Cele trei tipuri de persoane care trăiesc în această lume. Să fii mereu tipul numărul trei, oricât de rea ar fi lumea

Cele trei tipuri de persoane care trăiesc în această lume. Să fii mereu tipul numărul trei, oricât de rea ar fi lumea

Publicat de Larisa Moldovan pe 25 July 2022 in Dezvoltare PersonalaGanduriPersonalitatePsihologieSpiritualitateViata

Filosofia și ideile budismului trăiesc de mii de ani neschimbate. Sute de milioane de oameni le urmăresc, sărbătorind pacea și liniștea spirituală. Oamenii sunt convinși de sfaturile și adevărurile budismului de secole. Budismul are o vechime de câteva mii de ani, dar chiar și cele mai vechi adevăruri ale acestei doctrine sunt și astăzi relevante. Nu contrazic adevărurile majorității religiilor și îi ajută pe oameni să se înțeleagă mai bine pe ei înșiși și scopul lor.

Iubiți ceea ce faceți și nu vă așteptați la rezultate

Există doar trei tipuri de persoane:

  1. cei care nu muncesc și nu au obiective;
  2. cei care caută pentru totdeauna ceva nou pentru ei înșiși;
  3. cei care trăiesc pentru ei și pentru alții.

Primul tip de oameni sunt inactivi. Vor doar să primească, dar nu dau nimic, un fel de parazit, am putea spune. Așa trăiesc bebelușii. Ca și copiii, ei nu aduc încă nimic nou societății și universului, dar pot crește oricând la un nivel superior, cresc.

Al doilea tip sunt oamenii egoiști. Lucrează, caută noi obiective, realizează ceva, dar o fac doar pentru ei înșiși. Filozofii orientali spuneau că astfel de oameni că nu vor găsi niciodată fericirea, deoarece obiectivele și dorințele lor se vor schimba constant și vor crește în volum. Este o cursă pentru fericire care nu poate fi câștigată.

Al treilea tip – oameni iluminați care își iubesc munca, dar nu se așteaptă la câștiguri financiare. Ei nu arată lăcomie și consideră că zâmbetele și fericirea altor persoane sunt cea mai bună plată pentru faptele lor.

Se crede că o persoană ar trebui să facă doar ceea ce îi place, dar nu să o facă pentru profit. Astfel lucrul ar trebui să fie distractiv și să aducă emoții pozitive. Nu trebuie să fii motivat de roadele muncii – bani sau popularitate. Iubirea trebuie să te emoționeze.

Încearcă să fii observator

Omul din lumea modernă este înconjurat constant de probleme și necazuri care îl fac să fie nervos, să se gândească la negativitate și vanitate. Ritmul vieții noastre este în continuă creștere – suntem atât de implicați în lucruri încât ele devin sensul vieții pentru noi.

Dacă ești copleșit de fluxul de informații, trebuie să devii temporar un observator care privește totul din lateral. Arta meditației vă va ajuta în acest sens. Practicile meditative îi ajută pe oameni să se stabilizeze cu lumea lor interioară, să scape de sentimentele și gândurile inutile. A învăța să meditezi este ușor, în ciuda faptului că mulți oameni cred contrariul.

Nu poți reacționa imediat la tot ce se întâmplă. Este necesar să fii mai întâi conștient de emoții, sentimente, evenimente. Acest uragan al emoțiilor nu va dispărea în timp ce ne aflăm în epicentrul său.

Citește continuarea pe pagina 2 >


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!