Ceea ce nu este recomandat să dăruiți de ziua de naștere: superstiții și credințe

Ceea ce nu este recomandat să dăruiți de ziua de naștere: superstiții și credințe

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 July 2023 in LifeStyleSfaturiSuperstitii

Alegerea unui cadou pentru ziua de naștere este o decizie destul de responsabilă. Cu toate acestea, nu toți oamenii privesc acest lucru cu seriozitate. Strămoșii noștri știau cu exactitate ce nu trebuie să dăruiască și să primească ca daruri. Ezo-terapeuții au, de asemenea, remarcate multe obiecte care poartă o adevărată energie negativă. Dăruind astfel de lucruri, nu veți simți doar o răcire a relației cu sărbătoritul, ci veți aduce asupra persoanei numai ghinioane.

Nu uitați că obiectul oferit poate aduce nu numai emoții fericite, ci și să devină cauza multor probleme.

Ce nu este recomandat să dăruiți de ziua de naștere

Dacă nu știți ce să dăruiți sărbătoritului, întrebați-l despre dorințele lui (direct sau prin intermediul celor apropiați). Uneori, oamenii își doresc pur și simplu bani sau visează de mult timp la un anumit lucru. Cu toate acestea, există cadouri pe care nu ar trebui să le oferiți sub nicio formă:

1. Ceasuri. Pentru strămoșii noștri, acest cadou era considerat un simbol al despărțirii. Chinezii nu dăruiesc un astfel de cadou, susținând că limbile ceasurilor numără secundele până la moartea unei persoane. Noi, pe de altă parte, nu avem superstiții atât de sumbre despre acest cadou, dar totuși, spunem că ceasurile dăruite prezic certuri rapide cu cei dragi.

2. Șosete. O femeie nu ar trebui să-i dăruiască un astfel de cadou soțului ei, altfel el va pleca de acasă în curând. Dar dacă soacra i-a dăruit șosete soțului tău, acesta s-ar putea elibera ușor de influența ei. Astfel, în trecut, nurorile adesea instigau mama soțului să facă un astfel de cadou.

3. Carte. Mulți susțin că, cărțile sunt cele mai bune cadouri pentru orice sărbătoare. Cu toate acestea, credințele populare spun opusul: cărțile nu trebuie să fie oferite unei persoane dragi. În caz contrar, veți fi în pericol să vă despărțiți.

4. Oglindă. Diferite popoare au numeroase superstiții legate de acest obiect. Slavii credeau că o oglindă poate distruge chiar și cea mai puternică familie, aducând nefericire și sărăcie în casă.

5. Batistă. Un astfel de cadou poate aduce multe lacrimi în casa sărbătoritului. În țările ortodoxe, o batistă dăruită era considerată un simbol al tristeții și deznădejdii.

6. Portofel sau geantă. Dacă doriți să faceți un astfel de cadou, atunci puneți cu siguranță o monedă înăuntru. Altfel, după cum spuneau strămoșii noștri, economiile sărbătoritului vor dispărea.

7. Cuțit și alte obiecte ascuțite. Un astfel de cadou spune că persoana vrea să întrerupă orice relație cu tine. În trecut, se credea că acest obiect atrage agresiunea, furia și negativitatea.

Cadouri pe care trebuie să le dăruiți cu atenție

1. Încălțăminte și mănuși. În special, nu ar trebui să oferiți astfel de cadouri persoanelor în vârstă. Astfel de daruri le amintesc de bătrânețe și inevitabilitatea morții. Există și o superstiție că papucii pot aduce proprietarului o boală gravă.

2. Vas mare. Trebuie să primiți cu grijă un astfel de cadou. Iar dacă vasul a fost oferit de o persoană rea sau invidioasă, atunci cu ușurință vă poate strica viitorul.

3. Animale sau plante. Pentru a evita problemele, cel care dăruiește ar trebui să ceară o „răscumpărare” simbolică (o bancnotă sau câțiva bani). În caz contrar, animalul poate muri, iar planta se poate ofili.

4. Veselă. Chiar dacă ați decis să faceți un astfel de cadou, asigurați-vă că niciun obiect din set nu este fisurat, iar înăuntrul său puneți ceva (de exemplu, bani sau o felicitare).

5. Flori galbene. Tradițional, un buchet de acest fel nu trebuie dăruit persoanei iubite, deoarece prevestește despărțirea și durerea.

Dăruiți lucruri potrivite, iar cel mai important – faceți-o cu dragoste și gânduri bune. Înainte de a face un cadou, întrebați-vă: „Mi-ar plăcea să primesc un astfel de cadou?”

Și voi, aveți reguli în alegerea darurilor pentru cei dragi? Așteptăm comentariile voastre.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!