consistență a produsului indică faptul că a fost recoltată anul trecut sau chiar în sezonul precedent. Poate conține substanțe străine de care nu vă puteți da seama, deoarece în timpul depozitării mierea absoarbe lichide și chiar mirosuri.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!