Cinci semne ale apariției îmbătrânirii creierului cărora nu le acordăm importanță

Cinci semne ale apariției îmbătrânirii creierului cărora nu le acordăm importanță

Publicat de Larisa Moldovan pe 28 September 2021 in Remedii NaturisteSarbatoriSecreteSfaturi

Credeți că odată cu vârsta suntem pur și simplu sortiți unei scăderi a activității mentale, tulburări de memorie și demență senilă? Adevăratul dușman al creierului nu este vârsta, ci lenea, care se poate instala în modul de viață al unei persoane la orice vârstă. Sub influența sa, creierul se degradează mai repede, îmbătrânește și își pierde capacitatea de a gândi normal.

Creierul ar trebui să fie mereu într-o formă bună, deoarece la comanda sa funcționează toate organele și sistemele, sănătatea corpului și speranța de viață. Și având o flexibilitate incredibilă, creierul, ca un computer, își actualizează programele de-a lungul vieții sale. Dar pentru asta trebuie să-l pui mereu la treabă.

Deci, primele 5 semne care indică faptul că, creierul a început să fie leneș:

1. Ți-e greu să înveți lucruri noi

Devine din ce în ce mai dificil să te concentrezi și să reții lucruri noi, să înțelegi un text și să reproduci informațiile pe care tocmai le-ai citit, să construiești conexiuni logice în cap. Trebuie să recitești același lucru de mai multe ori.

2. Viața ta a devenit o rutină

Viața ta a devenit o rutină, fiecare zi seamănă cu cea de ieri, iar ziua de mâine va semăna cu cea de azi. Îți place comoditatea, iar gândul că un anumit lucru ți-ar putea perturba rutina te sperie. Îți place comoditatea și siguranța și nu vrei să îți asumi riscuri și să încerci lucruri noi. Atunci când lenea încearcă să îți înșele creierul, trebuie să intervii și să faci ceva nou pentru a-l stimula.

3. Nu vrei să îți mai actualizezi cunoștințele

Dorința de a aprofunda și de a actualiza unele cunoștințe dispare brusc și, în schimb, ai impresia că toate informațiile deținute de tine sunt corecte. Poți chiar să te contrazici cu lumea, spunând că ai mereu dreptate. O filozofie a omniscienței, sub egida adevărului suprem, este un drum direct către demență. Dacă tu ai impresia că știi deja totul și nu vrei să mai asimilezi noi informații, creierul se va lenevi.

4. Ești nemulțumit de tot ceea ce se întâmplă în jurul tău

Lucrurile care până mai ieri ți păreau total normale, astăzi încep să te enerveze: hobby-urile și interesele tinerilor sunt lipsite de sens, moda și muzica sunt de prost gust, iar părul multicolor și blugii rupți te enervează la culme. În realitate, aceste lucruri nu te afectează cu nimic, dar ai dezvoltat o nemulțumire față de tot ceea ce se întâmplă în jurul tău. Trăiești cu impresia că era mult mai bine pe vremea ta și este mult mai ușor să judeci decât să încerci să găsești un compromis și să accepți lucrurile așa cum sunt.

5. Simți nevoia de comunicare

Când simți brusc nevoia de a vorbi cu un străin și nu contează unde: în lift, transport public, parc sau când stai la coadă, înseamnă că te simți singur. Nici măcar nu contează subiectul despre care vorbiți, pur și simplu vrei să comunici cu cineva.

Acesta este unul dintre principalele semne că creierul se confruntă cu disconfort din plictiseală, prea mult timp liber, singurătate, lipsă de comunicare și fixare asupra propriilor interese.

Cel mai trist lucru este că aceste semne pot fi văzute și la oameni foarte tineri. Așadar, dacă observi aceste semne, este timpul să faci o schimbare și să începi să stimulezi mai mult creierul.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!