Cel mai tare psiholog din lume: 6 reguli care îți vor schimba viața pentru totdeauna

Cel mai tare psiholog din lume: 6 reguli care îți vor schimba viața pentru totdeauna

Publicat de Larisa Moldovan pe 18 December 2022 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturi

Dacă există ceva adevărat în această lume, este faptul că trăim într-o societate de oameni, în care unii ne plac și alții nu. Deci este foarte bine să învățăm să fim toleranți și „renunțăm” la cei care aduc negativitate și suferință în viața noastră.

Din fericire, există oameni care au învățat lecții din viață și au tras concluziile corecte, iar de la ei putem obține sfaturile necesare pentru a depăși diverse situații de viață.

Psihologul Mikhail Litvak a publicat peste 30 de cărți despre dezvoltarea personală și este bine cunoscut în întreaga lume. Mikhail Litvak este considerat „părintele psihologiei moderne”. Prin lucrările sale, încearcă să ne avertizeze asupra diverselor blocaje psihologice pe care le putem întâlni de-a lungul vieții și care ne împiedică să fim fericiți.

Mikhail Litvak are o mulțime de sfaturi, dar ne vom concentra pe cele mai importante dintre ele.

1. Organizat înseamnă fericit.

Acest lucru este adevărat. Fericirea nu este o știință, dar este întotdeauna mai ușor de realizat dacă duci o viață organizată. După cum explică Mikhail Litvak, este important să ai grijă de tine și să investești energie și motivație în căutarea unui sentiment de nepăsare și bunăstare, deoarece aceste sentimente nu vor apărea imediat, ci trebuie susținute de tine.

2. Suntem diferiți, toți gândim diferit.

Este greu de acceptat, dar oamenii din jur nu sunt obligați să ne împărtășească părerea și ideile. Acest lucru este valabil și pentru noi. Nu trebuie să fim de acord cu alții sau să gândim la fel ca ei.

Dar acesta nu este un obstacol în calea înțelegerii reciproce. Trebuie înțeles faptul că, a accepta ideea că fiecare om este diferit este o modalitate de a te îmbogăți prin capacitatea de a împărtăși și a face schimb de idei. Oamenii simt adesea frică în fața necunoscutului și de aceea încercăm să-i convingem pe alții cu orice preț.

Este important să înveți să te asculți și să înveți să-i asculți pe ceilalți. Acest schimb te va face să te simți bine, dar și ceilalți se vor simți bine.

3. Trăiește pentru tine!

Probabil ai auzit de multe ori că „fericirea noastră nu depinde de fericirea celorlalți”, dar această frază nu este în întregime adevărată. Fericirea este ceva unic în noi și nu ar trebui să depindă de alții mai mult decât de noi. Cu toate acestea, starea noastră de spirit depinde adesea de cei din jurul nostru și suntem afectați de problemele lor sau de schimbările de dispoziție.

Deși este dificil, este important să ne îndepărtăm de atitudinea negativă a celorlalți dacă vrem să fim fericiți. Să trăim conform nevoilor noastre.

4. Învață să trăiești cu singurătatea ta.

Capacitatea cuiva de a fi singur și de a medita spune multe despre maturitatea sa. O persoană matură nu se va teme de singurătate și nu va avea probleme cu singurătatea, dimpotrivă. Nu are rost să încerci să-ți umpli golul emoțional cu alți oameni.

5. Devino cel mai bun prieten al tău.

Dacă vrei să obții fericirea, începe prin a te aprecia și a te asculta. Nimeni nu te cunoaște mai bine. Deci de ce să nu ai grijă de gândurile tale? De ce să nu îți faci timp să te asculți și să vezi dacă ești valoros? Nu te aștepta ca alții să o facă pentru tine. Fă-o pentru tine și pentru propria ta bunăstare.

6. Scapă de resentimente.

Ai fost rănit, trădat. Dar toate acestea pot fi depășite! Sentimentul de eșec creează adesea sentimente de profundă nemulțumire și disconfort. Iar atunci îi alegem ca vinovați pentru greșelile noastre pe cei care ne-au făcut rău la un moment dat în viață.

Lasă-i să plece! Lasă fiecare om să-și trăiască viața așa cum vrea și cum poate. Învață să ierți, pentru că este în zadar să te întorci la evenimentele trecute care nu pot fi schimbate. Iar această atitudine dă naștere resentimentelor și sentimentelor negative, care se pot transforma în ură dacă nu le eliminăm din primul minut.

Nimeni nu spune că va fi ușor, dar putem încerca iar și iar până ne atingem obiectivul.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!