Cicoare – pentru a îmbunătăți digestia (5 beneficii)

Cicoare – pentru a îmbunătăți digestia (5 beneficii)

Publicat de Larisa Moldovan pe 9 August 2021 in Remedii NaturisteSanatate

Mulți oameni folosesc rădăcina de cicoare ca înlocuitor pentru cafea. Spre deosebire de boabele de cafea, aceasta nu conține cofeină, așadar poate fi consumată de persoanele cu hipertensiune arterială, patologii ale tractului gastro-intestinal, vasele de sânge și inima.

Cu toate acestea, calitățile cicoarei nu se limitează doar la imitarea gustului cafelei. Această băutură este utilizată și în scopuri medicinale, iar consumul ei regulat va ajuta la prevenirea apariției multor boli.

Beneficiile consumului de cicoare:

1. Îmbunătățește digestia

Cicoarea este excelentă pentru digestie, deoarece conține inulină, un prebiotic foarte puternic. Inulina vă va ajuta la combaterea mai multor probleme digestive și intestinale, cum ar fi refluxul, indigestia și arsurile la stomac.

2. Îmbunătățește sănătatea inimii

Pe lângă beneficiile aduse sistemului digestiv, inulina poate reduce și nivelul colesterolului LDL „rău” din organism. Nivelul ridicat de colesterol rău este una dintre principalele cauze ale aterosclerozei și hipertensiunii arteriale, deoarece blochează fluxul sanguin. Cicoarea vă poate ajuta să scăpați de această problemă.

3. Previne cancerul

În urma efectuării unor experimente, oamenii de știință au descoperit că extractul de cicoare poate inhiba creșterea tumorilor. Acest efect se datorează fructanilor din cicoare, care au proprietăți antitumorale și antioxidante. Potrivit unui doctor de la Universitatea Catolică din Leuven, Belgia, polifenolii și fitochimicalele din cicoare au, de asemenea, un efect pozitiv asupra prevenirii cancerului de sân și de colon.

4. Ajută la slăbit

Tiamina (B1) transformă grăsimile, proteinele și carbohidrații în energie, iar riboflavina (B2) descompune grăsimile, ajutând corpul să piardă în greutate. Cicoarea conține, de asemenea, substanțele active triterpene, care acționează ca niște catalizatori pentru procesele metabolice, ajutând astfel și la scăderea în greutate. Cicoarea conține și pectină, care reduce senzația de foame.

5. Întărește sistemul imunitar

Cicoarea este un stimulent puternic pentru sistemul imunitar. Această plantă conține ingrediente active care acționează ca antioxidanți, eliminând în continuare radicalii liberi din sânge. Acest lucru reduce riscul de a dezvolta răceli, viroze și gripe.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!