Copiii care cresc cu bunicii lor sunt mult mai fericiți

Copiii care cresc cu bunicii lor sunt mult mai fericiți

Publicat de Larisa Moldovan pe 13 February 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieRelatii

Bunicii joacă un rol important în viața nepoților lor. Este o mare fericire când bunicii au timp să-și petreacă cu nepoții. Studii recente arată că, copiii care petrec mult timp cu bunicii cresc mai sănătoși, mai energici și mai fericiți decât ceilalți. Și nu este o întâmplare. Bunicii joacă într-adevăr un rol foarte important în viața fiecăruia dintre noi.

Ei îi ajută pe nepoți să fie mai fericiți

Potrivit cercetărilor, persoanele apropiate de bunicii lor sunt mai puțin susceptibile să experimenteze stresul și depresia. Același lucru este valabil și pentru vârstnici, comunicarea cu nepoții le este benefică și îi ajută să fie fericiți.

Nepoții ascultă opiniile bunicilor

Este obișnuit ca copiii să nu asculte părerile părinților lor. În plus, cuvintele bunicilor sunt foarte importante pentru ei.

Bunicii – conexiunea noastră cu trecutul

Bătrânii sunt legătura dintre prezentul nostru și trecut. Ei sunt cei care spun nepoților povestea familiei și îi ajută să simtă legătura cu generațiile trecute.

Acestea ajută la evitarea greșelilor

Bunicii sunt implicați direct în dezvoltarea nepoților lor ca indivizi. Sunt oameni cu experiență, cu o viață plină de urcușuri și coborâșuri în spatele lor. Opiniile și sfaturile lor merită cu adevărat auzite.

Bunicii – sprijin pentru copil

Pentru fiecare copil, bunicii sunt un sprijin de încredere. Aceștia sunt oameni pe care te poți baza în cele mai dificile situații, de exemplu în timpul certurilor dintre părinți. Bunicii vor fi întotdeauna bunicii tăi, indiferent de ce se va întâmpla, dacă părinții vor divorța.

Ne învață să râdem din lucrurile mici

Oamenii mai în vârstă îi învață pe copii să râdă de ei înșiși. Și acest lucru este foarte important. Fiecare dintre noi poate ajunge într-o situație neplăcută și acest lucru se întâmplă destul de des la vârstnici. Principalul lucru este să accepți astfel de momente din viață cu umor și să te miști în continuare către obiectivul tău.

Starea de bine

Cercetările arată că, copiii care cresc cu bunicii lor sunt mai prosperi decât copiii care nu au această relație.

Bunicii sunt prietenii noștri pentru totdeauna

Toată lumea, chiar și cel mai mic copil, înțelege că își pot permite mult mai multe cu bunicii decât cu părinții lor. Bunicii și-au crescut deja proprii copii și își pot permite acum să fie mai puțin stricți și să închidă ochii la multe farse.

Sunt un model de urmat

Bunicii sunt oameni cu principii morale înalte și un sistem de valori. Nepoții au ceva de învățat de la ei.

Ei ne învață și noi îi învățăm pe ei. De fapt, există lucruri pe care copiii le înțeleg mult mai bine, de exemplu utilizarea dispozitivelor electronice.

Te învață să prețuiești fiecare moment

Adulții se bucură rar de fiecare moment, sunt în continuă viteză, afaceri, rutină … Dar bunicii care înțeleg cât de trecătoare este viața, știu cu adevărat să se bucure de fiecare moment. Și pot transmite acest lucru și nepoților lor.

O sursă inepuizabilă de dragoste

Bunicii își iubesc necondiționat nepoții. Iubirea lor se manifestă în absolut orice, de la vedere și atingere și se încheie cu acțiuni pe care uneori nici nu le bănuim.

Nu uita niciodată că bunicii tăi sunt familia ta. Faceți-vă timp pentru a-i vizita și mulțumiți-le pentru toată dragostea pe care v-au dat-o de-a lungul vieții. Nu amâna acest moment important, astfel încât să nu fie prea târziu.

Dumnezeu să vă binecuvânteze!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!