Cele mai afectuoase rase de pisici

Cele mai afectuoase rase de pisici

Publicat de Larisa Moldovan pe 25 January 2024 in CuriozitățiLifeStyleSpiritualitateViata

O pisică în casă este ca o binecuvântare. Fiecare pisică are propriul său caracter, temperament și comportament. Am selectat pentru tine topul raselor de pisici care obișnuiesc să aibă un caracter blând și afectuos:

1. British Shorthair

Pisicile din rasa British par foarte independente, dar asta doar la prima vedere. Toți proprietarii acestor pisici susțin că sunt pur și simplu niște ființe gingașe. Ele au un caracter jucăuș și plăcut, și, în plus, iubesc foarte mult să socializeze și să se joace cu copiii. Ce altceva ai putea să-ți dorești de la un animăluț de companie?

2. Pisica siberiană

Cele mai afectuoase pisici sunt considerate a fi cele siberiene. Pisicile de această rasă, dezvoltată acum mai bine de 1000 de ani, au un caracter destul de independent, dar asta nu le împiedică să se atașeze cu toată inima de casă și de stăpânii lor.

Aceste pisici sunt echilibrate și răbdătoare, așa că se înțeleg ușor cu copiii și adesea devin cei mai buni prieteni ai lor.

3. Sfinx

Rasa Sfinx este una dintre cele mai prietenoase rase de pisici. Ele își iubesc cu adevărat stăpânii și se comportă foarte frumos în prezența oaspeților: se lasă cu plăcere mângâiate și nu refuză niciodată joaca vioaie și plină de energie.

4. Ragdoll

Pisicile din această rasă emană tandrețe și iubire, sunt cunoscute pentru caracterul lor simpatic și supus. Chiar dacă pisicile Ragdoll au nevoie de afecțiune constantă, nu ar trebui să vă faceți griji – ele sunt gata să vă răsplătească în aceeași măsură.

5. Neva Masquerade

Această rasă este un verișor apropiat al pisicilor siberiene. Rasa Neva Masquerade a moștenit nu doar o blană strălucitoare și frumoasă, ci și maniere bune. Aceste pisici sunt întotdeauna gata să vină în ajutorul stăpânului: să asculte cu atenție sau să ofere căldură și afecțiune. Prin urmare, nu există nicio îndoială că alegând o pisică Neva Masquerade, veți obține un prieten devotat.

6. Birmaneză

Este greu să nu te îndrăgostești de aceste pisici. Pisicile birmaneze sunt grațioase și liniștite, dar când își văd stăpânii iubiți, se apropie de ei, torcând melodios. Cu toate că au un caracter echilibrat, birmanezele iubesc mișcarea, așa că pot deveni parteneri de joacă pentru copii sau chiar pentru un întreg grup de copii.

7. Abyssiniană

Abyssinienele mici seamănă în aspect cu o pumă. Asta nu e surprinzător, pentru că ele sunt rude îndepărtate ale pisicii sălbatice africane. Cu toate acestea, caracterul lor este complet non-agresiv. Dimpotrivă, pisicile abyssiniene te cuceresc prin caracterul lor afectuos și manierele lor rafinate.

8. Exotic Shorthair

Exoticele Shorthair sunt liniștite, afectuoase, merg oriunde cu stăpânii lor și le place să doarmă în brațele lor. Pentru asta, desigur, mai întâi trebuie să câștigați încrederea lor, dar dacă le tratați cu respect și iubire, veți reuși cu siguranță.

9. Maine Coon

Pisicile Maine Coon sunt foarte prietenoase și inteligente, iar în ciuda aspectului lor impunător, se adaptează ușor într-o casă cu multe animale sau copii. Ele se antrenează cu ușurință și iubesc jocurile active, și niciodată nu ratează ocazia de a le arăta stăpânilor toată dragostea pe care le-o poartă.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!