Cum reușesc japonezii să se mențină în formă fără să meargă la sală

Cum reușesc japonezii să se mențină în formă fără să meargă la sală

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 December 2020 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăRemedii NaturisteSanatateSpiritualitateViata

Cu siguranță vezi reclame pentru săli de fitness peste tot. Oamenii au început să fie din ce în ce mai atrași de sport și se înscriu imediat la o sală de sport dacă își văd apropiații că se duc. Chiar și cei mai populari bloggeri scriu despre importanța de a face fitness și cu greu găsești pe cineva care să nu își facă o poză atunci când face sport.

Cu toate acestea, în țara care conduce la longevitatea locuitorilor săi și cu un procent extrem de scăzut de obezitate în rândul populației (doar 4,3%), oamenii nu prea merg la săli de fitness. Sportul în Japonia nu este considerat ceva important și, prin urmare, majoritatea oamenilor nu își pierd timpul pentru a merge la sală.

Ce înseamnă mișcarea în Japonia

Sportul sau mișcarea, pentru japonezi, nu înseamnă întotdeauna să mergi la sală, să ridici greutăți și sau alergi un anumit număr de kilometri. Ei consideră că își pot integra doza minimă de mișcare în rutina zilnică prin plimbări sau drumeții.

Nu exercițiul în sine este important pentru menținerea sănătății, ci mișcarea constantă, pe care majoritatea dintre noi nici măcar nu o consideră exercițiu. „Trebuie să îi învățăm pe oameni să meargă mai mult pe jos. Toată lumea este capabilă de asta. Mersul pe jos, socializarea și exercițiile fizice construiesc în același timp o stare de bine atât pentru trup, cât și pentru suflet.”, a spus un cetățean.

Când se duc la muncă, ei merg pe jos, când se duc la magazin să facă cumpărături, merg pe jos. Când ies în oraș la un restaurant, ei preferă să facă o plimbare după masă. Și acest obicei al lor a fost dezvoltat astfel, încât acum face parte din rutina zilnică.

Asta nu înseamnă că de acum nu trebuie să mai faci sport. Poți continua să mergi la sală, să alergi, să faci gimnastică, ciclism sau înot. Nu ne-am îndoit niciodată de beneficiile exercițiilor fizice și ni se pare grozav pentru sănătatea fizică și mentală.

Cu toate acestea, persoanele care nu sunt obișnuite cu sportul sau persoanele care datorită serviciului nu au timp să facă sport pot integra în rutina lor zilnică o plimbare sau pot alege varianta de a merge pe jos dintr-un loc în altul. Nu numai cei care ridică greutăți în mod regulat sau aleargă mult sunt capabili să mențină o greutate normală.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!