Cei mai fericiți oameni sunt cei care cheltuiesc bani pe călătorii, nu lucruri „Suntem suma totală a experiențelor noastre.”

Cei mai fericiți oameni sunt cei care cheltuiesc bani pe călătorii, nu lucruri „Suntem suma totală a experiențelor noastre.”

Publicat de Larisa Moldovan pe 11 March 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPsihologie

Când vine ziua salariului și plata este creditată în cont, oferiți mai mult timp cumpărăturilor decât rețelelor de socializare. Mulțumirea instantanee care apare după cumpărături pentru haine scumpe, adidași la modă și bijuterii poate fi considerată o dependență.

De fapt, cei mai fericiți oameni din lume au găsit o modalitate de a scăpa de dependența cumpărăturilor și a cheltuielilor inutile. În schimb, își investesc banii în călătorii, aventuri și amintiri, ceea ce cu siguranță dă roade.

Dacă începem cu toții să investim în viitorul nostru în loc de adidași, viața noastră va fi mai frumoasă decât ce pot cumpăra banii.

Viața este formată din amintiri, nu din diamante

Gândiți-vă doar: vă veți aminti la sfârșitul vieții că ați avut un iPhone 12 în timp ce toată lumea folosea iPhone 7 sau vă veți aminti momentele frumoase alături de oamenii care v-au ajutat să deveniți cine sunteți?

Cercetătorii de la Universitatea din San Francisco au descoperit că oamenii sunt conștienți de viață din amintirile pe care le creează, dar sunt atât de atrași de tendințe încât fac achiziții pe care le regretă ulterior.

Concentrează-te pe ceea ce te face fericit, nu pe ceea ce te face popular.

Cercetările efectuate la Universitatea Cornell arată că oamenii moderni tind să facă cumpărături sub influența societății, ceea ce face ca lucrurile precum ceasurile cu diamante și lanțurile de aur să fie nu numai super costisitoare, ci la modă și atractive.

De asemenea, ne plac bunurile scumpe ale societății noastre, cadourile și jucăriile scumpe pe care le schimbăm în fiecare zi. Ceea ce ne diferențiază de strămoșii noștri este că suntem înconjurați de lumea rețelelor sociale și cumpărăm doar ceea ce ne oferă publicitatea.

Dr. Thomas Gilovich, profesor de psihologie la Universitatea Cornell, caută o legătură între bani și fericire. El spune: ”Cumpărăm lucruri pentru a ne deveni mai fericiți și reușim. Dar doar pentru scurt timp. La început suntem fascinați de lucrurile noi, dar apoi ne obișnuim cu ele.”

Gilovich a declarat pentru Compania Fest: „Călătoriile noastre sunt o parte mult mai mare din noi decât bunurile noastre materiale. S-ar putea să-ți placă cu adevărat lucrurile tale materiale. S-ar putea să credeți că o parte a personalității dvs. este determinată de aceste lucruri, dar ele nu fac parte din voi. Dar experiențele tale sunt cu adevărat o parte din tine. Suntem suma totală a experiențelor noastre.”

Desprindeți-vă de preț și explorați lumea din jur.

Majoritatea dintre noi încep să realizeze că banii pe care îi câștigăm din propria noastră muncă, și pe care îi cheltuim apoi pe călătorii, educație și creativitate – sunt de neprețuit.

Cercetătorii spun că, companiile vor trebui să se adapteze la această schimbare a gândirii pentru a concura și a supraviețui în noua lume a generației noastre.

În cele din urmă, este o investiție pe termen lung în propria noastră fericire. Cheltuirea banilor pe lucruri care ne ridică viața – ne umple de amintiri de aur și aventuri de neuitat – nu schimbăm doar industria din jurul nostru, ne aruncăm pozitiv și lumină asupra acestei lumi.

În fiecare zi publicitate ne convingem să cumpărăm lucruri de care nu avem nevoie.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!