Colesterolul se teme de acest remediu! Medicina populară a Germaniei: o rețetă veche pentru curățarea arterelor

Colesterolul se teme de acest remediu! Medicina populară a Germaniei: o rețetă veche pentru curățarea arterelor

Publicat de Larisa Moldovan pe 8 December 2022 in Remedii NaturisteSanatate

Vârsta și alimentația rea își fac de cap. În timp, vasele se uzează, devin mai puțin elastice, pereții interiori sunt acoperiți cu colesterol, lumenul din ele se îngustează semnificativ. Aportul de sânge către toate organele și sistemele se reduce, creierul este afectat în mod deosebit și omul începe să se plângă de hipertensiune arterială.

Drept rezultat – apar accidente vasculare cerebrale, atacuri de cord și multe răni cronice.

Astăzi vom vorbi despre o metodă germană eficientă de curățare a vaselor de sânge de plăcile de colesterol și depozitele de calciu.

Compoziția acestor medicamente este complet naturală, aduce beneficii enorme (și nu numai vaselor de sânge).

Pentru a-l pregăti, veți avea nevoie de:

  • 4 lămâi;
  • o bucată mică de ghimbir;
  • 2 litri de apă;
  • 4-5 căței de usturoi;
  • 2 lingurițe de miere

Mod de preparare:

Spălați bine lămâile, turnați apă clocotită peste ele pentru a îndepărta stratul de ceară și alte substanțe chimice care au fost aplicate la creștere și în timpul transportului.

Tăiați-le în felii subțiri sau dați-le printr-o mașină de tocat carne împreună cu coaja.

Curățați ghimbirul și usturoiul, măcinați într-un blender sau dați printr-o mașină de tocat carne.

Puneți lămâile într-un borcan de trei litri sau în trei borcane de 1 litru.

Se fierb 2 litri de apă și se lasă să se răcească la 60 de grade. Adăugați usturoiul, ghimbirul și mierea în apă. Se amestecă totul bine și se toarnă imediat în borcane peste lămâie.

După 2 ore, medicamentul va fi gata.

Utilizare:

Luați medicamentul în fiecare zi pe stomacul gol, beți 100 ml dimineața și seara. Perioada de tratament este de 3 săptămâni. Apoi o săptămână pauză, apoi luați remediul încă 4 săptămâni doar dimineața sau seara.

Veți simți rezultatul în 10-14 zile. Păstrați remediul la frigider, încălziți-l puțin într-o baie de apă înainte de utilizare.

Ce este colesterolul?

Colesterolul este o substanță asemănătoare grăsimii care se găsește în fiecare celulă din organism și este transportată prin sistemul circulator. Colesterolul este necesar pentru construirea de celule, hormoni ai cortexului suprarenal, sinteza acizilor biliari, metabolismul vitaminei D etc. O cantitate redusa de colesterol poate indica posibile boli sau poate provoca depresie. Majoritatea colesterolului – aproximativ 70% – este produs de organismul uman, iar restul provine din alimente de origine animală. Colesterolul nu se dizolvă în sânge, ci se combină cu proteinele plasmatice numite lipoproteine.

Care este riscul de colesterol ridicat?

O creștere a nivelului de colesterol „rău” și o scădere a colesterolului „bun” din sânge este unul dintre principalii factori de risc care afectează apariția bolilor cardiovasculare.

Odată cu creșterea concentrației de LDL (colesterol „rău”) în sânge, capacitatea organismului de a metaboliza excesul său este perturbată, în urma căreia acest exces se acumulează pe pereții arterelor, formând așa-numitele plăci, și se dezvoltă ateroscleroza, aceasta dăunează vaselor de sânge care furnizează sânge către inima, creierul, rinichii, membrele inferioare și intestinul subțire. Cea mai frecventă consecință a acestei boli este infarctul miocardic și accidentul vascular cerebral.

Este important ca toată lumea să își verifice în mod regulat nivelul de colesterol. Atunci când este detectat un nivel crescut de colesterol în sânge, este important să luați măsuri în timp util pentru a-l reduce și, astfel, pentru a preveni dezvoltarea bolilor cardiovasculare.

Cum să-ți cunoști nivelul de colesterol?

Nu puteți vedea sau simți concentrația mare de colesterol din sânge. O lipidogramă (test de sânge pentru colesterol) este recomandată pentru fiecare persoană cu vârsta peste 20 de ani. Iar după 30 de ani, dacă sunteți supraponderal, consumați alimente grase sau aveți o rudă care suferă de o boală cardiovasculară, este recomandat să faceți această analiză în fiecare an.

Lipidograma este un complex format din patru teste: colesterol total, colesterol HDL (lipoproteine ​​cu densitate mare), colesterol LDL (lipoproteine ​​cu densitate joasă) și concentrația trigliceridelor în serul sanguin.

Informațiile au doar scop informativ și educațional și nu înlocuiesc sfatul, diagnosticul sau tratamentul medical profesional. Acest material nu are efect terapeutic dovedit științific. Consultați întotdeauna medicul dumneavoastră cu orice întrebări pe care le puteți avea despre sănătatea dumneavoastră.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!