Cinci semne care te anunta ca nu bei suficienta apa! Nu le ignora!

Publicitate

Cu scopul de a supraviețui, avem nevoie obligatorie de apă. Fără apă, nimeni nu poate trăi. Apa vă ajută, de asemenea, să vă mențineți funcționarea internă a corpului.

De asemenea, consumul de apă suficientă vă va menține corpul solid, având în vedere faptul că apa ajută la modificarea temperaturii corpului și, astfel, îmbunătățește gândirea. Apa contribuie în plus la eliminarea toxinelor din corpul dumneavoastră și o face cel mai important lichid din corp.

În orice caz, una dintre cele mai importante proprietăți ale apei este că apa este un reactant uluitor. Aceasta ajuta o serie substanțe care se dezvolta cu ajutorul apei.

După ce ați citit cea mai mare parte a acestui articol, va puteți gândi că consumul insuficient de apă poate provoca multe boli si dureri. Trebuie sa intelegi că sucul, ceaiul, băuturile cu cofeină și espresso nu se iau în considerare ca lichide ale corpului. De asemenea, trebuie să vă dați seama că băuturile cu cafeină și espresso sunt bogate în cofeină, iar cofeina poate usca corpul.

Corpul tău te informează în mod regulat când are nevoie de apă. Cu toate acestea, în acest articol, vă vom oferi câteva sugestii pe care corpul vostru vi le trimite atunci când nu sunteți suficient de hidratat.

1. Recurența urinară

Un om normal urinează de aproximativ 6 până la 7 ori pe zi. Acest număr este distinctiv la fiecare individ, având în vedere faptul că nu toată lumea bea o măsură similară a apei.

Pentru persoanele care urinează sub 2-3 ori în fiecare zi sau care nu au urinat în câteva ore, trebuie să începeți să beti mai multă apă. De-a lungul acestor sfaturi veti invatat cand corpul vostru vă anunta că nu conumați suficientă apă. Dacă nu beti suficient de mult apa, puteți creste riscul de numeroase boli ale rinichilor. Acest lucru se întâmplă deoarece rinichii dumneavoastră nu vor avea capacitatea de a curăta contaminările din corpul tău.

În consecință, în cazul în care vreți ca corpul dumneavoastră să funcționeze corect, trebuie să beți o cantitate suficientă de apă în fiecare zi.

2. Piele uscată

Cu un scop specific, pentru a fi spumos și neted, pielea are nevoie de apă. În plus, pentru a rămâne moale, pielea trebuie hidratată în mod constant. Dacă va hidratați corect, pielea dumneavoastră nu va fi uscată și va fi delicată la atingere.

Publicitate

Unul din motivele pentru care aveți pielea uscată este că corpul dumneavoastră nu este suficient de hidratat. Un alt semn că organismul are nevoie de apă este punctul în care pielea ta este uscată chiar și în urma aplicării cremelor hidratante. În consecință, din cauza că corpul dumneavoastră trebuie să rămână hidratat, ar trebui să beți câteva pahare de apă în fiecare oră. Deci pielea ta va fi moale și incredibil de delicată și netedă.

3. Durerile de cap

Probabil nu stiai acest lucru dar, numeroase dureri de cap se întâmplă din cauza lipsei de hidratare. Migrena din cauza lipsei de hidratare este oarecum unică în ceea ce priveşte durerile normale de cap. Vă puteţi întânli cu durerea de cap, deoarece acest tip de migrena devine cea mai întânlită o dată cu înaintarea în vârstă.

Acest lucru se simte atunci când încercaţi să vă aplecați pentru a ridica ceva, alergat sau urcat şi coborât pe scări, durerea și amețeala se intensifică. Dacă vă confruntaţi cu acest tip de durere de cap, ea arată faptul că organismul dumneavoastră are nevoie de apă. În general, acest tip de durere de cap apare atunci când tu nu ai baut suficiente lichide sau au transpirat foarte mult.

Ulterior, când te simţi acest tip de durere de cap, ar trebui să bei mai multe lichide urgent. Chiar dacă aşa îți vei aminti să bei lichide, treptat acest obicei va fi şi pur şi simplu.

4. Gura uscată (xerostomie)

Încercați sa reduceți obiceiul de a scuipa daca aveți gura uscată. În cazul în care aveţi mereu gura uscata, atât gâtul cât şi gura pot fi afectate.

Senzatia de gura uscata este adesea cauzata de lipsa apei în corpul dumneavoastră. În orice caz, dacă luați multe medicamente, si ele pot provoca, de asemenea, producerea de scuipat. Dacă aveţi mereu gură uscată, bine ar fi să aveți o sticlă de apă la dumneavoastră.

5. Culoarea urinei

Schimbarea culorii urinei poate fi o indicaţie de remarcat în lipsa hidratării. Culoarea transparenta indică faptul ca sunteți suficient de hidratat. Dacă veți avea o perioadă lungă în care nu ați băut apă, veți observa cum culoarea urinei se va schimba.

Dacă culoarea urinei tale este pre portocaliu, trebuie sa bei urgent apă. Fiecare nuantă de la transparent la portocaliu vă arată cât de bine sunteți hidratat.

Aceste reacții adverse sunt:

  • Infecții ale tractului urinar
  • Dizenterie / Anxietate
  • Colesterolul crescut
  • Blocaj sau umflare a inimii

Tradus de echipa Informații Online! Dacă ți sa părut interesant acest articol, te rugăm să-l distribui ca să se informeze și prietenii tăi!

Publicitate
Alte Articole
Sanatate
Sfaturi

5 minciuni din societate pe care oamenii cu adevarat puternici nu le cred! – “Orice progres se petrece dincolo de zona de confort.” Michael John Bobak

Publicitate

“Invata din ieri, traieste pentru astazi si spera pentru ziua de maine. Cel mai important lucru este sa nu incetezi niciodata sa te intrebi.” – A. Einstein

Dispozitia de a inainta in ciuda rezistentei pe care o intampinam presupune o anumita putere mentala. Ceea ce este interesant este faptul ca 90% dintre problemele noastre ca fiinte umane rationale sunt produsul slabiciunilor mentale pe care le-am invatat in decursul calatoriei noastre.

Cu alte cuvinte, in drumul nostru am auzit de la cei din jurul nostru o multime de minciuni cu privire la ceea ce putem si cu privire la ceea ce nu putem, ce avem nevoie si ce nu avem nevoie, iar in mod inconstient am crezut in acel moment fiecare cuvant pe care l-am auzit. Ceea ce este si mai rau este faptul ca noi suntem cei care ne repetam aceste minciuni zi de zi si ne traim viata ca si cand acestea ar fi adevarate.

Acest lucru inseamna ca este timpul sa analizam cateva dintre aceste minciuni cu scopul de a ne recapata puterea mentala:

1. Nu ar fi trebuit sa fie asa

Cu totii avem in mintea noastra o idee cu privire la modul in care ar fi trebuit sa stea lucrurile in viata noastra, dar, din pacate, de cele mai multe ori, aceasta idee nu se potriveste cu realitatea. Aceasta idee din mintea noastra ne cauzeaza atat de multe probleme. Asteapta-te la mai putin si invata mai mult. Detaseaza-te de ideea aceasta si de imaginea pe care ti-ai creat-o in mintea ta si traieste viata ca si cand abia ai venit pe lume.

De cele mai multe ori, chiar in momentele in care crezi ca situatia nu poate deveni mai dificila, viata te contrazice. Oamenii cu adevarat puternici accepta obstacolele din drumul lor, deoarece acestia inteleg ca aceste piedici sunt necesare pentru dezvoltarea lor. Continua-ti viata cu incredere si probabil vei reusi la un moment dat sa-ti descri viata intr-o singura propozitie “Nu a fost asa cum mi-am planificat, dar la sfarsit totul a capatat un sens.”

2. Dezamagirea si tristetea nu sunt necesare

Existenta unei preocupari excesive cu atingerea unei stari de fericire ne poate conduce la o atitudine foarte nesanatoasa fata de emotiile si experientele negative. Oamenii cu adevarat puternici nu evita emotiile negative – acestia le accepta atat pe cele pozitive, cat si pe cele negative si le lasa sa coexiste. Aceasta este o componenta cheie a rezilientei de care dau dovada aceste persoane. Incercarea de a fi fericit 24/7 este inutila; trebuie sa ne concentram sa fim integrii.

Publicitate

Dezamagirea, frustrarea, tristetea si esecul sunt o parte a integritatii tale. Fericirea, succesul si implinirea sunt experiente frumoase, dar nu te ajuta sa te dezvolti la fel de mult ca experientele si emotiile considerate a fi “negative”.

3. Aceasta situatie este una rea

Exista o zicala in filosofia antica a Stocismului care spune ca “Nu exista nici bun, nici rau, exista doar perceptie.”, care mai tarziu s-a transformat in faimoasa zicala a lui Shakespeare “Nu exista nimic bun sau rau, numai gandirea noastra face ca lucrurile sa arate astfel.” Cu alte cuvinte, felul in care percepem o situatie ne poate ajuta sau nu.

Adesea, reactionam negativ si proiectam asupra unei situatii propriile noastre judecati, atunci cand cea mai importanta modalitate prin care putem depasi o astfel de situatie este sa privim lucrurile intr-un mod obiectiv.

4. Nu exista speranta

Oamenii puternici din punct de vedere mental cunosc faptul ca opusul infrangerii nu este curajul; opusul infrangerii este speranta. Si intotdeauna exista speranta. In ultima instanta, masura a cine esti este determinata de ceea ce faci cu ceea dispui la un moment dat. Este important sa-ti reamintesti ca esti indeajuns si ca ai intotdeauna indeajuns, chiar daca in aparenta lucrurile par sa o ia la vale.

5. Nu exista o alta alternativa

Ai intalnit vreodata o persoana fericita, de succes care evita in mod constant responsabilitatile si care arata cu degetul in stanga si in dreapta si care cauta in mod constant scuze pentru viata ei nesatisfacatoare? Nici eu. Deoarece oamenii fericiti, de succes sunt persoane foarte puternice. Acestia isi asuma responsabilitatea pentru viata lor. Acestia cunosc faptul ca fericirea si succesul lor este rezultatul propriilor lor ganduri, credinte, atitudini, caracter si comportament.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala