Cu cât e mai fericită femeia, cu atât se îmbracă mai simplu!

Cu cât e mai fericită femeia, cu atât se îmbracă mai simplu!

Publicat de Larisa Moldovan pe 4 November 2019 in LifeStyle

Cu cât sunt mai fericite, femeile preferă un stil vestimentar mai simplu. La această concluzie neașteptată ne duce recentul raport anual al ONU despre nivelul de fericire în lume.

Începând cu 2011 în fiecare an se fac rapoarte despre fericire la nivel global. Savanții au elaborat niște tehnologii speciale cu ajutorul cărora se “măsoară” fericirea oamenilor din diferite țări și se estimează nivelul obiectiv al bunăstării. Ulterior aceste date se compară și se elaborează un rating al țărilor în funcție de nivelul de fericire al locuitorilor.

În anul 2017 în top 10 au intrat:

  1. Norvegia
  2. Danemarca
  3. Islanda
  4. Elveția
  5. Finlanda
  6. Olanda
  7. Canada
  8. Noua Zeelandă
  9. Australia
  10. Suedia

Practic în fiecare an în acest top ajung aceleași țări, schimbându-se puțin cu locul din când în când.

Știți ce au în comun toate aceste țări? În afară de un nivel de viață foarte înalt, standarde sociale uimitoare și o politică de stat bine pusă la punct, în toate aceste țări se observă o atitudine foarte simplistă față de vestimentație!

În schimb țările care dictează tendințele în lumea modei, locuitorii cărora au ținute vestimentare ideale, iar orice studentă arată mai elegant decât o lady în sensul clasic al cuvântului – toate acestea rătăcesc adânc în acest top: Franța e pe 32, Spania pe 37, Italia tocmai pe locul 50. În total în top sunt 157 de țări, adică practic în o treime din țările lumii oamenii sunt mai fericiți decât italienii!

Care e situația în țările fericite? Acolo nimeni nu-și bate capul despre nuanța blugilor recomandată de cel mai recent număr al VOGUE. Ei poartă hainele în care se simt confortabil, chiar dacă acestea nu oferă cea mai mare plăcere estetică. Blugii, ghetele, tricourile banale sau adidașii – toate acestea sunt atribute obișnuite ale garderobei danezilor sau olandezilor.

Mulți bărbați de la noi ar fi revoltați de felul în care se îmbracă bunăoară femeile din Suedia. “N-ai la ce te uita!” – ar spune ei. “Astea sunt femei?!” – ar spune ei. Dar în mod paradoxal Suedia este printre cele mai fericite țări din lume, adică aceste femei nu se simt nefericite din cauza că nu au fuste elegante sau pantofi clasici în garderobele lor. Și bărbații nu se simt deloc frustrați de faptul că femeile lor nu arată 24/7 ca modelele din industria modei.

Poate pentru a fi fericit nu e deloc necesar să alergi după toate trendurile contemporane și să alegi exclusiv hainele care se potrivesc cu silueta sau culoarea ochilor?

Poate poți fi fericită și în haine simple, fără prea multă filosofie vestimentară?

Poate atunci când omul se simte fericit, protejat și liniștit, când el nu simte nevoia să le dovedească tuturor în fiecare zi că el are un oarecare statut (de cele mai multe ori imaginar) – poate un astfel de om se simte destul de bine în blugi, tricou și ghete?

Acest lucru îl dovedește din plin acest raport al țărilor fericite. Simplitatea este un element important pentru o viață plină de bucurie și fericire!

Dar dvs. cum credeți, modul în care ne îmbrăcăm are vreun impact asupra stării noastre interioare și asupra percepției noastre asupra vieții și frumuseții sau e doar o coincidență?

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

18 reguli de comportament civilizat. Le cunoasteti pe toate?

Etica modernă reprezintă regulile de conduită pentru a crea o impresie bună și o comunicare eficientă.

1. Niciodată nu veniți în vizita fără a preveni.

2. Umbrela niciodată nu se usucă desfăcută, nici în birou, nici în vizita.

3. Geanta nu se ține nici pe brațe, nici pe scaun.

4. Pungile se admit a fi folosite pentru cumpărături. Folosirea pe post de geantă nu va crea impresie bună.

5. Bărbații niciodată nu duc geanta femeilor.

6. Haina de casă sunt pantalonii și un pulover, comode și decente.

7. Din momentul în care copilul are propria cameră, intrând la el bateți în ușă. Astfel îl veți obișnui și pe el să bată în ușă când intră la voi în cameră.

8. Femeia poate purta pălăria și mănușile în încăpere. Dar nu și căciula.

9. Numărul de bijuterii la o doamnă nu trebuie să depășească 13 piese, aici se includ și nasturii ornamentați.

10. Regulile de achitare în restaurant – dacă ați folosit afirmația ”Eu vă invit” atunci dumneavoastră achitați.

11. Bărbatul tot timpul primul intră în ascensor, dar primul iese acel care e mai aproape de ușă.

12. În automobil, locul cel mai important se consideră cel din spatele șoferului.

13. A spune față de mai multă lume că sunteti la dietă, este o idee urâtă.

14. Temele tabu pentru discuțiile scurte sunt: politica, religia, sănătatea și banii. Sunt interzise afirmații precum: Doamne! ce rochie frumoasă ai, cât ai dat pe ea?

15. Către orice persoană care are 12 ani împliniți se recomandă să vă adresați cu ”Dumneavoastră”.

16. Nu se admit discuțiile despre persoanele care nu sunt prezente la dialog. Bârfele nu vă crează imagine bună.

17. La teatru, cinema, concert – mergeți spre locul dumneavoastră doar cu fața către cei care deja sunt așezați.

18. 9 lucruri trebuie sa fie ținute în secret: vârsta, situația financiară, starea casei tale, rugăciunea, medicamentele dacă le consumați, orice relație, cadouri primite sau oferite, onoarea și dezonoarea.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!