Copiii moștenesc cea mai mare parte a genelor lor de la bunica din partea mamei

Copiii moștenesc cea mai mare parte a genelor lor de la bunica din partea mamei

Publicat de Larisa Moldovan pe 8 November 2020 in Curiozități

Probabil ați observat asta de mult timp dar nu v-ați gândit că poate fi o legătură la nivel genetic. Cercetările au arătat că bunica din partea mamei joacă un rol important nu numai emoțional, ci și genetic.

ADN-ul, temperamentul, emoțiile și gusturile personale ale nepoților sunt parțial influențate de genele bunicii din partea mamei. Acest lucru creează o legătură puternică.

Cunoscutul regizor și scriitor Alejandro Jodorovsky a publicat o carte intitulată „Metagenologie: auto-cunoaștere prin psihologie și arborele genealogic”.

În ea, el explică de ce genele pot sări peste o generație, fiind transmise direct de la bunici la nepoți. Acest lucru este confirmat de un studiu realizat de Universitatea din Cambridge.

Bunicii din partea mamei transmit 25% din cromozomii X către nepoți.

Copiii nu vor semăna la aspect cu aceștia, dar pot moșteni mersul, zâmbetul, culoarea ochilor și anumite aspecte ale caracterului.

Bunicii din partea mamei transmit cromozomi X nepoților și nepoatelor lor, iar bunicii din partea tatălui – doar nepoților.

Descoperirile au dovedit că fetele moștenesc doar de la bunicii din partea mamei, în timp ce băieții moștenesc genele de la bunicii din ambele părți. De multe ori se întâmplă ca un copil să aibe ochii bunicilor, care pot fi diferiți de cei ai părinților.

În orice caz, amintiți-vă că, indiferent de gene, este important să mențineți un contact frecvent cu bunicii. Poate că unii bunici, din cauza problemelor vârstei înaintate nu vor păstra o legătură bună cu nepoții, însă șă nu uitați niciodată să îi respectați.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!