Cele mai delicioase chifle, super pufoase! Doar turnați chefir peste aluat

Cele mai delicioase chifle, super pufoase! Doar turnați chefir peste aluat

Publicat de Larisa Moldovan pe 15 December 2022 in Retete

Astăzi vă vom prezenta o rețetă de chifle foarte pufoase și gustoase. De când am descoperit această rețetă de chifle nici măcar nu mai cumpăr pâine. Fac o tavă de chifle odată la câteva zile și știu că am mereu pâine proaspătă, făcută de mine, fără conservanți sau alte ingrediente. Iată cum se fac acestea:

Ingrediente:

  • 250 ml lapte cald
  • un vârf de cuțit de sare
  • 120 g zahăr
  • un ou
  • 60 g unt
  • 14 g drojdie proaspătă
  • 500 g făină

Deasupra lor vom pune:

  • 100 ml chefir
  • un gălbenuș de ou

Mod de preparare:

Pentru început, se amestecă laptele cald cu zahărul și drojdia. În cazul în care folosiți drojdie proaspătă, trebuie doar să diluați bine drojdia în lapte, dar în cazul în care folosiți drojdie praf, aceasta trebuie lăsată 2-3 minute în laptele cald ca să se activeze (să se înmoaie). După ce drojdia s-a activat, se pune oul, sarea și jumătate din făină, după care se amestecă bine.

Acum este timpul să puneți untul topit, după care amestecați din nou. La sfârșit, se adaugă și restul de făină și se frământă aluatul până când se omogenizează bine. Puneți aluatul pe un blat de lucru și continuați să frământați încă câteva minute.

Transferați aluatul într-un bol, acoperiți cu folie alimentară și cu un prosop și lăsați într-un loc cald timp de o oră jumătate – 2 ore ca să crească.

După ce aluatul a crescut, puneți-l pe blatul de lucru, presărați niște făină deasupra și întindeți-l cu ajutorul unui sucitor până ajunge la o grosime de jumătate de centimetru.

Tăiați aluatul în dreptunghiuri mici și faceți niște tăieturi în aluat așa cum se vede în poza de mai jos:

După ce ați tăiat aluatul ca în poză, rulați dreptunghiurile și puneți-le într-o tavă de copt. Acoperiți tava cu o folie și lăsați timp de 30 de minute la crescut. Între timp, puteți încălzi cuptorul la 170 grade.

După ce chiflele au crescut, amestecați chefirul cu gălbenușul și turnați-l ușor peste chifle. Apoi, cu ajutorul unei pensule, asigurați-vă că ungeți bine fiecare chiflă cu chefir.

Coacem chiflele în cuptorul preîncălzit la 170 grade pentru 25-30 de minute.

Poftă bună!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!