Cum diferă o persoană proastă de una inteligentă sau înțeleaptă?

Cum diferă o persoană proastă de una inteligentă sau înțeleaptă?

Publicat de Larisa Moldovan pe 18 October 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologie

Ar fi minunat dacă am putea să schimbăm oamenii din jurul nostru, să-i influențăm astfel încât să devină o versiune care ne place nouă mai mult. Cât de bine ar fi dacă totul ar fi atât de simplu.

Dar, în același timp, dacă toți oamenii ar fi pe placul nostru, viața ar fi neinteresantă și chiar plictisitoare, deoarece oamenii ar face tot ceea ce ne place și nu ar mai exista acel conflict intrigant de interese.

Se spune că este mai bine să interacționezi cu oameni care au propria lor viziune asupra lucrurilor, propriile opinii și anumite caracteristici care nu sunt similare cu ale tale. Așadar, de ce unii doresc atât de mult să-i schimbe pe cei din jurul lor? Acest lucru se aplică atât prietenilor, cât și partenerilor.

Este chiar indicat ca un adult să înceapă să educe un copil de la o vârstă fragedă, atunci chiar poate să-l învețe ceva pe copil, să-i ofere o disciplină și o educație de bază, să-l învețe să facă diferența dintre bine și rău. Dar în cazul unui adult este aproape imposibil să-l schimbi, să-i schimbi percepția asupra vieții, modul de gândire și principiile.

În primul rând, el a fost format în urmă cu mult timp ca persoană și are propria sa perspectivă asupra vieții.

În al doilea rând, o astfel de persoană încă mai are propria mândrie și nu se va schimba niciodată doar pentru că cineva îi impune acest lucru, pentru că fiecare om are caracterul său.

În al treilea rând, încercarea de a schimba o persoană este echivalentă cu a-ți face rău singur: nu vei face decât să-ți pierzi timpul și să-ți produci nervi, deoarece nu vei putea rezolva nimic. Așadar, ce ar trebui să faci într-o astfel de situație, renunți la gândul reeducării?

Oamenii sunt împărțiți în 3 categorii: proști, deștepți și înțelepți. În primul rând, ei încearcă mereu să facă ceva în această viață și să depășească imposibilul.

Oamenii proști nu înțeleg unele lucruri de bază. În cazul nostru, ei nu înțeleg că este imposibil să refacă o persoană după placul lor, dar totuși încearcă de zor să ducă la bun sfârșit acest obiectiv. Oamenii deștepți acționează în alte moduri, mai umane, spre deosebire de prostii: care încep direct să le impună altora să se schimbe.

Acest lucru este total greșit, întrucât principala valoare a unei persoane și relația sa cu ceilalți stă în capacitatea de a accepta oamenii din jurul său așa cum sunt ei cu adevărat. Și cu cât facem mai des acest lucru, cu atât vor fi mai mulți oameni în jurul nostru.

Deci, prin urmare, viața este mult mai interesantă atunci când lângă tine oamenii au opinii diferite, au propria lor opinie clară asupra lucrurilor și a diferitelor situații, propriul lor caracter și propria lor viziune despre viață.

Înțelepciunea populară antică spune că:

„O persoană proastă încearcă să-i schimbe pe cei dragi. Una deșteaptă caută să-i învețe. Însă doar cei înțelepți fac aproape imposibilul, îi iubește așa cum sunt. ”

A treia persoană face ceea ce îi spune inima. Nu schimbă pe nimeni și nu încearcă să corecteze pe nimeni. Pur și simplu acceptă oamenii, este gata să accepte neajunsurile lor, nu se va gândi niciodată să condamne o persoană pentru ceea ce este și ceea ce face.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!