Cum iti consuma oamenii toxici energia si in ce fel iti influenteaza viata! Stai departe de ei!

Publicitate

“Atata de adesea ni se intampla, ne traim viata in lanturi si nu stim vreodata ca aveam cheia de a ne elibera.” – The Eagles, “Already Gone”

Afla care sunt oamenii toxici din viata ta si ce fel de influenta au asupra ta astfel incat sa incepi sa stabilesti granite si sa inveti sa te protejezi de energia lor otravitoare care iti consuma sufletul.

Renuntarea la oamenii toxici din viata ta nu doar ca iti face viata mai usoara, mai frumoasa, mai buna, ci te va ajuta sa descoperi mai multe lucruri grozave despre tine pe care le-ai ingropat adanc in sufletul tau pentru a ii face fericiti pe acesti oameni.

1. Nu te asculta. Ei sunt interesati doar sa isi spuna punctul de vedere si sa fie auziti. Ei nu asculta cu adevarat ce ai de spus, chiar daca este urgent sau important.

2. Cred ca sunt mai buni decat tine. Oamenii toxici au un mod de a te face sa simti ca nu vei fi niciodata la fel de buna sau chiar mai buna decat ei. Ei continua sa spuna sau sa faca lucruri care te fac sa te simti mica, neimportanta, doar ca ei sa se simta bine.

3. Nu te respecta. Acestia nu vor sa iti stie punctul de vedere. Nu incearca sa iti sprijine deciziile si visurile tale. Te tin in viata lor doar pentru momentele in care au nevoie de tine.

4. Sunt manipulativi. Oamenii toxici sunt cu adevarat priceputi cand vine vorba de a te face sa te simti vinovata pentru lucruri pe care nici macar nu le-ai facut sau sa te faca sa iti schimbi gandirea si planurile tale astfel incat lor sa le fie bine.

5. Nu poti castiga nimic daca stai alaturi de ei. Daca ei au hotarat ceva, nu ii poti face sa dea inapoi. Nu vor incerca niciodata sa vada si un alt punct de vedere pentru ca nu le lasa de lucrurile pe care le spun altii.

Publicitate

6. Sunt foarte egoisti. Oamenii toxici cred ca lumea se invarte in jurul lor si ca totul despre sa fie despre ei (chiar daca este important sau nu). Dupa ce simt ca altcineva primeste mai multa atentie, vor face o scena sau vor agita lucrurile doar pentru a fi din nou in centrul atentiei.

7. Nu se bucura pentru tine. Ei isi amintesc de esecurile si greselile tale foarte bine, insa niciodata nu se bucura alaturi de tine de realizarile si succesele tale. Gasesc bucurie in greutatile cu care te confrunti, nu in luptele pe care le castigi.

8. Joaca foarte bine rolul victimei. Atunci cand oamenii toxici isi dau seama ca au gresit, ei aleg sa joace rolul victimei si sa invinovateasca alte persoane pentru greselile lor. Intotdeauna este vina altcuiva.

9. Nu te ajuta sa fii o persoana mai buna. Cand esti in jurul lor, esti diferita, nu poti fi tu insati pentru ca te vor provoca intotdeauna sau vor gasi modalitati de a te face sa fii alta persoana. Incearca sa fii foarte atenta la ce spui sau la deciziile pe care le iei atunci cand esti alaturi de ei.

10. Esti mai fericita fara oamenii toxici. Iti iau energia? Iti ruineaza ziua? Iti fac viata mai dificila? Acestea sunt toate semnele ca acesti oameni nu sunt potriviti pentru tine si pentru viata ta si nici nu contribuie la fericirea si cresterea ta. Iti aduc doar durere si drama.

Afla care sunt oamenii toxici din viata ta si ce fel de influenta au asupra ta astfel incat sa incepi sa stabilesti granite si sa inveti sa te protejezi de energia lor otravitoare care iti consuma sufletul.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Spiritualitate

Daca vrei sa ai succes ar trebui sa tii departe de cei din jur urmatoarele lucruri despre viata ta!

Publicitate

“Toţi avem în noi o neştiută rezervă de energie care izbucneşte când viaţa ne pune la încercare.” — Isabel Allende

Mulţi dintre noi avem obiceiul de a le da prea multe informaţii oamenilor care nu merită.

Ne place să fim ca o carte deschisă şi nu avem nicio problemă cu asta, numai că unii exagerează cu divulgarea informaţiilor despre viaţa personală. Oricui îi place un pic de mister. De aceea este atât de important să ştii în cine să ai încredere şi să oferi detalii despre tine, deoarece nu toată lumea va reacţiona pozitiv la ceea ce spui. De asemenea, este util să ştii la ce să te aştepţi de la cei din jurul tău şi să ţii cont de context şi de atmosferă.

În această lume nu poţi să te încrezi în oricine, pentru că altfel ai putea sfârşi suferind. Încearcă să păstrezi lucrurile pentru tine însuţi!

Care sunt lucrurile pe care nu ar trebui să le divulgi despre viaţa ta?

Resentimentele

Cu toţii am trecut prin situaţii rele şi neplăcute în trecut. Poate fi vorba despre o colegă pe care ai urât-o în şcoală sau despre o fostă iubită care te-a înşelat. În primul rând, trebuie să depui eforturi să treci peste aceste sentimente negative. Şi, dacă nu reuşeşti, a doua opţiune este de a vorbi cu pozitivism despre aceste lucruri cu cei pe care îi ai în faţă. Aceştia, probabil, îţi vor oferi sfaturi pentru a trece peste. Trebuie să renunţi la energia negativă care te înconjoară.

Bunurile materiale

Ştim cu toţii că există lucruri mai importante în viaţă decât banii. Şi, totuşi, avem maşini şi telefoane de ultimă generaţie. Este în regulă să te tratezi bine, dar nu te ataşa prea mult de lucrurile materiale, indiferent cât ai plătit pentru ele. Este uşor să devii arogant, iar acastă atitudine ai putea să se transforme în obsesie.

Publicitate

Este posibil să nu realizezi acest lucru, dar oamenii îl vor vedea ca pe un prost obicei şi te vor cataloga drept o persoană rea. Fii modest!

Obiectivele pentru viitor

Chiar şi ştiinşa spune că ai şanse mai mari să îţi atingi ţelurile dacă nu le divulgi altor persoane. Acesta este modul în care funcţionează: atunci când spui altora despre visurile şi obiectivele tale, ei ar putea să te facă să îţi pierzi motivarea sau să încerce să îţi fure reuşitele. În cele din urmă, vei rămâne cu sentimentul că altcineva îţi trăieşti visul şi că nu mai ai nicio motivaţie. Spune toate aceste lucruri atunci când ai câştigat deja ce ţi-ai dorit!

Venitul tău

Nu spune niciodată unei alte persoane cât de mult câştigi. Doar o mână de oameni ar trebui să ştie ce salariu ai şi aceia ar trebui să fie persoane foarte apropiate.

Nu vrei ca toată lumea să ştie ce situaţie financiară ai. Dacă eşti bogat, se va percepe drept laudă şi, dacă nu eşti, lumea o să zică că te plângi. Acest lucru poate duce la schimbarea relaţiilor într-un mod drastic. Atunci când aproape toţi cei din jur ştiu cât câştigi, cu sigurnaţă ei îşi vor schimba comportamentul faţă de tine.

Faptele bune

Se ştie că a face fapte bune atrage karma pozitivă. Este absolut adevărat. Nu te lăsa niciodată descurajat să faci lucruri bune, dar nu te lăuda. Acest lucru va anula fapta pe care o faci, pentru că oamenii care au nevoie de ajutorul tău merită toată atenţia, nu tu!

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala