Cu cât e mai fericită femeia, cu atât se îmbracă mai simplu!

Publicitate

Cu cât sunt mai fericite, femeile preferă un stil vestimentar mai simplu. La această concluzie neașteptată ne duce recentul raport anual al ONU despre nivelul de fericire în lume.

Începând cu 2011 în fiecare an se fac rapoarte despre fericire la nivel global. Savanții au elaborat niște tehnologii speciale cu ajutorul cărora se “măsoară” fericirea oamenilor din diferite țări și se estimează nivelul obiectiv al bunăstării. Ulterior aceste date se compară și se elaborează un rating al țărilor în funcție de nivelul de fericire al locuitorilor.

În anul 2017 în top 10 au intrat:

  1. Norvegia
  2. Danemarca
  3. Islanda
  4. Elveția
  5. Finlanda
  6. Olanda
  7. Canada
  8. Noua Zeelandă
  9. Australia
  10. Suedia

Practic în fiecare an în acest top ajung aceleași țări, schimbându-se puțin cu locul din când în când.

Știți ce au în comun toate aceste țări? În afară de un nivel de viață foarte înalt, standarde sociale uimitoare și o politică de stat bine pusă la punct, în toate aceste țări se observă o atitudine foarte simplistă față de vestimentație!

În schimb țările care dictează tendințele în lumea modei, locuitorii cărora au ținute vestimentare ideale, iar orice studentă arată mai elegant decât o lady în sensul clasic al cuvântului – toate acestea rătăcesc adânc în acest top: Franța e pe 32, Spania pe 37, Italia tocmai pe locul 50. În total în top sunt 157 de țări, adică practic în o treime din țările lumii oamenii sunt mai fericiți decât italienii!

Care e situația în țările fericite? Acolo nimeni nu-și bate capul despre nuanța blugilor recomandată de cel mai recent număr al VOGUE. Ei poartă hainele în care se simt confortabil, chiar dacă acestea nu oferă cea mai mare plăcere estetică. Blugii, ghetele, tricourile banale sau adidașii – toate acestea sunt atribute obișnuite ale garderobei danezilor sau olandezilor.

Mulți bărbați de la noi ar fi revoltați de felul în care se îmbracă bunăoară femeile din Suedia. “N-ai la ce te uita!” – ar spune ei. “Astea sunt femei?!” – ar spune ei. Dar în mod paradoxal Suedia este printre cele mai fericite țări din lume, adică aceste femei nu se simt nefericite din cauza că nu au fuste elegante sau pantofi clasici în garderobele lor. Și bărbații nu se simt deloc frustrați de faptul că femeile lor nu arată 24/7 ca modelele din industria modei.

Poate pentru a fi fericit nu e deloc necesar să alergi după toate trendurile contemporane și să alegi exclusiv hainele care se potrivesc cu silueta sau culoarea ochilor?

Poate poți fi fericită și în haine simple, fără prea multă filosofie vestimentară?

Publicitate

Poate atunci când omul se simte fericit, protejat și liniștit, când el nu simte nevoia să le dovedească tuturor în fiecare zi că el are un oarecare statut (de cele mai multe ori imaginar) – poate un astfel de om se simte destul de bine în blugi, tricou și ghete?

Acest lucru îl dovedește din plin acest raport al țărilor fericite. Simplitatea este un element important pentru o viață plină de bucurie și fericire!

Dar dvs. cum credeți, modul în care ne îmbrăcăm are vreun impact asupra stării noastre interioare și asupra percepției noastre asupra vieții și frumuseții sau e doar o coincidență?

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

18 reguli de comportament civilizat. Le cunoasteti pe toate?

Etica modernă reprezintă regulile de conduită pentru a crea o impresie bună și o comunicare eficientă.

1. Niciodată nu veniți în vizita fără a preveni.

2. Umbrela niciodată nu se usucă desfăcută, nici în birou, nici în vizita.

3. Geanta nu se ține nici pe brațe, nici pe scaun.

4. Pungile se admit a fi folosite pentru cumpărături. Folosirea pe post de geantă nu va crea impresie bună.

5. Bărbații niciodată nu duc geanta femeilor.

6. Haina de casă sunt pantalonii și un pulover, comode și decente.

7. Din momentul în care copilul are propria cameră, intrând la el bateți în ușă. Astfel îl veți obișnui și pe el să bată în ușă când intră la voi în cameră.

8. Femeia poate purta pălăria și mănușile în încăpere. Dar nu și căciula.

9. Numărul de bijuterii la o doamnă nu trebuie să depășească 13 piese, aici se includ și nasturii ornamentați.

10. Regulile de achitare în restaurant – dacă ați folosit afirmația ”Eu vă invit” atunci dumneavoastră achitați.

11. Bărbatul tot timpul primul intră în ascensor, dar primul iese acel care e mai aproape de ușă.

12. În automobil, locul cel mai important se consideră cel din spatele șoferului.

13. A spune față de mai multă lume că sunteti la dietă, este o idee urâtă.

14. Temele tabu pentru discuțiile scurte sunt: politica, religia, sănătatea și banii. Sunt interzise afirmații precum: Doamne! ce rochie frumoasă ai, cât ai dat pe ea?

15. Către orice persoană care are 12 ani împliniți se recomandă să vă adresați cu ”Dumneavoastră”.

16. Nu se admit discuțiile despre persoanele care nu sunt prezente la dialog. Bârfele nu vă crează imagine bună.

17. La teatru, cinema, concert – mergeți spre locul dumneavoastră doar cu fața către cei care deja sunt așezați.

18. 9 lucruri trebuie sa fie ținute în secret: vârsta, situația financiară, starea casei tale, rugăciunea, medicamentele dacă le consumați, orice relație, cadouri primite sau oferite, onoarea și dezonoarea.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
LifeStyle

Cum sa traim in prezent – invataturi de la marele intelept Osho

Publicitate

Daca am sti sa facem acest lucru, viata ar fi mult mai frumoasa si mai simpla. De multe ori, preferam sa o complicam si sa alimentam ganduri nocive, temeri, frici, care ne indeparteaza de frumusetea momentului. Oamenii incearca sa evite multe lucruri si cad prada acelorasi lucruri.

Daca depui un efort mare sa eviti ceva, rezultatul este exact invers: esti o victima sigura a acelui lucru. Fii relaxat! Nu te stradui din greu, caci numai fiind relaxat te poti feri, poti sa fii vigilent. Atunci cand esti relaxat, esti constient. Fii calm, linistit.

Cui se datoreaza incordarea ta? Faptului ca te identifici cu tot felul de ganduri, de temeri: teama de moarte, de faliment, de boala, tot soiul de temeri. Incordarea iti afecteaza si corpul, nu numai mintea. Poti sa incepi sa constientizezi; constientizarea te face sa nu te mai identifici cu mintea, cu temerile din ea. Se relaxeaza si corpul, fireste.

Poti sa incepi si de la celalat capat. Relaxeaza-te, lasa incordarea sa dispara, si, pe masura ce te relaxezi tot mai mult, vei constata ca in tine apare o anumita constienta. Relaxarea si constienta sunt inseparabile. Insa este mai usor sa incepi de la constientizare, pentru ca efortul de a te relaxa creeaza o anumita tensiune.

Mintea e vesnic in trecut, fie in viitor. Ea nu poate fi in prezent. Atunci cand esti in prezent, mintea nu mai exista, pentru ca mintea inseamna gandire. Cum sa gandesti in prezent? Poti sa te gandesti la trecut sau la viitor. Prezentul este o linie de demarcatie, atata tot. El nu are spatiu. Desparte trecutul de viitor, e doar o linie despartitoare. Poti sa fii in prezent, dar nu poti sa gandesti; pentru gandire e nevoie de spatiu.

Gandurile nu sunt spirituale, pentru ca dimensiunea spiritualului incepe numai atunci cand nu exista ganduri. Nu poti gandi in prezent. In clipa in care incepi sa gandesti esti deja in trecut. Vezi ca soarele rasare si spui: “Ce rasarit de soare frumos!” asta inseamna trecut, experienta a devenit deja trecut. Poti sa fii alaturi de soarele care rasare, dar nu poti sa gandesti.

Fii in clipa prezenta! Adu-ti toata fiinta in clipa prezenta. Nu lasa trecutul sa se amestece, si nu lasa viitorul sa intervina. Trecutul nu mai e, a murit. De ce sa-ti faci griji in privinta lui? De ce sa continui sa-l rumegi, iarasi si iarasi? El e doar in mintea ta; e doar o amintire. Viitorul nu a venit inca, ce rost are sa te gandesti la el? Cum sa te gandesti la ceva care inca nu e? Cum sa-ti faci planuri privitor la el? Tot ce faci pentru el nu o sa intample, si atunci te vei simti frustrat, pentru ca intregul isi are planul lui.

Publicitate

Existenta are planurile ei, e mai inteleapta decat tine- intregul trebuie sa fie mai intelept decat partea. De ce ai pretentia sa fii intregul? Intregul are propriul destin, propria implinire; de ce te mai framanti tu? Si tot ce vei face va fi un pacat, pentru ca ai ratat clipa-clipa prezenta. Si daca lucrul asta devine un obicei, atunci cand va veni viitorul il vei pierde si pe el, pentru ca nu va fi viitor cand vine, va fi prezent. Ieri te gandeai la azi pentru ca atunci era maine; acum este azi si te gandesti la maine, iar cand maine vine, devine azi- pentru ca tot ce exista, exista aici si acum.

Daca ti-ai obisnuit mintea sa priveasca spre maine, cand mai traiesti? Maine nu vine niciodata! Atunci vei continua sa ratezi, sa pierzi: iar asta e un pacat. Asta e intelesul radacinii ebraice a verbului “a pacatui.”

Fii din ce in ce mai constient, fii din ce in ce mai atent si mai sensibil la prezent. Dar aici apare o problema. Straduindu-te sa fii in prezent poti sa devii atat de incordat incat, din cauza asta, sa nu poti sa fii in prezent. Daca te gandesti prea mult la cum sa fii in prezent, acest gandit nu o sa te ajute. Daca uneori ai sa te gandesti la trecut sau la viitor, imediat te vei simti vinovat ca ai comis iarasi un pacat. Sa nu te simti vinovat!

Ori de cate ori iti dai seama ca te-ai dus in trecut sau in viitor, nu face o problema din asta. Revino in prezent, pur si simplu! Intoarce-te la ceea ce faci, simplu, cu inocenta. Nu crea vinovatie. Pune accent pe faptul ca ti-ai adus aminte, nu pe faptul ca ai uitat. E firesc sa uiti. Frumusetea e ca te-ai intors. Ai facut imposibilul; fii fericit pentru asta!

Cand vei deveni prezent si total constient, iti vei da seama ca lumea pe care o vedeai in jurul tau nu era lumea adevarata, pentru ca tu o vedeai printr-un ecran de somn. Atunci cand nu traim constient, luam intreaga existenta ca pe un ecran, si apoi proiectam pe acel ecran propriile ganduri. Vedem lucruri care nu exista si nu vedem lucruri care exista.

Majoritatea oamenilor sunt tot atat de neatenti si nepasatori la ce se petrece in jurul lor ca si in timpul somnului. Asta ni se intampla in fiecare zi. Nu suntem prezenti, nici pentru lume, nici pentru noi.

Actioneza, vorbeste pe deplin constient si vei constata ca in tine se produce o schimbare formidabila. Insusi faptul ca esti constient iti schimba actiunile. Atunci vei putea descoperi viata, viata din abundenta, viata care nu se sfarseste niciodata.

Sursa: “Constientizarea-cheia pentru a trai in armonie”, OSHO, Pro Editura si Tipografie

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Spiritualitate