Cum să dezinfectați în siguranță întreaga casă: ulei de arbore de ceai

Cum să dezinfectați în siguranță întreaga casă: ulei de arbore de ceai

Publicat de Larisa Moldovan pe 13 March 2022 in Sfaturi

Te-ai săturat de faptul că simți constant mirosul de chimicale prin casă, iar produsele de curățare sunt atât de agresive și corozive încât trebuie să aerisești încăperea mult timp? Există o modalitate mai bună de a menține curățenia în casă – să folosești ulei de arbore de ceai și produse pe bază de acesta.

Produsele de curățare realizate manual din ingrediente naturale sunt la fel de eficiente ca și cele achiziționate cu substanțe chimice. Bicarbonatul de sodiu și oțetul funcționează excelent.

Dar pentru a obține un remediu cu proprietăți antimicrobiene, antivirale, antifungice și antiseptice, este mai bine să folosiți ulei de arbore de ceai.

Este de obicei folosit în scopuri cosmetice, dar uleiul de arbore de ceai este folosit universal, și poate face față perfect curățeniei întregii case.

Curățător universal

Pentru a obține un detergent multifuncțional, amestecați 2 căni de apă fierbinte cu ½ cană de oțet, adăugați 10 picături de ulei de arbore de ceai. Aveți grijă când utilizați oțet pe marmură sau granit, deoarece poate lăsa urme pe piatră.

Purificator de aer

Adăugați câteva picături de ulei de arbore de ceai în difuzorul de ulei pentru purificarea naturală a aerului. Pentru a îmbunătăți aroma din cameră, puteți adăuga câteva picături de alte uleiuri esențiale, precum lavandă.

Aerosol universal

Pentru a obține un aerosol universal care are un miros plăcut și nu lasă ceață, amestecați oțet, vodcă, apă și câteva uleiuri esențiale preferate, inclusiv uleiul de arbore de ceai.

Pentru mașina de spălat rufe

Nu sunt necesare rețete aici – doar adăugați o linguriță de ulei de arbore de ceai în timpul spălării. Acest lucru va ajuta la prevenirea infecțiilor fungice și bacteriene pe îmbrăcăminte. De asemenea, puteți adăuga puțin ulei esențial, cum ar fi lavandă, trandafir sau citrice pentru parfum.

Elimină mucegaiul și ciupercile

Se amestecă o linguriță de ulei de arbore de ceai cu un pahar de apă, se toarnă într-o sticlă cu pulverizator. Agitați sticla și dați pe toate zonele de mucegai existente în baie, bucătărie sau sufragerie cu acest amestec. Lăsați câteva minute, apoi ștergeți. Pentru a preveni mucegaiul și ciupercile, pur și simplu pulverizați amestecul acolo unde este necesar.

Dezinfectarea periuței de dinți

Din când în când, nu uitați să dezinfectați periuța de dinți: oricât de bine ați spăla-o, aceasta poate rămâne microbi care pătrund în organism.

Într-un pahar umplut până la jumătate cu apă caldă, picurați 10-15 picături de ulei de arbore de ceai și puneți acolo periuța de dinți. Lăsați să acționeze 15-30 de minute, apoi clătiți sub jet de apă.

Pudră de curățare pentru baie

Fă-ți propriul detergent de baie adăugând 10 până la 15 picături de ulei de arbore de ceai într-un amestec de apă, oțet, bicarbonat de sodiu și săpun. Bicarbonatul de sodiu îndepărtează petele, iar uleiul de arbore de ceai crește capacitatea de curățare a oțetului și de a lupta eficient împotriva bacteriilor și mucegaiului.

Spray pentru insecte

Evitați spray-urile toxice achiziționate – creați-vă singuri unul! Uleiul de arbore de ceai este eficient împotriva căpușelor, acarienilor roșii Trombidiidae și muștelor. În combinație cu alte uleiuri – alungă țânțarii, muștele negre și alți dăunători. Amestecă 15 picături de ulei de arbore de ceai și ulei de mentă cu apă și hamamelis.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!